ΣΥΡΙΖΑ: Ώρα αποφάσεων για την Κουμουνδούρου – Πόσοι θα είναι τελικά οι διεκδικητές της ηγεσίας

Στην κρίσιμη συνεδρίαση της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ που ξεκινάει σήμερα στις 10:30 αναμένεται να λήξουν τόσο οι υποψηφιότητες για την προεδρία, όσο και το χρονοδιάγραμμα των διεργασιών για την εκλογή οργάνων και τη διεξαγωγή συνεδρίου - Στο τραπέζι και οι αυτοδιοικητικές εκλογές

Με το βλέμμα στραμμένο στην επόμενη μέρα συνεδριάζει η ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ το Σαββατοκύριακο που είναι επιφορτισμένη να αποφασίσει για τις διαδικασίες που θα οδηγήσουν στην εκλογή νέου αρχηγού και οργάνων και σε ένα συνέδριο που θα αποφασίσει για την τακτική που θα ακολουθήσει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προκειμένου να μπορέσει να εμπνεύσει εκ νέου εμπιστοσύνη ως μία εναλλακτική πρόταση στην κυβερνητική πλειοψηφία.

Στην κρίσιμη αυτή συνεδρίαση αναμένεται να ξεκαθαρίσει το τοπίο και για το πόσοι και ποιοι θα είναι τελικά οι διεκδικητές της ηγεσίας καθώς μετά την Έφη Αχτσιόγλου και τον Ευκλείδη Τσακαλώτο που ανακοίνωσαν επίσημα την υποψηφιότητά τους, το επικρατέστερο σενάριο είναι να ακολουθήσει και ο Νίκος Παππάς.

Ο Παύλος Πολάκης που επίσης το όνομά του έχει ακουστεί για την κούρσα της διαδοχής κρατάει προς το παρόν κλειστά τα χαρτιά του, ενώ ο Νίκος Τεμπονέρας θεωρείται ότι δεν θα «κατέβει» για την προεδρία μετά τη διαφωνία του με τον οδικό χάρτη που προτείνεται από την Πολιτική Γραμματεία.

Η πρόταση για τις εκλογές

Ο εν λόγω οδικός χάρτης που πλειοψήφησε στην Πολιτική Γραμματεία και θα κατατεθεί στην ΚΕ προβλέπει τη διεξαγωγή διαρκούς συνεδρίου στις 26-27 Αυγούστου, με τη σύνθεση του προηγούμενου, όπου αναμένεται να εγκριθούν οι υποψηφιότητες για την προεδρία, εκλογές στις 3 Σεπτεμβρίου και αν υπάρχουν πάνω από δύο υποψήφιοι θα στηθούν εκ νέου κάλπες στις 10 Σεπτεμβρίου, και σε κάθε περίπτωση πριν από τη ΔΕΘ.

Δικαίωμα ψήφου για την εκλογή προέδρου θα έχουν όσοι είναι ή όσοι γίνουν μέλη του κόμματος μέχρι την ημέρα της πρώτης εκλογικής διαδικασίας. Τον Νοέμβριο θα πραγματοποιηθεί έκτακτο συνέδριο μετά τις αυτοδοικητικές εκλογές.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από