Σώρρας: Κρυβόμουν γιατί είχα βάσιμο φόβο δολοφονίας μου

Σώρρας: Κρυβόμουν γιατί είχα βάσιμο φόβο δολοφονίας μου

Με βασικό σκεπτικό ότι κανείς δεν ασχολήθηκε να ελέγξει την «περιουσία» που διαθέτει για την Ελλάδα απαντά στις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Αρτέμης Σώρρας. Κατά τον κατηγορούμενο, που κρίθηκε χθες προφυλακιστέος μετά από 16 μήνες που καταζητούνταν, η Τράπεζα της Ελλάδος ευθύνεται για την οικονομική περιπέτεια που περνά η χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά […]

Με βασικό σκεπτικό ότι κανείς δεν ασχολήθηκε να ελέγξει την «περιουσία» που διαθέτει για την Ελλάδα απαντά στις κατηγορίες που του αποδίδονται ο Αρτέμης Σώρρας.

Κατά τον κατηγορούμενο, που κρίθηκε χθες προφυλακιστέος μετά από 16 μήνες που καταζητούνταν, η Τράπεζα της Ελλάδος ευθύνεται για την οικονομική περιπέτεια που περνά η χώρα τα τελευταία χρόνια, αλλά και για τη δικαστική περιπέτεια του ίδιου.

Ο Σώρρας αναφέρει στο υπόμνημά του ότι είναι κάτοχος 28 μετοχών της τράπεζας της Ανατολής, οι οποίες, όπως ισχυρίζεται, «λόγω της ακυρώσεώς τους έχουν χαρακτήρα αξιογράφου-χρεογράφου-χρεωστικού ομολόγου και η αξία τους έχει εκτιμηθεί σήμερα στο ποσόν των 678.647.978.985 ευρώ η κάθε μία».

Στο υπόμνημα αναφέρει πως αγνοήθηκαν οι προτάσεις που υπέβαλε το 2012, για χρηματοδότηση της χώρας -μέσω των ακυρωμένων χρεογράφων- και επιρρίπτει ευθύνες στην Τράπεζα της Ελλάδος, η οποία όφειλε να ελέγξει τους τίτλους που προσκόμισε και ή να απαντήσει επί της πρότασής του ή, αν διαπίστωνε πρόβλημα, να τον παραπέμψει στην Δικαιοσύνη.

Κατά τον κατηγορούμενο, ωστόσο, η τράπεζα δεν έκανε ποτέ «σοβαρό έλεγχο», ούτε όμως τον κατήγγειλε ως απατεώνα και έτσι τώρα ο Αρτέμης Σώρρας υποστηρίζει ότι «η αμέλεια της ΤτΕ καταδεικνύει αφενός την αλήθεια για τους τίτλους του και αφετέρου την ύπαρξη δόλου και πρόθεση βλάβης της περιουσίας των 600 δισ. κι όλων όσων έλκουν δικαιώματα εξ’ αυτής».

Στο κατηγορητήριο σε βάρος του Σώρρα, σε ό,τι αφορά το σκέλος της δανειοδότησης της χώρας, αναφέρεται ότι ο αρχηγός της Ελλήνων Συνέλευσις επιχείρησε να συνάψει με την ελληνική Δημοκρατία «δανειακή σύμβαση, πείθοντάς τη να δεχθεί στην κατοχή της άνευ οικονομικής αξίας διεθνείς συναλλαγματικές (International Bills of Exchange – IBOE) που ήταν προϊόντα απάτης, λαμβάνοντας ως εγγύηση-αντασφάλιση γνήσια ομόλογα του ελληνικού Δημοσίου, με σκοπό να αποκομίσει παράνομο περιουσιακό όφελος». Ο ίδιος στο υπόμνημα απαντά ότι η κατηγορία δεν ισχύει, διότι στην πρόταση συμφωνίας που είχε υποβάλει ανέφερε ότι η σύμβαση θα υπογραφόταν «εφόσον ρευστοποιηθούν» τα IBOE.

Ο Αρτέμης Σώρρας αρνείται ότι προέτρεψε οποιονδήποτε να μην πληρώσει τις οφειλές του, ενώ υποστηρίζει ότι κρυβόταν γιατί εξαιτίας του πλούτου του «είχα βάσιμο φόβο δολοφονίας και εξοντώσεώς μου».

sorras


Πηγή: UNFOLLOW

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ