Ρόδος: Οριστική σφράγιση του beach bar μετά το πάρτι στο εσωτερικό του

Ρόδος: Οριστική σφράγιση του beach bar μετά το πάρτι στο εσωτερικό του

Ο ιδιοκτήτης αγνόησε προκλητικά την επιβολή του νόμου για όργιο αυθαιρεσιών, που φαίνεται να οδηγεί σε κλείσιμο της επιχείρησης για ολόκληρη τη σεζόν

Προκαλεί ο ιδιοκτήτης του beach bar «Santa Marina» στη Ρόδο, ο οποίος επιμένει να αγνοεί επιδεικτικά τον νόμο οργανώνοντας πάρτι στην επιχείρηση ακόμα και μετά τη χθεσινή σφράγισή της από την ΑΑΔΕ σε συνέχεια επιτόπιων ελέγχων όπου εντοπίστηκαν κραυγαλέες παραβάσεις.

«Υπάρχει διοικητική διαδικασία αλλά και το ποινικό κομμάτι, που δεν είναι απλό σε αυτή την περίπτωση», είπε μιλώντας στο MEGA ο δικηγόρος Γιάννης Γλύκας αναφορικά με το γεγονός ότι ο υπεύθυνος του μπαρ περνάει Αυτόφωρο.

Διαβάστε επίσης: Κάνααν, ο άρχοντας του Πειραιά

Όσο για το γεγονός ότι συνήθως υπάρχει κάποιο άτομο ως «μπροστινός», ο λεγόμενος «αυτοφωράκιας», ο κ. Γλύκας τόνισε ότι «κάποια στιγμή και ο ιδιοκτήτης θα αντιμετωπίσει τις συνέπειες του νόμου, είναι φυσικό πρόσωπο».

«Προφανώς λειτουργούσε παράνομα και πέρυσι» πρόσθεσε ο ίδιος για να συμπληρώσει αμέσως μετά ότι «ανεξάρτητα αν είναι προεκλογικό το χρονικό σημείο, οι υπηρεσίες λειτούργησαν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο, προχωρώντας τάχιστα στις ενέργειες που όλοι διαπιστώσαμε».

Ο ίδιος ανέφερε ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε είναι 4πλάσιο από αυτό που θα έπρεπε να καταβάλει αν η επιχείρηση ήταν νόμιμη, ενώ πέραν της σφράγισης υπάρχει και περαιτέρω πρωτόκολλο διοικητικής αποβολής.

Ο κ. Γλύκας ανέφερε ότι πιθανόν και άλλες επιχειρήσεις στην Ελλάδα να λειτουργούν με τον ίδιο παράνομο τρόπο, αλλά τόνισε ότι υπάρχουν και πολλοί καλοί επιχειρηματίες.

Ερωτηθείς για τη συμπεριφορά από την πλευρά της ιδιοκτησίας που δείχνει να μη λογαριάζει τον νόμο, ο κ. Γλύκας σημείωσε ότι «η υπόθεση δείχνει ότι αυτοί οι άνθρωποι έτσι έβλεπαν τη λειτουργία της επιχείρησης, δεν υπολόγισαν τον νόμο. Μακάρι η αντίδραση των Αρχών να είναι ενιαία σε όλες τις περιοχές της Ελλάδας, ο νόμος πρέπει να εφαρμόζεται».

Το σφράγισαν δύο φορές μέσα στην ίδια ημέρα

Η χθεσινή σφράγιση έγινε από κλιμάκιο του υπουργείου Οικονομικών χθες στις 7 το πρωί, ενώ το ενημερωτικό σημείωμα στα ελληνικά και στα αγγλικά αναγράφει ότι «ο χώρος έχει σφραγισθεί λόγω αυθαίρετης κατάχρησης αιγιαλού – παραλίας και θαλάσσιου χώρου».

Παρ’ όλα αυτά, τέσσερις ώρες μετά, το beach bar λειτουργούσε… κανονικότατα. Ο κόσμος χόρευε και απολάμβανε το ποτό και το φαγητό του στον εσωτερικό χώρο της επιχείρησης με φόντο…. τις κορδέλες από την πρωινή σφράγιση.

Λίγη ώρα μετά, το κλιμάκιο της ΑΑΔΕ επέστρεψε και σφράγισε για δεύτερη φορά μέσα στην ημέρα. Πάντως, οι 19 παράνομες μεταλλικές κατασκευές με τις ξαπλώστρες εξακολουθούν να παραμένουν τη θάλασσα.

Πρόκειται για το ίδιο beach bar που πέρυσι είχε και πάλι τοποθετήσει πλωτές ξαπλώστρες και οι σερβιτόροι σχεδόν… κολυμπούσαν για να εξυπηρετήσουν τους πελάτες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ