Ανταρσία Wagner: Το επόμενο καταφύγιο της ομάδας

Ανταρσία Wagner: Το επόμενο καταφύγιο της ομάδας

Δορυφορικές εικόνες δείχνουν που στήνει το επόμενο καταφύγιο η ομάδα Wagner.

Μετά την εξέγερση του Γεβγκένι Πριγκόζιν και την συμφωνία που υπέγραψε με τον Λουκασένκο, η ομάδα Wagner ψάχνει το επόμενο καταφύγιο της και από ότι φαίνεται από τις δορυφορικές φωτογραφίες που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, αυτό όχι μόνο έχει βρεθεί, αλλά οι εργασίες κατασκευής έχουν ξεκινήσει και προχωρούν με εντατικούς ρυθμούς.

Σύμφωνα με δημοσίευμα των New York Times, οι εικόνες αυτές δείχνουν ότι η Λευκορωσία κατασκευάζει με μεγάλη ταχύτητα προσωρινές υποδομές σε μία εγκαταλελειμμένη στρατιωτική βάση. Αυτό εν μέρει αποκαλύπτει μια πιθανή τοποθεσία για τους μαχητές στους οποίους δόθηκε η δυνατότητα να μεταφερθούν στη χώρα μετά την αποτυχημένη ανταρσία της ομάδας κατά του προέδρου της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν.

Πότε ξεκίνησε η κατασκευή

Οι κατασκευές έγιναν για πρώτη φορά ορατές σε δορυφορικές εικόνες που ελήφθησαν τη Δευτέρα από την Planet Labs, μια ιδιωτική εταιρεία με δίκτυο δορυφόρων μεγέθους κουτιού παπουτσιών, δύο ημέρες αφότου οι δυνάμεις του Βάγκνερ σταμάτησαν ξαφνικά την πορεία τους προς τη Μόσχα.

Μέχρι την Τρίτη, οι εικόνες έδειξαν ότι ένα αθλητικό γήπεδο που καλύπτει περίπου οκτώ στρέμματα εντός της περιφραγμένης στρατιωτικής εγκατάστασης είχε μεταμορφωθεί, γεμάτο με τουλάχιστον έξι σειρές από κάτι που φαίνεται να είναι προσωρινές κατασκευές, σαν μεγάλες σκηνές. Οι δορυφορικές εικόνες δείχνουν επίσης παρόμοιες κατασκευές σε ανοιχτές περιοχές δίπλα στο γήπεδο.

Το μέγεθος, το χρώμα και η διάταξη των κατασκευών είναι παρόμοια με άλλα στρατόπεδα με στρατιωτικές σκηνές που έχουν κατασκευαστεί στη Ρωσία και τη Λευκορωσία από τις αρχές του 2022. Οι εικόνες φαίνονται θολές επειδή ελήφθησαν από τους δορυφόρους Dove της Planet Labs μέσης ανάλυσης. Οι δορυφόροι υψηλότερης ανάλυσης της εταιρείας δεν έχουν καταφέρει μέχρι στιγμής να πάρουν καθαρή εικόνα του χώρου από την έναρξη της κατασκευής.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ