Αλέξης Γεωργούλης: «Σφαγή» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη σκιά της υπόθεσης του ευρωβουλευτή

Αλέξης Γεωργούλης: «Σφαγή» ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ στη σκιά της υπόθεσης του ευρωβουλευτή

Μαίνεται η πολιτική αντιπαράθεση γύρω από την υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με απανωτές ανακοινώσεις και «μάχη» στα τηλεοπτικά πάνελ.

Σε κυρίαρχο θέμα της προεκλογικής πολιτικής αντιπαράθεσης ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Νέα Δημοκρατία εξελίσσεται η υπόθεση του Αλέξη Γεωργούλη μετά τη σοβαρότατη καταγγελία της Ελένης Χρονοπούλου για βιασμό και σωματική βία εις βάρος της.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγορεί τη ΝΔ για «αθλιότητα» και «αισχρή κομματική εκμετάλλευση» της υπόθεσης, ενώ επισημαίνει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε από την αρχή «ξεκάθαρη και ακαριαία» στάση μόλις έγινε γνωστή η καταγγελία για τον ευρωβουλευτή και τονίζει «ούτε ίσες αποστάσεις κράτησε, ούτε ‘ναι μεν αλλά’ είπε, ούτε κάλυψε κανέναν, ούτε εξαπατημένος δήλωσε».

Η Κουμουνδούρου, μάλιστα, αναφέρεται ως αντιπαράδειγμα σε περιπτώσεις όπως αυτές του Δημήτρη Λιγνάδη ή του Νίκου Γεωργιάδη «για τον οποίο έσπευσαν ακόμη και ως μάρτυρες υπεράσπισης στο δικαστήριο διακεκριμένα στελέχη της ΝΔ», όπως χαρακτηριστικά υπογραμμίζεται.

Από τη μεριά της η Πειραιώς κάνει λόγο για υποκριτική στάση του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ χαρακτηριστική ήταν η τοποθέτηση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γιάννη Οικονόμου που αναρωτήθηκε «λέγατε για κόμμα Πάτσηδων», «να λέμε για κόμμα βιαστών;».

Η ΝΔ αντέδρασε με ανακοίνωσή της και στην τοποθέτηση της υποψήφιας βουλευτή με τον ΣΥΡΙΖΑ, Ζωής Βαρελή – Στεφανίδη, την οποία κατηγορεί για στοχοποίηση της Ελένης Χρονοπούλου με ανάρτησή της (την οποία μετά τις αντιδράσεις απέσυρε).

Η Πειραιώς σημειώνει ότι παρόμοια στάση έχει κρατήσει και άλλη υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ. η Αναστασία Γαϊταρτζή) που «βλέπει» στημένο γεγονός πίσω από την υπόθεση.

Την ίδια ώρα το ΠΑΣΟΚ, στέλεχος του οποίου είναι η καταγγέλλουσα Ελένη Χρονοπούλου, συνεχίζει να επιρρίπτει ευθύνες στον ΣΥΡΙΖΑ για τη διαρροή των στοιχείων της στον Τύπο παρά τη θέλησή της, ενώ αναφέρει ότι τα δύο μεγαλύτερα κόμματα έχουν φτάσει να κατηγορούν το ένα το άλλο στη σκιά της υπόθεσης Γεωργούλη.

Η «μάχη» στα πάνελ

Δεν υπάρχει πάνελ σε τηλεοπτική εκπομπή όπου είναι καλεσμένοι των κομμάτων που να μην υπάρχει «μάχη» για την υπόθεση Γεωργούλη.

Στο MEGA φιλοξενήθηκαν ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Έφη Αχτσιόγλου και ο υποψήφιος βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Πέτρος Λεκάκης.

Όπως προαναφέρθηκε, ο κ. Οικονόμου έκανε λόγο για «υποκριτική στάση» από τη μεριά του ΣΥΡΙΖΑ και τόνισε ότι η ΝΔ είναι με τη μεριά του θύματος.

«Όταν σκάβουμε λάκκους…»

Στη συνέχεια αναφέρθηκε σε τρία πολιτικά ζητήματα που αφορούν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, σύμφωνα με τον ίδιο.

«Ζήτημα πρώτο: Λένε από το ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν μπορούν να αντιδρούν βάσει φημών. Το πρόβλημα είναι ότι σε αντίστοιχα περιστατικά στο παρελθόν, για ίδια περιστατικά, όταν μάλιστα δεν πρόκειται για πολιτικό στέλεχος αλλά για ανθρώπους με άλλες ιδιότητες, στη βάση φημών απαιτούσαν όχι απλώς αντιδράσεις από την κυβέρνηση, αλλά για παράδειγμα την κ. Μενδώνη την είχαν σταυρώσει στη βάση φημών. Με αφορμή την υπόθεση αυτή είναι ευκαιρία να προσδιορίσουν πολιτικά τα κόμματα, και συγκεκριμένα η αξιωματική αντιπολίτευση, γιατί αυτή είναι που είχε σηκώσει τότε αυτή τη σταυροφορία, τη στάση απέναντι στα θέματα. Όχι δύο μέτρα και δύο σταθμά, και εν πάση περιπτώσει, όταν σκάβουμε λάκκους, όταν τερματίζουμε σε τοξικότητα προκειμένου να πλήξουμε τον αντίπαλο ενδεχομένως έρχεται η στιγμή που θα βρεθούμε και εμείς αντιμέτωποι με τέτοια διλήμματα», είπε ο κ. Οικονόμου.

«Κόμμα βιαστών…;»

Στη συνέχεια πρόσθεσε: «Ζήτημα δεύτερο: είναι και πολύ πιο σοβαρό. Έστω ότι αποδειχθεί ότι ο κ. Γεωργούλης έχει κάνει αυτά για τα οποία κατηγορείται, η δικαιοσύνη θα αποφασίσει. Αυτό τι σημαίνει; Ότι θα πρέπει να βγει κάποιο στέλεχος της ΝΔ την επόμενη μέρα και να το αποκαλέσει τον ΣΥΡΙΖΑ ‘κόμμα βιαστών’; Είναι σοβαρά αυτά τα πράγματα; Σε άλλη περίπτωση, για παράδειγμα στην υπόθεση του κ. Πάτση που αναλάβαμε την ευθύνη και τον απομακρύναμε.

‘Κόμμα Πάτσηδων’ αποκαλούσαν την ΝΔ. τι σημαίνει όταν ένα στέλεχος ενός κόμματος επιδεικνύει παραβατική συμπεριφορά; Ότι το σύνολο των στελεχών, το κόμμα ή ο κόσμος που το ακολουθεί ότι ταυτίζεται με αυτή την παραβατική συμπεριφορά; Δεν θα εργαλειοποιήσω την συγκεκριμένη υπόθεση. Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να ταυτίζει ένα κόμμα με τις παραβατικές πράξεις μεμονωμένων στελεχών του. Δεν υπήρχαν φέιγ βολάν της νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ που έλεγαν ‘πλούσιοι, έξυπνοι, λαμπεροί, δεν μας κάνει εντύπωση ότι είστε βιαστές’;

Δεν υπήρχε το χάσταγκ ‘ΝΔ παιδεραστές’ στο Twitter με συγκεκριμένες κατευθύνσεις και βραχίονες, που αφορούσε καταγγελίες ανυπόστατες αναφορικά με το μεταναστευτικό και την κακοποίηση παιδιών; Με αφορμή την υπόθεση αυτή είναι καλό και με ψυχραιμία να αναλογιστούμε πόσο υποκριτική είναι αυτή η στάση και πόσο τοξική είναι αυτή η στάση στον βωμό της πολιτικής αντιπαράθεσης, ότι κάποιος πρόσκαιρα μπορεί να αποκομίσει πολιτικά οφέλη».

Για τις ευθύνες του ΣΥΡΙΖΑ

Τέλος, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σχετικά με το αν έχει ευθύνη ο ΣΥΡΙΖΑ, είπε: «Δεν γνωρίζω, μου φαίνεται περίεργο να υπάρχει επώνυμη καταγγελία στο Βέλγιο, οι Βρυξέλλες είναι μια μικρή κοινότητα και να μην είχε καλύτερη εικόνα το πολιτικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ εκεί».

«Τρίτον, το ζήτημα που αφορά στη διαφορετική ευαισθησία από την αξιωματική αντιπολίτευση σε ό,τι αφορά έναν ο οποίος είναι στον έλεγχο της δικαιοσύνης και σωστά απομακρύνθηκε και άμεσα για ένα βαρύτατο αδίκημα – κακούργημα που κατηγορείται. Εκεί όμως που υπάρχει ομόφωνη καταδικαστική απόφαση για παράβαση καθήκοντος, για το πιο ατιμωτικό αδίκημα να παραμένει στα ψηφοδέλτια του κόμματός του;», κατέληξε ο κ. Οικονόμου, αφήνοντας αιχμές για τον Νίκο Παππά.

Αχτσιόγλου: Σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε ο Γεωργούλης

Για την άμεση κίνηση του ΣΥΡΙΖΑ να απομακρύνει από το κόμμα και την ευρωομάδα του τον Αλέξη Γεωργούλη μίλησε η Έφη Αχτσιόγλου.

«Ο τρόπος που αντιδράσαμε είναι γνωστός, από τη στιγμή που έγινε η καταγγελία μέσα σε 15 λεπτά απομακρύνθηκε ο κ. Γεωργούλης από τον ΣΥΡΙΖΑ και από την κοινοβουλευτική ομάδα και του ζητήσαμε να παραδώσει και την έδρα. Θεωρώ ότι είναι πολύ σοβαρό ζήτημα για γίνεται η όποια μικροπολιτική, απόπειρα πολιτικής εκμετάλλευσης δεν θα πρέπει να γίνεται και εμείς δεν θα μπούμε σε αυτή τη συζήτηση ακόμα και αν προκαλούμαστε ενίοτε από στελέχη της ΝΔ, γιατί είναι πολύ σοβαρό ζήτημα και ως τέτοιο πρέπει να αντιμετωπίζεται», είπε, ανάμεσα σε άλλα η βουλευτής.

Ως προς το εάν μπορούσε να γίνει κάτι νωρίτερα, η κ. Αχτσιόγλου απάντησε ότι: «προσωπική εικόνα δεν έχω. Καταλαβαίνω ότι υπήρξε μία φημολογία το καλοκαίρι του 2022 περί ανάρμοστης συμπεριφοράς, ερωτήθη ο ίδιος από την ευρωομάδα, απάντησε ότι αυτά είναι συκοφαντίες, δεν μείναμε σε αυτό, απευθυνθήκαμε στις αρμόδιες αρχές του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, δεν υπήρξε κάποια ενημέρωση ότι υπάρχει κάτι μεμπτό ή ανάρμοστο – ενδεχομένως να ήταν σε επίπεδο έρευνας. Δεν υπήρχε αναφορά υπόθεσης, φήμες υπήρχαν».

Για την ανάρτηση της Βαρέλη – Στεφανίδη

«Γενικώς για τα ζητήματα της έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας το τελευταίο διάστημα μετά την έναρξη του ελληνικού Metoo έχουν πέσει κάποια ‘απόρθητα φρούρια’, οι γυναίκες μιλάνε και υπάρχει κινητικότητα. Η ανάρτηση της κ. Βαρέλη – Στεφανίδη ήταν εκτός του πλαισίου του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεών του, η ίδια ζήτησε συγγνώμη και ανασκεύασε. Αυτό γνωρίζω προς το παρόν. Νομίζω στο Ευρωκοινοβούλιο δεν υπάρχει υποχρέωση παράδοσης της έδρας. Νομίζω ο ίδιος ζήτησε άρση της ασυλίας του αλλά δεν γνωρίζω εάν υποχρεούται να παραδώσει την έδρα του», συμπλήρωσε.

«Επαναλαμβάνω ότι δεν πρέπει να γίνεται πολιτική εκμετάλλευση. Μίλησε ο κ. Οικονόμου πριν για την υπόθεση του κ. Λιγνάδη. Η κριτική από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ δεν ήταν ότι είναι όλοι ‘ποινικοί’ στη ΝΔ, επειδή αυτός έκανε κάποιο αδίκημα, αυτό που είπαμε ήταν, γιατί υπήρχε αντίδραση συγκάλυψης και όχι να έρθουν κάποια στο φως; Γιατί το σπίτι του προσώπου αυτού ήταν απόρθητο φρούριο και δεν μπορούσε να γίνει έρευνα; Άρα το σχόλιο ήταν περί της συγκάλυψης», δήλωσε χαρακτηριστικά η κ. Αχτσιόγλου.

Τέλος, πρόσθεσε: «Υπάρχουν ζητήματα χάσταγκ ή τρολ στο διαδίκτυο. Ο ΣΥΡΙΖΑ ουδέποτε υιοθέτησε θέση ακραίων χάσταγκ. Δεν μπορεί να μιλάει η ΝΔ για τοξική αντιπολίτευση. Πριν από λίγες μέρες ο κ. Θεοδωρικάκος είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει νεκρό, έκανε αυτή τη δημόσια δήλωση. Ουδέποτε την ανακάλεσε. Μη βάζουμε θέμα τοξικότητας όταν γίνονται τέτοιες τοποθετήσεις».

Παρόμοια αντιπαράθεση έγινε αργότερα, ξανά στον «αέρα» του MEGA, όπου φιλοξενήθηκαν ο Σταύρος Καλαφάτης, υφυπουργός Εσωτερικών αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, ο Νίκος Φίλης, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ο Κώστας Σκανδαλίδης, βουλευτής ΠΑΣΟΚ.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ