Αιματηρή επίθεση με τουλάχιστον τρεις τραυματίες στη Γερμανία – Μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση

Αιματηρή επίθεση με τουλάχιστον τρεις τραυματίες στη Γερμανία – Μεταδόθηκε σε ζωντανή σύνδεση

Το αιματηρό περιστατικό σημειώθηκε στο Μάνχαϊμ της Γερμανίας κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης της πολιτικής ομάδας BPE

Χάος επικράτησε την Παρασκευή το πρωί στην πόλη Μάνχαϊμ της Γερμανίας, όταν ένας άνδρας τραυμάτισε με μαχαίρι τουλάχιστον ένα άτομο, κατά τη διάρκεια πολιτικής συγκέντρωσης.

Ειδικότερα, η επίθεση με μαχαίρι, που καταγράφηκε μάλιστα σε ζωντανή σύνδεση, έλαβε χώρα κατά τη διάρκεια  μιας μικρής συνάθροισης της πολιτικής ομάδας BPE, η οποία έχει επιδείξει αντι-ισλαμιστικές απόψεις. Ένα από τα θύματα φέρεται να είναι και ο 59χρονος επικριτής του Ισλάμ, Μίχαελ Στέρζενμπεργκερ.

Σε ζωντανή μετάδοση η επίθεση του ισλαμιστή, που μαχαίρωνε με μανία

Όσοι βρίσκονταν στο σημείο παρακολούθησαν εμβρόντητοι το αιματηρό περιστατικό, ενώ ορισμένοι έσπευσαν να βοηθήσουν τον άτυχο άνδρα που δέχθηκε απανωτές επιθέσεις από τον μαχαιροβγάλτη.

Στην αρχή, ο δράστης χτύπησε τον 59χρονο άνδρα και στη συνέχεια τον έριξε κάτω αιμόφυρτο. Η μανιώδης συμπεριφορά του, όμως, δεν σταμάτησε εκεί.  Στιγμές αργότερα ο επιτιθέμενος έσπρωξε το μαχαίρι του προς την κατεύθυνση του κεφαλιού του άνδρα.

Η μανιώδης συμπεριφορά του, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. Άρχισε να ξεσπά κατά του κόσμου που επιχείρησε να βοηθήσει τον Στέρζενμπεργκερ. Σε αλλόφρονα κατάσταση στράφηκε εναντίον τους και συγκεκριμένα κατά ενός προσώπου που νωρίτερα προσπάθησε να τον απομακρύνει.

Ο μαυροφορεμένος άνδρας, δευτερόλεπτα αργότερα, στράφηκε και κατά ενός αστυνομικού, τον οποίο κατάφερε να τραυματίσει στην πλάτη. Δεν σταμάτησε, όμως, ούτε τότε. Στα βίντεο, φαίνεται ακόμη ένας αστυνομικός να κρατάει το κεφάλι του, που είχε γεμίσει αίματα.

Επιτέθηκε κατά δύο αστυνομικών, τραυματίζοντάς τους. Ωστόσο, κατάφεραν να τον αφοπλίσουν

Εντωμεταξύ, ο 59χρονος που έπεσε πρώτος θύμα της δολοφονικής επίθεσης, παρέμενε στο έδαφος, ενώ στα πλάνα που βλέπουν το φως της δημοσιότητας φαίνεται το τραύμα που του έχει δημιουργηθεί στο πόδι από το μαχαίρι.

Η κατάσταση του δράστη

Ο άνδρας που αιματοκύλισε τη συγκέντρωση δέχθηκε τα πυρά των αστυνομικών που βρίσκονταν εκείνη τη στιγμή στο σημείο και έπεσε στο έδαφος. Ωστόσο, ακόμη δεν έχει γίνει γνωστό, εάν ο τραυματισμός του ήταν θανάσιμος ή όχι.

Το προφίλ του πρώτου θύματος

Σύμφωνα με Γερμανικά ΜΜΕ,  ο Μίχαελ Στέρζενμπεργκερ ήταν εκπρόσωπος Τύπου της Χριστιανοκοινωνικής Ένωσης (CSU) της Βαυαρίας, ενώ στη συνέχεια κατέλαβε την ίδια θέση στο ακροδεξιό κόμμα «Ελευθερία», το οποίο στη συνέχεια διαλύθηκε. Το Γραφείο Προστασίας του Συντάγματος της Βαυαρίας τον παρακολουθούσε από το 2013 μέχρι το 2022 καθώς συνέδεε το Ισλάμ με τον φασισμό.

Στο παρελθόν ο το πρώτο θύμα της δολοφονικής επίθεσης είχε καταδικαστεί για εξύβριση κατά αστυνομικών αλλά και για υποκίνηση μίσους. Ήταν επίσης αρθρογράφος στο ακροδεξιό μπλογκ «Politically Incorrect» και ακτιβιστής του «Κινήματος Πατριωτών Ευρωπαίων ενάντια στην ισλαμοποίηση».

Σχολιάζοντας το περιστατικό η αντιπρόεδρος του ακροδεξιού κόμματος «Εναλλακτική για τη Γερμανία», Μπέατριξ φον Στορχ, ανέβασε ορισμένα από τα πλάνα της επίθεσης στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, επισημαίνοντας ότι ο εξισλαμισμός της Ευρώπης πρέπει να σταματήσει.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ