Νεκρά ψάρια στο Δέλτα του Έβρου -Έντονη ανησυχία για την εισχώρηση θαλασσινού νερού

Νεκρά ψάρια στο Δέλτα του Έβρου -Έντονη ανησυχία για την εισχώρηση θαλασσινού νερού

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια εντοπίστηκαν από αλιείς που δραστηριοποιούνται στο Δέλτα του Έβρου, προκαλώντας μεγάλη ανησυχία.

Εκατοντάδες νεκρά ψάρια αντικρίζουν αλιείς που δραστηριοποιούνται στο Αινήσιο Δέλτα του Έβρου τις τελευταίες ημέρες γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία.

Το φαινόμενο μάλλον οφείλεται στα χαμηλά επίπεδα οξυγόνου στο νερό από την εισχώρηση του αλμυρού θαλασσινού νερού στα γλυκά νερά του ποταμού γεγονός που προκαλεί ασφυξία στα ψάρια και τα οδηγεί στον θάνατο.

Διαβάστε επίσης: Γιάννης Αντετοκούνμπο και Αντιγόνη Ντρισμπιώτη οι σημαιοφόροι στους Ολυμπιακούς Αγώνες

Το φαινόμενο επιδεινώνεται από την έλλειψη βροχοπτώσεων για μεγάλο χρονικό διάστημα, οπότε το αλμυρό νερό συνεχώς αυξάνεται και το γλυκό μειώνεται.

Ανησυχία σε κτηνοτρόφους και αγρότες

Η κατάσταση προκαλεί ανησυχία στους κτηνοτρόφους που αναγκάζονται να απομακρύνουν τα ζώα τους καθώς το αλμυρό νερό δεν είναι κατάλληλο ενώ προβλήματα αντιμετωπίζουν και και οι αγρότες που δεν μπορούν να ποτίσουν τα χωράφια τους.

Σύμφωνα με γνώστες της περιοχής το φαινόμενο οφείλεται στη μη αποκατάσταση εδώ και χρόνια του φράγματος που βρίσκεται στην ευθυγράμμιση του ποταμού κρούοντας τον κώδωνα του κινδύνου πως αυτή η μεγάλη οικολογική καταστροφή μάλλον θα συνεχιστεί.

Στο Δέλτα Έβρου μπορούν να διακριθούν 7 βασικές ενότητες βιοτόπων, σε κάθε μία από τις οποίες αντιστοιχεί και μια ιδιαίτερη ενότητα βλάστησης ανάλογα με την αλληλεπίδραση διάφορων παραγόντων, όπως το έδαφος, το μικροκλίμα, η ύπαρξη γλυκού ή αλμυρού νερού κ.λ.π.

Στις υδάτινες εκτάσεις ζουν 46 είδη ψαριών. Στο γλυκό νερό ζουν ψάρια όπως το σαζάνι, η τούρνα και ο γουλιανός ενώ στο αλμυρό ζουν είδη όπως το χέλι, η τσιπούρα, το κεφάλι, το λαβράκι και η γλώσσα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ