ΜΑΡΟΚΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα της ασφάλειας

ΜΑΡΟΚΟ-ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Ενισχύουν τη συνεργασία τους στον τομέα της ασφάλειας

Επίσκεψη εργασίας του γενικού διευθυντή Εθνικής Ασφάλειας του Μαρόκου στη Γερμανία για συνομιλίες με υψηλόβαθμα στελέχη της γερμανικής αστυνομίας και στόχο την ενίσχυση της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Ο γενικός διευθυντής Εθνικής Ασφάλειας και Εδαφικής Επιτήρησης του Μαρόκου, Αμπντελατίφ Χαμουσί, πραγματοποίησε επίσκεψη εργασίας στην Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας στις 24-26 Ιουνίου, κατά τη διάρκεια της οποίας είχε συνομιλίες με αξιωματούχους της γερμανικής Ομοσπονδιακής Αστυνομίας (Bundespolizei) και της Ομοσπονδιακής Εγκληματολογικής Αστυνομίας (BKA), σχετικά με τα μέσα ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης, η οποία πραγματοποιήθηκε κατόπιν επίσημης πρόσκλησης της γερμανικής πλευράς, ο μαροκινός αξιωματούχος πραγματοποίησε συναντήσεις εργασίας με τον πρόεδρο της Bundespolizei, Ντίτερ Ρόμαν, τον επικεφαλής της BKA, Χόλγκερ Μινχ, καθώς και με άλλους γερμανούς αξιωματούχους, ειδικών στην καταπολέμηση της τρομοκρατίας και την ασφάλεια αθλητικών εκδηλώσεων, σύμφωνα με δελτίο τύπου της μαροκινής υπηρεσίας.

Οι συνομιλίες επικεντρώθηκαν στους τρόπους ενίσχυσης της διμερούς συνεργασίας, ιδίως για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας και του οργανωμένου διασυνοριακού εγκλήματος, καθώς και για την ασφάλεια των μεγάλων αθλητικών εκδηλώσεων. Ο κύριος Χαμουσί και οι γερμανοί συνάδελφοί του αξιλόγησαν την κατάσταση της αστυνομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών, καθώς και τις περιφερειακές και διεθνείς προκλήσεις στον τομέα της ασφάλειας.

Ο γενικός διευθυντής των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας και η αντιπροσωπεία που τον συνοδεύει επισκέφθηκαν το Κοινό Αντιτρομοκρατικό Κέντρο ομοσπονδίας και κρατιδίων στο Βερολίνο, όπου ενημερώθηκαν για τους μηχανισμούς λειτουργίας του ως προς τον συντονισμό μεταξύ των διαφόρων γερμανικών υπηρεσιών ασφαλείας, αλλά και σχετικά με τις προοπτικές συνεργασίας με τις μαροκινές υπηρεσίες ασφαλείας για την καταπολέμηση της τρομοκρατικής απειλής στη διασυνοριακή της διάσταση.

Διευρευνήθηκαν, εξάλλου, ευκαιρίες διμερούς συνεργασίας στον τομέα της ασφάλειας αθλητικών εκδηλώσεων, καθώς και μηχανισμοί ανταλλαγής εμπειρογνωμοσύνης και τεχνικής βοήθειας για την κάλυψη σημαντικών εκδηλώσεων. Ο μαροκινός αξιωματούχος ενημερώθηκε για τις ρυθμίσεις ασφαλείας και τα πρότυπα προστασίας που υιοθέτησε η αστυνομία του Βερολίνου για την κάλυψη του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Ποδοσφαίρου 2024, που φιλοξενείται από τη Γερμανία. Για την ενίσχυση της συνεργασίας στον συγκεκριμένο τομέα, μια υψηλού επιπέδου μαροκινή αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον κύριο Χαμουσί επισκέφθηκε, με τον επικεφαλής της BKA, τις εγκαταστάσεις του Ολυμπιακού Σταδίου του Βερολίνου, το οποίο φιλοξενεί αγώνες του Euro 2024, καθώς και το κέντρο διαχείρισης αστυνομικών επιχειρήσεων, το οποίο επιβλέπει τα πρωτόκολλα ασφάλειας και προστασίας κατά τη διάρκεια της διοργάνωσης.

Η επίσκεψη εγγράφεται στο πλαίσιο προετοιμασίας των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας για τη φιλοξενία παγκόσμιων και ηπειρωτικών αθλητικών εκδηλώσεων και εκδηλώσεων σχετικών με την ασφάλεια, ξεκινώντας από την προγραμματισμένη για το 2025 93η Γενική Συνέλευση της Ιντερπόλ, στο Μαρακές, περνώντας από το Κύπελλο Εθνών Αφρικής 2025 και καταλήγοντας στο Παγκόσμιο Κύπελλο Ποδοσφαίρου 2030, που θα διοργανωθεί από κοινού με την Ισπανία και την Πορτογαλία. Παράλληλα, η επίσκεψη αυτή καταδεικνύει τη σημασία της συνεργασίας Μαρόκου – Γερμανίας στην ασφάλεια, λόγω πολλών τομέων κοινού ενδιαφέροντος, ενώ αντικατοπτρίζει τη σταθερή δέσμευση των μαροκινών υπηρεσιών ασφαλείας στη διεθνή προσπάθεια για την εξουδετέρωση κινδύνων και απειλών για την περιφερειακή και διεθνή ασφάλεια.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ