Αποκάλυψη: Η ομάδα του Μπάιντεν φοβάται τις συνέπειες μιας αποτυχημένης ουκρανικής αντεπίθεσης

Αποκάλυψη: Η ομάδα του Μπάιντεν φοβάται τις συνέπειες μιας αποτυχημένης ουκρανικής αντεπίθεσης

Πίσω από τις κλειστές πόρτες του Λευκού Οίκου, οι αξιωματούχοι των ΗΠΑ ανησυχούν για το τι μπορεί να πετύχει η Ουκρανία.

Η διοίκηση Μπάιντεν προετοιμάζεται αθόρυβα για το ενδεχόμενο η αντεπίθεση της Ουκρανίας να μην ανταποκριθεί στις προσδοκίες, και συνεπώς για τις επικρίσεις που θα υπάρξουν σ’ αυτήν την περίπτωση στο εσωτερικό αλλά και από τους συμμάχους επίσης, οι οποίοι θα υποστηρίξουν ότι η Αμερική απέτυχε (στη φωτογραφία του AP, επάνω, βολές του ουκρανικού πυροβολικού στην Μπαχμούτ).

Φοβούνται το… δικέφαλο τέρας

Η διαρκώς αναμενόμενη αντεπίθεση της Ουκρανίας έχει ως στόχο την ανακατάληψη εδαφών από τη Ρωσία, πιθανότατα στα ανατολικά και νότια, αν και για επιχειρησιακούς λόγους κανένας ανώτερος αξιωματούχος από το Κίεβο δεν αναφέρει λεπτομέρειες.

Δημόσια, η ομάδα του προέδρου Τζο Μπάιντεν έχει προσφέρει ακλόνητη υποστήριξη στην Ουκρανία, δεσμευόμενη να την προμηθεύσει με όπλα και οικονομική βοήθεια για «όσο χρειαστεί».

Αλλά, εάν η επικείμενη επίθεση αποφέρει περιορισμένα κέρδη, εκφράζονται φόβοι από αξιωματούχους της κυβέρνησης ότι θα βρεθούν αντιμέτωποι μ’ ένα δικέφαλο τέρας που θα τους επιτεθεί τόσο από τα πολεμοχαρή όσο και από τα φιλειρηνικά άκρα του πολιτικού φάσματος.

Η μία πλευρά θα πει ότι οι προελάσεις της Ουκρανίας θα είχαν αποδώσει αν η κυβέρνηση είχε δώσει στο Κίεβο όλα όσα ζητούσε, δηλαδή πυραύλους μεγαλύτερου βεληνεκούς, μαχητικά αεροσκάφη και περισσότερη αεράμυνα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ