Καιρός: Επιμένουν οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι

Καιρός: Επιμένουν οι θυελλώδεις βόρειοι άνεμοι

Στον καιρό είναι στραμμένα τα βλέμματα όλων καθώς πύρινες φλόγες ξεπηδούν σε όλη την Ελλάδα. Επιμένουν οι ισχυροί άνεμοι. Πολύ υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιάς προβλέπεται για όλη την Κρήτη.

Θυελλώδεις άνεμοι συνεχίζουν να πνέουν και την Κυριακή (30/06 στα ανατολικά ηπειρωτικά και στο Αιγαίο, με τις ριπές των βορείων ανέμων να ξεπερνούν τα 100 km/h.

Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr η υψηλότερη μέγιστη ριπή ανέμου σημειώθηκε στην Παξιμάδα Καρύστου με 113 km/h.

Συγκεκριμένα, οι οκτώ υψηλότερες μέγιστες ριπές του ανέμου την Κυριακή 30/06/2024, όπως καταγράφτηκαν από το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών / meteo.gr:

Παξιμάδα Καρύστου 113 km/h.

Τήνος Πόρτο 100 km/h

Πάρνηθα (1230 μ.) 95 km/h

Πλακιάς Ρεθύμνου 93 km/h

Λέντας Ηρακλείου 92 km/h

Παλαιοχώρα Χανίων 87 km/h

Ανάφη 84 km/h

Καβομαλιάς 82 km/h

Άνεμοι, τοπικά 7 μποφόρ, τη Δευτέρα (30/06)

Τη Δευτέρα (01/07) οι άνεμοι θα είναι στα δυτικά μεταβλητοί ασθενείς και βαθμιαία δυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και πρόσκαιρα στα ανατολικά τοπικά 7 μποφόρ. Στην Κρήτη οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ με εξασθένηση το βράδυ.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις Περιφέρειες και τους Δήμους των ανωτέρω περιοχών, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τυχόν επεισόδια πυρκαγιών.

Πολύ υψηλή επικινδυνότητα πυρκαγιάς (κατηγορίας 4 ) προβλέπεται για όλη την Κρήτη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ