Καίγονται σπίτια στην Κερατέα – Νέο μήνυμα εκκένωσης του «112»

Καίγονται σπίτια στην Κερατέα – Νέο μήνυμα εκκένωσης του «112»

Οι κάτοικοι καλούνται να εγκαταλείψουν τα σπίτια τους σε Άγιο Κωνσταντίνο Λαυρίου, Άγιο Γεώργιο Θωρικού, Μαρκάτι, Παλαιοκαμάριζα, Πλάκα και Πανόραμα στην Κερατέα - «Κατευθυνθείτε προς Λαύριο»

Η μεγάλη φωτιά που εκδηλώθηκε σήμερα το μεσημέρι στην Κερατέα μπήκε στα πρώτα σπίτια της Πλάξας, ενώ στις φλόγες τυλίχθηκαν και αυτοκίνητα στην περιοχή. Την ίδια ώρα απανωτά έρχονται τα μηνύματα εκκένωσης οικισμών της περιοχής από το «112».

Συγκλονιστικές εικόνες από το πύρινο μέτωπο – Δείτε βίντεο

Καμένα αυτοκίνητα από τη φωτιά

Η φωτιά στην Κερατέα έχει αρχίσει να καίει και αυτοκίνητα που βρίσκονται σταθμευμένα στην περιοχή. Η φωτιά κατευθύνεται προς το Μαρκάτι ενώ, υπάρχει μεγάλη αναζωπύρωση και στην άνω Πλάκα.

Διαβάστε επίσης: «Ερυθρόλευκη» τρέλα: Η φοβερή διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν και η παράνοια του κόσμου του Ολυμπιακού! (vid)

Αυτοκίνητο έχει παραδοθεί στις φλόγες

Εκκένωση συνολικά έξι περιοχών

Να εγκαταλείψουν τις οικίες τους και να κατευθυνθούν προς Λαύριο οι κάτοικοι των περιοχών Άγιος Κωνσταντίνος Λαυρίου, Άγιος Γεώργιος Θωρικού, Μαρκάτι, Παλαιοκαμάριζα, Πλάκα και Πανόραμα στην Κερατέα ζητά η Πολιτική Προστασία με αλλεπάλληλα μηνύματα του «112».

Θυμίζεται ότι νωρίτερα, στις 12:35, λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη στάλθηκε μήνυμα όπου αναφέρει ότι όσοι βρίσκονται στους οικισμούς Παλαιοκαμάριζα, Μαρκάτι, Πλάκα και Πανόραμα στην Κερατέα πρέπει να απομακρυνθούν μέσω της παλιάς εθνικής οδού Αθηνών-Λαυρίου προς το Λαύριο.

Τι λέει ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής

Μιλώντας στο ΕΡΤNews ο Αθανάσιος Μακροδημήτριος, αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, ανέφερε ότι έχουν καεί σπίτια στην περιοχή, κάνοντας έκκληση για ακόμα περισσότερα κατασβεστικά μέσα.

Αυτή την ώρα, στο σημείο επιχειρούν 78 πυροσβέστες με δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 26 πυροσβεστικά οχήματα, ενώ από αέρος ρίψεις νερού πραγματοποιούν οκτώ αεροσκάφη και τέσσερα ελικόπτερα, ενώ οι δυνάμεις συνεχώς ενισχύονται.

Οι πυροσβέστες δίνουν σκληρή μάχη για να μην περάσει η μεγάλη φωτιά στον εθνικό δρυμό του Σουνίου, ωστόσο οι ισχυροί άνεμοι 6 μποφόρ με τις ριπές να φθάνουν ως και τα 9 μποφόρ δυσχεραίνουν το έργο των πυροσβεστών. Οι καπνοί είναι έντονοι και ορατοί από διάφορες περιοχές της Αττικής, όπως στη Βάρκιζα και την Ανάβυσσο.

Καμένα σπίτια στον οικισμό της Πλάκας

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ