«Συγχώρεσέ με, γλυκιά μου» – Νέα έρευνα αποκαλύπτει τους Ισραηλινούς δολοφόνους της 6χρονης Ρατζάμπ

«Συγχώρεσέ με, γλυκιά μου» – Νέα έρευνα αποκαλύπτει τους Ισραηλινούς δολοφόνους της 6χρονης Ρατζάμπ

335 τρύπες από σφαίρες εντοπίστηκαν στο αμάξι που ήταν μέσα άμαχοι Παλαιστίνιοι.

Έξι μήνες πέρασαν περίπου από τότε που η ανθρωπότητα συγκλονίστηκε από τη δολοφονία της 6χρονης Χιντ Ρατζάμπ και συγγενών της στη Γάζα, στη διάρκεια των ισραηλινών βομβαρδισμών.

Υπενθυμίζεται ότι το κοριτσάκι, μετά από δύο εβδομάδες, είχε εντοπιστεί νεκρό στις 10 Φεβρουαρίου σε αυτοκίνητο κοντά σε πρατήριο βενζίνης στη Γάζα, μετά την υποχώρηση των ισραηλινών αρμάτων μάχης από την περιοχή.

Νέες έρευνες όμως που παρουσιάστηκε σε ντοκιμαντέρ του Al Jazeera που πραγματοποιήθηκαν τις οργανώσεις Forensic Architecture και Earshot δείχνουν ότι ένα ισραηλινό τανκ πυροβόλησε από κοντινή απόσταση στο οικογενειακό αυτοκίνητο του εξάχρονου κοριτσιού και μια οβίδα άρματος χτύπησε κατευθείαν το ασθενοφόρο που στάλθηκε για βοήθεια.

Η Ρατζάμπ, η οποία επέζησε από τον αρχικό πυροβολισμό, είχε εκλιπαρήσει για βοήθεια καθώς αιμορραγούσε ανάμεσα στα πτώματα των νεκρών συγγενών της ενώ μιλούσε με το ιατρικό προσωπικό και τη μητέρα της για ώρες.

Η έρευνα αποκάλυψε ότι το ισραηλινό τανκ ήταν πιθανότατα μόλις 13 έως 23 μέτρα μακριά όταν άνοιξε πυρ εναντίον της Ρατζάμπ και των συγγενών της στο αυτοκίνητό τους.

Η έρευνα ανακάλυψε ότι το αμάξι μέσα στο οποίο ήταν το κορτσάκι έφερε 335 τρύπες, οι οποίες βρίσκονταν στη δεξιά πλευρά του οχήματος, υποδηλώνοντας τη θέση των σκοπευτών.

Μέσω συνεντεύξεων με μέλη της οικογένειας, Παλαιστίνιους εργαζομένους και ιατρούς, το ντοκιμαντέρ, κάνει αναπαράσταση για πρώτη φορά την πιθανή θέση του ισραηλινού τανκ όταν πυροβόλησε το αυτοκίνητο, καθώς και την πιθανή τροχιά της οβίδας του τανκ που χτύπησε το ασθενοφόρο με άμεσο χτύπημα όταν επρόκειτο να σώσει τη Ρατζάμπ.

Σημειώνεται ότι οι ισραηλινές αρχές αρνήθηκαν να απαντήσουν στους ερευνητές.

Αναπαράσταση της δολοφονίας της 6χρονης από την forensic architecture

Το ασθενοφόρο, το οποίο, κινητοποιήθηκε αμέσως για να βοηθήσει τον Ρατζάμπ μετά από έγκριση των ισραηλινών αρχών, με χάρτη και εγκεκριμένη διαδρομή, τελικα δέχτηκε επίθεση.

Δύο νοσοκόμοι, ο Γιουσέφ Ζείνο και ο Αχμάντ αλ-Μαντούν, σκοτώθηκαν στην επίθεση.

Χρειάστηκαν 12 ημέρες μέχρι να καταφέρουν οι Παλαιστίνιοι νοσηλευτές και η οικογένεια της Ρατζάμπ να φτάσουν στο σημείο της επίθεσης στην πόλη της Γάζας στο βόρειο τμήμα του θύλακα.

Η μητέρα της μικρής Ρατζάμπ, Γουίσαμ Χαμάντα, είπε ότι η φωνή του παιδιού έγινε πιο αδύναμη προς το τέλος του τηλεφωνήματος.

Η Χαμάντα είπε ότι η Ρατζάμπ της είπε ότι δεν μπορούσε να μιλήσει επειδή αιμορραγούσε το στόμα της, αλλά δεν ήθελε να το σκουπίσει, ώστε η μητέρα της να μην ενοχλείται να το καθαρίσει.

«Της είπα: «Δεν πειράζει, σκούπισε το στόμα σου και θα το πλύνω, γλυκιά μου». Σκούπισε με το μανίκι της και η φωνή χάθηκε. Ήταν ακριβώς 7 το απόγευμα. Η φωνή εξαφανίστηκε εντελώς», είπε η μητέρα της στο ντοκιμαντέρ.

«Είναι το πιο δύσκολο συναίσθημα στον κόσμο να ακούς την κόρη μου να μου ζητάει να πάω να την πάρω όταν δεν μπορώ να την προσεγγίσω. Αγαπημένη μου, ορκίζομαι, δεν μπόρεσα να σε φτάσω. Συγχώρεσέ με, γλυκιά μου».

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ