Πισπιρίγκου: Νέα ένταση στη δίκη – Κατηγόρησε την πρόεδρο ότι την ειρωνεύτηκε

Πισπιρίγκου: Νέα ένταση στη δίκη – Κατηγόρησε την πρόεδρο ότι την ειρωνεύτηκε

Ο διάλογος με την πρόεδρο του δικαστηρίου για τα μηνύματα που αντάλλαξε με τον Μάνο Δασκαλάκη, όταν η Τζωρτζίνα ήταν στο νοσοκομείο, προκάλεσε εκνευρισμό στην Ρούλα Πισπιρίγκου

«Πάνω απ’ όλα θέλω να μάθω τι έχει συμβεί με το παιδί μου… Θα μπορούσα να αρχίσω ένα παραμύθι, να φτιάξω μια ιστορία, ότι εφόσον λένε ψέματα οι γιατροί για όλα, λένε ψέματα και για τη συμπεριφορά μου. Θα μπορούσα να πω και άλλα για να ελαφρύνω τη θέση μου, να έχω πει και εγώ τα ψέματά μου. Αυτό που θέλω είναι να βρούμε την αλήθεια, τι έχει συμβεί, και όχι την εύκολη λύση να κατηγορηθώ…».

Με τα λόγια αυτά, η Ρούλα Πισπιρίγκου για έβδομη συνεχόμενη μέρα, απαντώντας σε ερωτήσεις της εισαγγελέως, υπερασπίστηκε την αθωότητά της, γνωρίζοντας ότι βρίσκεται πολύ κοντά πριν την τελική ευθεία για την ετυμηγορία της δικαιοσύνης, σχετικά με την υπόθεση του θανάτου της κόρης της Τζωρτζίνας.

Η εισαγγελική λειτουργός προσπάθησε με λόγο προσεκτικό να ενώσει κομμάτι – κομμάτι, μέσα από τα αποδεικτικά στοιχεία και τις υπερασπιστικές θέσεις της 34χρονης,  τη μεγάλη εικόνα της υπόθεσης με κατηγορούμενη την Ρούλα Πισπιρίγκου, που εδώ και περισσότερο από ένα χρόνο κάθεται στο εδώλιο του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

Κάλεσε μάλιστα την κατηγορούμενη να πει αν έχει μετανιώσει για κάτι και εκείνη κλαίγοντας απάντησε: «Ναι, θεωρώ ότι δεν έδωσα στο παιδί μου όση αγάπη και βαρύτητα ήθελα, γιατί δεν ήξερα ότι θα φύγει από τη ζωή και έδωσα σημασία σε δεύτερα πράγματα».

«Πείραξε» τη δοσολογία των φαρμάκων της Τζωρτζίνας;

Κατά τη διάρκεια της σημερινής (18/1) διαδικασίας, στο μικροσκόπιο της εισαγγελικής έδρας μπήκαν μεταξύ άλλων οι ζωγραφιές της μικρής Τζωρτζίνας, αλλά και η ανταλλαγή μηνυμάτων της Ρούλας Πισπιρίγκου με τον εντατικολόγο Ανδρέα Ηλιάδη, σχετικά με τη φαρμακευτική αγωγή του παιδιού της.

Η εισαγγελέας, αντλώντας στοιχεία από το περιεχόμενο των μηνυμάτων με τον επικεφαλής της ΜΕΘ στο Ρίο όπου είχε νοσηλευτεί η Τζωρτζίνα, είχε τον ακόλουθο διάλογο με την κατηγορούμενη:

Εισαγγελέας: Έχετε αλλάξει ποτέ την αγωγή του παιδιού;

Κατηγορούμενη: Όχι. Αποκλείεται να έχω κάνει αλλαγή. Μόνο μετά από τις οδηγίες του.

Εισαγγελέας: «Δεν παίζουμε με τα φάρμακα αυτά, είναι κατασταλτικά…», σας λέει ο κ. Ηλιάδης. Σας λέει «με προσοχή». Τα πειράζατε τα φάρμακα της Τζωρτζίνας;

Κατηγορούμενη: Όχι.

Εισαγγελέας: Έχετε δώσει παραπάνω δόση.

Κατηγορούμενη: Θα μου το είπε… Είναι μεμονωμένα μηνύματα…

Εισαγγελέας: «Γιατί βιάστηκες», σας λέει γιατί τον ρωτάτε για τη μελατονίνη. Σας λέει, «δεν είναι ντεπόν αλλά κατασταλτικά και μπορεί να κάνουν συνέργεια με τη μελατονίνη». Για ποιο λόγο δώσατε παραπάνω;

Κατηγορούμενη: Μου λέει, «δεν πειράζει».

Εισαγγελέας: Ναι, αλλά σας το λέει μετά. Για ποιο λόγο δώσατε παραπάνω;

Κατηγορούμενη: Λέει «δεν πειράζει».

Εισαγγελέας: Το έχετε ήδη δώσει, είναι φάρμακο κατασταλτικό. Τελικά πειράξατε ή δεν πειράξατε δόση;

Κατηγορούμενη:…

Εισαγγελέας: Σας είπε να ανεβάσετε τη δόση σταδιακά και εσείς το φτάσατε από τη μια μέρα στην άλλη στα 20 mg.

Κατηγορούμενη: Μπορεί να έχω κάνει αυτό το λάθος, το παιδί μου όμως δεν έπαθε κάτι. Μετά έπαθε…

«Κατηγορούμαι για τη σχέση μου με τον Μάνο;»

Στη συνέχεια και για μία ακόμη φορά, οι επικοινωνίες της κατηγορούμενης με τον εν διαστάσει σήμερα σύζυγό της, Μάνο Δασκαλάκη, αποτέλεσαν αντικείμενο των ερωτήσεων και από την πλευρά της εισαγγελέως.

Εισαγγελέας: Πριν την ανακοπή, υπήρξε μια κρίση με τον κ. Δασκαλάκη. Πώς αποκαταστάθηκαν οι σχέσεις σας;

Κατηγορούμενη: Όταν ενημερωθήκαμε για την εγκεφαλοπάθεια του παιδιού, ήρθε σπίτι και είπε θέλω να είμαστε μαζί.

Εισαγγελέας: Εξαιτίας του παιδιού γύρισε; Εξαιτίας της εγκεφαλοπάθειας;

Κατηγορούμενη: Του είπα, αν θέλεις να επιστρέψεις, να είναι συνειδητή η επιλογή σου και ότι έκανε λάθος. Συμφώνησε και γύρισε. Κατηγορούμαι για τη σχέση μας;

Εισαγγελέας: Όχι, δεν κατηγορείστε για τη σχέση σας. Εμάς, μας ενδιαφέρει εκεί που στα μηνύματα είναι το παιδί στο κρίσιμο διάστημα που ετοιμάζεται να πάει για τη μαγνητική.

Κατηγορούμενη: Έχω πει ότι είχα δύο πράγματα να διαχειριστώ, το παιδί μου και τον κ. Δασκαλάκη. Όταν είσαι απέξω, πολλά τραγούδια μπορείς να πεις. Τώρα καταλαβαίνω τα λάθη μου, τώρα που είμαι εκτός. Σαν κίνητρο, αυτό που μου έχουν προσάψει το θεωρώ χαζό, ανούσιο αλλά δεν υπάρχει καμία τέτοια περίπτωση. Είναι λανθασμένες κινήσεις, συμφωνώ, αλλά δεν έχει καμία σχέση με το παιδί μας. Είμαστε και οι δυο έντονοι χαρακτήρες, λέγαμε πράγματα της στιγμής.

«Όπως λένε ψέματα οι γιατροί για όλα, θα μπορούσα να πω κι εγώ»

Στη συνέχεια, η Ρούλα Πισπιρίγκου έθεσε για μία ακόμα φορά υπό αμφισβήτηση τις καταθέσεις και τις περιγραφές γιατρών και νοσηλευτών, που διατυπώθηκαν τους προηγούμενους μήνες, ισχυριζόμενη πως ενδεχομένως δεν ήθελαν να βρεθούν στη θέση του ελεγχόμενου.

«Πάνω απ’ όλα θέλω να μάθω τι έχει συμβεί με το παιδί μου. Θα μπορούσα να αρχίσω ένα παραμύθι, να φτιάξω μια ιστορία, ότι εφόσον λένε ψέματα οι γιατροί για όλα, λένε ψέματα και για τη συμπεριφορά μου», είπε και συνέχισε: «Θα μπορούσα να πω άλλα για να ελαφρύνω τη θέση μου, να έχω πει και εγώ τα ψέματά μου. Αυτό που θέλω είναι να βρούμε την αλήθεια, τι έχει συμβεί, και όχι την εύκολη λύση να κατηγορηθώ».

«Δεν μπορώ να γνωρίζω πώς προκλήθηκε η ανακοπή του παιδιού στο Καραμανδάνειο. Μπορεί να υπήρχε μια άλλη εξέταση που θα μπορούσαν να κάνουν και δεν έγινε, αλλά αυτό δεν μπορώ να το γνωρίζω , δεν είμαι γιατρός», είπε η Ρούλα Πισπιρίγκου και, στη συνέχεια, ανέφερε πως τόσο στη ΜΕΘ του Ρίο, όσο και στο Ωνάσειο, τα προβλήματα αντιμετωπίστηκαν.

Η κατηγορούμενη μητέρα διατύπωσε τη θέση πως «σχετικά με το θάνατο του παιδιού μου, θεωρώ ότι ήταν παρατεταμένη επιληπτική κρίση».

«Εμείς δεν σας ειρωνευόσαστε, δεν έχετε δει μάλλον ειρωνεία»

Μέσα στα επόμενα λεπτά, η «σκυτάλη» των ερωτήσεων, με γνώμονα τη διερεύνηση της υπόθεσης, πέρασε σε μία από τις τακτικές δικαστικές λειτουργούς του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας.

«Παραδεχθήκατε ότι λέτε ψέματα», ρώτησε η δικαστής με την κατηγορούμενη να απαντά: «Όλος ο κόσμος λέει ψέματα… Εγώ δεν έχω πει ψέματα για την κατηγορία ή το παιδί».

Η δικαστική λειτουργός έθεσε στην κατηγορούμενη μία σειρά από ερωτήσεις που, όπως έχει συμβεί ξανά, προκάλεσαν εκνευρισμό στη Ρούλα Πισπιρίγκου.

«Μου μιλάτε με ειρωνικό ύφος και μιλάτε σε μια μητέρα που κατηγορείται», ξέσπασε η κατηγορούμενη, με την πρόεδρο να παρατηρεί από έδρας:

«Εμείς δεν σας ειρωνευόσαστε, δεν έχετε δει μάλλον ειρωνεία. Μην απαντάτε αν δεν θέλετε, είναι αδικαιολόγητη η επίθεση που κάνετε στη συνάδελφο».

Η Ρούλα Πισπιρίγκου, ακολούθως, επανέλαβε πως δεν γνωρίζει αν τελικά δόθηκε κεταμίνη στην Τζωρτζίνα, αμφισβητώντας τα στοιχεία που κάνουν λόγο για θανατηφόρα δόση.

Ερώτηση: Δόθηκε ή δεν δόθηκε κεταμίνη;

Κατηγορούμενη: Δεν γνωρίζω, έχω απεγνωσμένα ζητήσει να γίνει εξέταση στο αίμα του παιδιού μου. Αμφισβητώ πλέον τα πάντα. Δεν μπορώ να απαντήσω για την κεταμίνη, αν την έβαλαν, για ποιο λόγο, πολλά ψέματα…

Η δίκη συνεχίζεται αύριο, Παρασκευή, με την Ρούλα Πισπιρίγκου να εξακολουθεί να απαντά σε ερωτήσεις μελών του δικαστηρίου, ενώ τη Δευτέρα είναι προγραμματισμένη η πρώτη συνεδρίαση για τη δεύτερη υπόθεση που εκκρεμεί σε βάρος της και αφορά στο θάνατο των δύο μικρότερων παιδιών, της Μαλένας και της Ίριδας.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ