Η απόφαση ήταν ομόφωνη και για τους δύο κατηγορουμένους, που αφέθηκαν ελεύθεροι σε πανηγυρικό κλίμα.
Αθώοι ομοφώνως κρίθηκαν το μεσημέρι της Πέμπτης από το Πενταμελές Εφετείο η Ηριάννα και ο Περικλής. Αφέθηκαν ελεύθεροι εν μέσω πανηγυρικού κλίματος.
Λίγο νωρίτερα, η εισαγγελέας είχε προτείνει την ενοχή των κατηγορουμένων με την ίδια ποινή όπως πρωτόδικα, δηλώνοντας πεπεισμένη πως έχουν στενή σχέση με την οργάνωση «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» και ότι η πραγματογνωμοσύνη του DNA που έγινε από τα εργαστήρια της ΕΛ.ΑΣ. είναι αξιόπιστη και συνάδει με τα διεθνή πρότυπα. Χαρακτήρισε μάλιστα αφήγημα όσα λέγονται ότι η Ηριάννα είναι στη φυλακή από κατασκευή της αστυνομίας. Η αγόρευσή της προκάλεσε την αντίδραση των μελών του ακροατηρίου.
Ωστόσο, το σκεπτικό του προέδρου του δικαστηρίου ήταν διαφορετικό. Σύμφωνα με τα όσα ανέφερε, η κατάθεση Παπαλάμπρου ελέγχεται για την αξιοπιστία της, ενώ η άρση του τραπεζικού απορρήτου και οι κατ’ οίκον έρευνες δεν έδειξαν κάποια εμπλοκή. Επιπλέον, δεν υπήρχε χρήση κωδικοποιημένης φρασεολογίας από τους κατηγορουμένους. Σε ό,τι αφορά το επίμαχο δείγμα DNA, έκανε λόγο για αμφισβητούμενο δείγμα που δεν εξαντλήθηκε και δεν δόθηκε η δυνατότητα να εξεταστεί περαιτέρω.
Εν κατακλείδι, ο πρόεδρος του δικαστηρίου κατέληξε ότι η ιδεολογία και οι κοινωνικές συναναστροφές δεν ποινικοποιούνται.
Η ομόφωνη και για τους δύο αθωωτική απόφαση έγινε δεκτή με πανηγυρισμούς από τους αλληλέγγυους που βρέθηκαν στα δικαστήρια από νωρίς το πρωί.
Η δικηγόρος του Περικλή, Μαρίνα Δαλιάνη, δήλωσε ότι πρόκειται για μια εξαιρετική απόφαση, με εμπεριστατωμένο σκεπτικό, που δίνει ελπίδα για το κράτος δικαίου στη χώρα.
Υπενθυμίζεται ότι σε πρώτο βαθμό οι κατηγορούμενοι είχαν κριθεί ένοχοι και είχαν καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 13 ετών.