Ο δικηγόρος της Εύας Καϊλή διαψεύδει κατηγορηματικά αυτούς τους ισχυρισμούς ενός Πολωνού ευρωβουλευτή, ανακοινώνοντας ότι η πελάτισσά του θα προσφύγει στην Δικαιοσύνη.
Για νέα «βόμβα ψεύδους» κάνει λόγο ο πληρεξούσιος δικηγόρος της προφυλακισμένης για το σκάνδαλο Qatargate, Εύας Καϊλή, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή του, «μετά το εκκωφαντικό φιάσκο με τα πλαστά στοιχεία, που δήθεν εμφάνιζαν τραπεζικά εμβάσματα του Κατάρ σε προσωπικούς λογαριασμούς της Εύας Καϊλή στον Παναμά, νέα ‘βόμβα’ ψεύδους ‘συνταράσσει’ το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο!».
Διαβάστε επίσης: Κακοκαιρία: Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία την Παρασκευή
Ο κ. Δημητρακόπουλος σημειώνει ότι «ο Πολωνός ευρωβουλευτής, Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, δημόσια δυσφημεί την κυρία Εύα Καϊλή ότι ‘παρακολουθείτο απο μυστικές υπηρεσίες δύο κρατών – μελών της ΕΕ για έμμισθες σχέσεις με την Μόσχα’».
«Τα ανωτέρω είναι ψευδή, συκοφαντικά και πλήττουν βάναυσα την προσωπικότητα της κυρίας Εύας Καϊλή», επισημαίνει ο συνήγορός του, ανακοινώνοντας πως η Εύα Καϊλή θα προσφύγει ενώπιον της Δικαιοσύνης κατά του Πολωνού ευρωβουλευτή.
Τι είπε ο Πολωνός ευρωβουλευτής
Ο ευρωβουλευτής, μέλος του συντηρητικού κόμματος Νόμου και Δικαιοσύνης (PiS), Γιάτσεκ Σάριους Βόλσκι, αποκάλυψε στις 24 Ιανουαρίου, σε εκπομπή της πολωνικής τηλεόρασης Telewizja Republika, ότι η Εύα Καϊλή «βρισκόταν υπό παρακολούθηση από τις μυστικές υπηρεσίες σε συνάρτηση με άλλες σχέσεις που είχε», όπως είπε, προσθέτοντας: «Την παρακολουθούσαν δηλαδή οι μυστικές υπηρεσίες δύο χωρών και η βελγική Αστυνομία, για τις σχέσεις της όχι με το Κατάρ, αλλά με την Ρωσία».
Εν ολίγοις, ο κ. Βόλσκι υποστηρίζει ουσιαστικά πως το Qatargate έγινε… κατά λάθος.
«Το νήμα που οδηγεί στη Ρωσία είναι επιμελώς κρυμμένο κάτω από το χαλί»
Ο Πολωνός ευρωβουλευτής πιστεύει ότι «το νήμα που οδηγεί στη Ρωσία είναι επιμελώς κρυμμένο κάτω από το χαλί», όπως τόνισε, επειδή η προσοχή εστιάζεται σε ένα σχετικά δευτερεύον ζήτημα σε σύγκριση με το επίπεδο διαφθοράς των Ευρωπαίων πολιτικών από την Ρωσία, το οποίο περιέγραψε ως «πολιτική διαφθορά» και «στρατηγική διαφθορά».
Με το Qatargate, δήλωσε, «γίνονται προσπάθειες να δοθεί προσοχή σε ένα σχετικά μικρό πράγμα, για να εκτραπεί η προσοχή και να μην αγγίξουμε ένα μεγάλο θέμα».