Τούρκοι επιστήμονες έχουν αρχίζει να ανακινούν το θέμα ενός επικείμενου σεισμού στην Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου
Την ώρα που η Τουρκία θρηνεί για τις χιλιάδες νεκρούς από τον διπλό φονικό σεισμό που ισοπέδωσε 10 επαρχίες στη γειτονική χώρα, τούρκοι σεισμολόγοι χτυπούν καμπανάκι προειδοποιώντας για έναν μεγάλο σεισμό που θα μπορούσε να πλήξει την Κωνσταντινούπολη με απρόβλεπτες συνέπειες.
Τούρκοι επιστήμονες έχουν αρχίζει να ανακινούν το θέμα ενός επικείμενου σεισμού στην Κωνσταντινούπολης, τονίζοντας ότι είναι θέμα χρόνου.
Διαβάστε επίσης: Κι αν το πληγωμένο θηρίο συνεχίσει να αγριεύει;
Απαντώντας σε ερωτήσεις για το αν θα συμβεί σεισμός στην Κωνσταντινούπολη μεγαλύτερος από 7 Ρίχτερ, ο Σουκρού Ερσόι, καθηγητής γεωλογίας στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Yıldız, απάντησε: «Το πραγματικό ερώτημα δεν είναι αν θα συμβεί ισχυρός σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, αλλά πότε θα συμβεί.
Με τα δεδομένα που έχουμε από τους προηγούμενους σεισμούς και ορισμένα μοντέλα , μπορούμε να πούμε ότι ο σεισμός της Κωνσταντινούπολης είναι κοντά. Δεν θα εκπλαγούμε αν χτυπήσει…».
«Έρχεται η ώρα της Κωνσταντινούπολης…»
Πιο συγκεκριμένη πρόβλεψη κάνει ο γνωστός καθηγητής Νατζί Γκιορούρ ο οποίος είχε προβλέψει τον σεισμό του Καχραμάνμαρας. «Η κατάσταση στην Κωνσταντινούπολη δεν είναι καθόλου καλή. Όλες οι επιστημονικές έρευνες δείχνουν ότι έρχεται η ώρα της Κωνσταντινούπολης.
Είχε ειπωθεί το 1999 ότι αναμενόταν σεισμός σε περίπου 30 χρόνια. Έχουν περάσει ήδη 23 χρόνια, από τότε. Η πιθανότητα να ξεσπάσει σεισμός πάνω 7 στην Κωνσταντινούπολη έχει αυξηθεί στο 80%. Αν θα γίνει σεισμός στην Κωνσταντινούπολη, θα έχουμε περισσότερες καταστροφές από το Καχαραμανμαράς» είπε ο διάσημος Τούρκος σεισμολόγος.
Αναφερόμενος στον μεγάλο σεισμό στην περιοχή του Μαρμαρά το 1999 που ήταν πάνω από 7.6 Ρίχτερ, ο Νατζί Γκιορούρ, σύμφωνα με την ΕΡΤ, μιλά για την πιθανότητα να γίνει νέος μεγάλος σεισμός στην Κωνσταντινούπολη.
«Έχοντας ήδη ένα σεισμό στην περιοχή του Μαρμαρά, πάνω από 7, η πιθανότητα να γίνει σεισμός ανά πάσα στιγμή μετά από 30 χρόνια, είχε ειπωθεί ότι ήταν 62%. Τώρα, αφού έχουν περάσει ήδη 23 χρόνια (από το 1999) η πιθανότητα έχει αυξηθεί στο 80%. Άρα κάθε μέρα η πιθανότητα στην περιοχή του Μαρμαρά αυξάνεται και ο σεισμός πλησιάζει» σημείωσε.