Μας κοροϊδεύουν: Η μεγάλη διαφορά στα λεφτά που δίνουν οι Αμερικάνοι για να μείνουν στα νησιά μας σε σχέση με Έλληνες

Μας κοροϊδεύουν: Η μεγάλη διαφορά στα λεφτά που δίνουν οι Αμερικάνοι για να μείνουν στα νησιά μας σε σχέση με Έλληνες

Οι κρατήσεις δωματίων μέσω της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας στην Ελλάδα μπορεί να κοστίζουν έως και 20% περισσότερο από ό,τι αν γίνουν μέσω μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ

Η τουριστική βιομηχανία αποτελεί μια από τις σημαντικότερες πηγές εισοδήματος για την Ελλάδα, προσελκύοντας επισκέπτες από όλο τον κόσμο.

Ωστόσο, μια πρόσφατη έρευνα της εκπομπής «Τώρα Μαζί» του OPEN αναδεικνύει μια ανησυχητική πρακτική που ενδέχεται να δημιουργήσει αίσθημα αδικίας στους Έλληνες ταξιδιώτες.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ, οι κρατήσεις δωματίων μέσω της πιο δημοφιλούς πλατφόρμας στην Ελλάδα μπορεί να κοστίζουν έως και 20% περισσότερο από ό,τι αν γίνουν μέσω μιας πλατφόρμας που χρησιμοποιείται στις ΗΠΑ.

Το Παράδειγμα με την Αλόννησο

Ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα αφορά την Αλόνησσο, όπου μέσω της δημοφιλούς πλατφόρμας, που επισκέπτονται οι Έλληνες, η κράτηση για τρία βράδια, σε συγκεκριμένο ξενοδοχείο και σε συγκεκριμένες ημερομηνίες, κοστίζει 513 ευρώ. Σε άλλη πλατφόρμα, που απευθύνεται σε Αμερικανούς, το κόστος ανέρχεται μόλις στα… 326 ευρώ!

Η διαφορά φτάνει ακόμα και τα 200 ευρώ για τρεις νύχτες, και σίγουρα κάποιοι προτείνουν να αναζητούμε λύσεις στο εξωτερικό για να μην αισθανόμαστε πολίτες δεύτερης κατηγορίας στη χώρα μας.

Αυτό το φαινόμενο εγείρει ερωτήματα για τις τιμολογιακές πολιτικές που ακολουθούνται!

Πηγη: enimerotiko.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ