Στο αγνοούμενο υποβρύχιο ανήκουν τα συντρίμμια που βρέθηκαν πριν λίγες ώρες στην περιοχή του ναυαγίου του Τιτανικού, σύμφωνα με τη Pelagic Research Services, την εταιρεία που ανήκει το ρομποτικό ερευνητικό σκάφος.
Λίγο μετά την ανακοίνωση της αμερικανικής ακτοφυλακής για τον εντοπισμό συντριμιών του υποβρυχίου Titan από υποβρύχιο ρομποτικό σκάφος, η Pelagic Research Services επιβεβαίωσε ότι τα συντρίμμια πράγματι ανήκουν στο υποβρύχιο.
Διαβάστε επίσης: Συνελήφθη στην Αθήνα για απάτη ο σύζυγος της CEO του ΔΕΣΦΑ
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, η Αμερικανική Ακτοφυλακή ανακοίνωσε ότι θα δώσει συνέντευξη Τύπου στις 23.00 ώρα Ελλάδος. Θα μιλήσουν ο διοικητής της ακτοφυλακής αντιναύαρχος John Mauger και ο λοχαγός συντονιστής των επιχειρήσεων στην περιοχή Jamie Frederick.
Στο μεταξύ, εκπρόσωπος της εταιρείας επιβεβαίωσε στο CNN ότι το τηλεχειριζόμενο σκάφος της (ROV), που πραγματοποιούσε την έρευνα για το εξαφανισμένο υποβρύχιο OceanGate στον πυθμένα της θάλασσας, βρήκε τα συντρίμμια στον πυθμένα του Ατλαντικού, κοντά στο ναυάγιο του Τιτανικού.
«Η PRS θέλει να εκφράσει την απόλυτη ευγνωμοσύνη μας για την απίστευτη, συντονισμένη αντίδραση διάσωσης όλων όσων συμμετείχαν σε αυτήν την αποστολή έρευνας και διάσωσης. Εστιάζουμε αυτή τη στιγμή στις οικογένειες όσων ήταν στο Titan και στην τραγική τους απώλεια» ανέφερε στο Twitter.
Ο ειδικός διάσωσης Ντέιβιντ Μέρνς δήλωσε ότι τα συντρίμμια που βρέθηκαν κατά την έρευνα για το Titan ήταν «κομμάτι του πίσω τμήματός του». Ο ίδιος ανέφερε χαρακτηριστικά: «Πρόκειται για ένα αντισυμβατικό υποβρύχιο, αυτό το πίσω κάλυμμα είναι το μυτερό άκρο του και το πλαίσιο προσγείωσης είναι το μικρό πλαίσιο πάνω στο οποίο φαίνεται να κάθεται».
«Αυτό σημαίνει ότι το κύτος δεν έχει βρεθεί ακόμη, αλλά έχουν ανακαλυφθεί δύο πολύ σημαντικά μέρη του όλου συστήματος και αυτό δεν θα μπορούσε να βρεθεί αν δεν είχε κατακερματιστεί», εξήγησε ο ίδιος.
Πιθανή έκρηξη
Ο άνθρωπος που ίδρυσε την OceanGate μαζί με τον αγνοούμενο Στόκτον Ρας δήλωσε στο BBC News ότι μπορεί να υπήρξε «έκρηξη».
«Αυτό που ξέρω είναι ότι, όταν λειτουργείς σε βάθος η πίεση είναι τόσο μεγάλη που αν υπάρξει βλάβη θα επέλθει στιγμιαία κατάρρευση», δήλωσε ο Γκιγιέρμο Σένλειν.