Πρόεδρος των Βιομηχάνων Αυστρίας: «Αφήσαμε την Ελλάδα και την Ιταλία μόνες στο Προσφυγικό»

«Αφήσαμε την Ελλάδα και την Ιταλία επί χρόνια μόνες», ανέφερε ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων, Γκέορκ Καπς, σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και επέκρινε έντονα τις «μεγάλες παραλείψεις» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Προσφυγικό, διερωτώμενος «πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να προστατεύσει τα σύνορα με εκατοντάδες νησιά», για να δώσει ο […]

«Αφήσαμε την Ελλάδα και την Ιταλία επί χρόνια μόνες», ανέφερε ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων, Γκέορκ Καπς, σε σημερινή συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΡΑ) και επέκρινε έντονα τις «μεγάλες παραλείψεις» της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Προσφυγικό, διερωτώμενος «πώς θα μπορούσε η Ελλάδα να προστατεύσει τα σύνορα με εκατοντάδες νησιά», για να δώσει ο ίδιος την απάντηση ότι «αυτό είναι αδύνατο».

Όπως σημείωσε ο πρόεδρος της Αυστριακής Ένωσης Βιομηχάνων, το επόμενο βήμα, τώρα, πρέπει να είναι η εξεύρεση ενός κατάλληλου συστήματος κατανομής των προσφύγων στην Ευρώπη, καθώς «δεν είναι δυνατόν μία ήπειρος με πάνω από 500 εκατομμύρια ανθρώπους να μην είναι σε θέση να υποδεχθεί 5 εκατομμύρια πρόσφυγες».

 

Κατά την άποψή του, θα πρέπει να υπάρχει διαφοροποίηση μεταξύ του προσφυγικού ασύλου, το οποίο, όπως τόνισε, αποτελεί «ανθρώπινο δικαίωμα», ενώ είναι διαφορετικό το θέμα της οικονομικής μετανάστευσης «όπου μπορεί και πρέπει να γίνεται επιλογή».

«Η ΕΕ πρέπει να εγκαταστήσει στις εμπλεκόμενες χώρες κέντρα, για να βελτιώσει την οικονομική κατάσταση σε αυτές τις χώρες και για να αποφασίζεται εκεί ποιοι επιτρέπεται να έρθουν στην Ευρώπη και ποιοι όχι», επισήμανε ο κ. Καπς.

Στη συνέντευξή του στο Αυστριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, ο κ. Καπς, ο οποίος στο παρελθόν υποστήριζε σαφώς τη διεύρυνση της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ανέφερε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αλλάξει γνώμη, σημειώνοντας ότι δεν θα πρέπει να κλείσει η πόρτα για άλλες χώρες, ωστόσο θα πρέπει κανείς να είναι προσεκτικότερος λόγω του κλίματος που επικρατεί στην Ευρώπη.

Επίσης, τόνισε ότι έχει αλλάξει γνώμη και σε σχέση με την ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, ένταξη η οποία «δεν έχει κανένα νόημα, εξαιτίας των επίκαιρων πολιτικών εξελίξεων και εκείνων τα προηγούμενα χρόνια». Ωστόσο, συμπλήρωσε, «θα πρέπει να διατηρηθούν οι οικονομικές σχέσεις με αυτήν τη χώρα».

 


Πηγή: Unfollow.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από