Ύδρα: Προφυλακίζονται πλοίαρχος και υποπλοίαρχος της θαλαμηγού για την πυρκαγιά στο πευκοδάσος

Ύδρα: Προφυλακίζονται πλοίαρχος και υποπλοίαρχος της θαλαμηγού για την πυρκαγιά στο πευκοδάσος

Στη φυλακή οδηγούνται πλοίαρχος και υποπλοίαρχος της θαλαμηγού για την πυρκαγιά στην Υδρα ενώ υπό όρους αφέθησαν ελεύθερα τα υπόλοιπα έντεκα μέλη του πληρώματος.

Προσωρινά κρατούμενοι, με σύμφωνη γνώμη ανακριτή και εισαγγελέα, κρίθηκαν μετά τα μεσάνυχτα σήμερα Πέμπτη ο πλοίαρχος και ο υποπλοίαρχος της θαλαμηγού που είχαν συλληφθεί από κλιμάκιο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μαζί με άλλα 11 μέλη του πληρώματος ως υπαίτιοι της πυρκαγιάς σε δασική έκταση, στην περιοχή Μπίστι της Υδρας, τις βραδινές ώρες της Παρασκευής 21 Ιουνίου 2024 (στη φωτογραφία του SOOC, επάνω, μεταγωγή των συλληφθέντων στον εισαγγελέα Πειραιά).

Τα υπόλοιπα 11 μέλη του πληρώματος της θαλαμηγού αφέθησαν ελεύθερα με εγγυοδοσία, απαγόρευση εξόδου από τη χώρα και υπό τον όρο εμφάνισης κάθε μήνα στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής.

Σύμφωνα με τους συνηγόρους, σε 7 μέλη του πληρώματος επιβλήθηκε ποσό εγγυοδοσίας 10.000 ευρώ και στα άλλα τέσσερα 20.000 ευρώ.

Για την υπόθεση έχουν συλλεχθεί από το λιμεναρχείο Υδρας όλα τα στοιχεία των πλεούμενων που βρίσκονταν στη θαλάσσια περιοχή καθώς μαρτυρίες από ένα εξ αυτών σε παρακείμενο όρμο φέρεται να έχουν καταγγείλει ότι στην περιοχή όπου εκδηλώθηκε η πυρκαγιά, έπεσαν πυροτεχνήματα από κάποιο σκάφος.

Τι υποστήριξε ο καπετάνιος

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο καπετάνιος φέρεται να υποστήριξε ότι δεν έφυγαν βεγγαλικά από τη θαλαμηγό και ότι στον έλεγχο που έγινε από το Λιμενικό όλες οι ναυτικές φωτοβολίδες ήταν άθικτες στη θέση τους, ενώ ο ίδιος ενημέρωσε την Πυροσβεστική Υπηρεσία για την πυρκαγιά που είχε ξεσπάσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ