Βουκουρέστι: Τι λένε ρουμανικά ΜΜΕ για το σημείο του δυστυχήματος – «Το πρόβλημα δεν είναι οι οδηγοί αλλά άλλο»

Βουκουρέστι: Τι λένε ρουμανικά ΜΜΕ για το σημείο του δυστυχήματος – «Το πρόβλημα δεν είναι οι οδηγοί αλλά άλλο»

Μετά την ανακαίνιση στο σημείο του τροχαίου, μειώθηκε το ύψος της διάβασης καταγγέλλει αξιωματούχος

Στο τροχαίο δυστύχημα με Ελληνες στο Βουκουρέστι, που κόστισε τη ζωή σε έναν 53χρονο, συνεχίζουν να αναφέρονται και σήμερα τα ρουμανικά μέσα ενημέρωσης, καθώς στη χώρα το σημείο είναι γνωστό ως καρμανιόλα.

Το τουριστικό λεωφορείο που είχε ξεκινήσει από τον Βόλο και την Λάρισα, με 47 Έλληνες επιβαίνοντες, παραβίασε το όριο ύψους, σε κεντρικό δρόμο, στο Βουκουρέστι και προσέκρουσε σε μεταλλική δοκό για τη σήμανση.

Διαβάστε επίσης: Βουκουρέστι: Αποκαλυπτική μαρτυρία για το τροχαίο με Ελληνες – Τι λέει επιβάτιδα (vid)

Η μεταλλική δοκός συνέθλιψε την οροφή του λεωφορείου, ενώ τα παράθυρα του πούλμαν θρυμματίστηκαν.

Πρόκειται για ένα σημείο καρμανιόλα, καθώς η πινακίδα ναι μεν προειδοποιεί για το μέγιστο ύψος που πρέπει να έχουν τα οχήματα που θέλουν να περάσουν κάτω από τη γέφυρα, κάτι που φαίνεται όμως πως δεν αντιληπτό από αρκετούς με αποτέλεσμα να σημειώνονται συνεχώς τροχαία.

Ο υπόγειος δρόμος Pasajul Unirii, άνοιξε τον περασμένο Σεπτέμβριο, ύστερα από την ανακατασκευή του που διήρκησε 77 μέρες και στοίχισε 14 εκατομμύρια λέι (2,85 εκατ. ευρώ). Στην είσοδο του υπάρχει η μοιραία μεταλλική μπάρα, η οποία προειδοποιεί τους οδηγούς για το μέγιστο ύψος των 3,5 μέτρων.

«Το πρόβλημα δεν είναι οι οδηγοί αλλά άλλο»

Από τον Σεπτέμβριο που παραδόθηκε το συγκεκριμένο τούνελ έχουν γίνει στο σημείο με την σιδερένια προειδοποιητική  μπάρα 7 παρόμοια τροχαία, με το τελευταίο δυστυχώς να είναι και μοιραίο.

Σύμφωνα με την ρουμάνικη Republica, και στις επτά περιπτώσεις, οχήματα με ύψος άνω των 3,5 μέτρων χτύπησαν ή  «κόλλησαν» στην υπερυψωμένη μπάρα στη Union Passage.

«Το γεγονός ότι τουλάχιστον 7 επαγγελματίες οδηγοί, από 3 διαφορετικές χώρες (Ρουμανία, Τουρκία και Ελλάδα) διέπραξαν το ίδιο λάθος, στον ίδιο χώρο, μέσα σε μόλις τρεις μήνες, λέει ξεκάθαρα ότι το πρόβλημα δεν είναι οι οδηγοί, αλλά άλλο. Όμως ποιο;» γράφει σε άρθρο της η ιστοσελίδα της εφημερίδας.

Ο συντάκτης αναφέρει, σύμφωνα με τον Σκάι, ότι και οι 7 επαγγελματίες οδηγοί αγνόησαν την πινακίδα περιορισμού ύψους στην είσοδο του τούνελ. Αυτό σημαίνει ότι το πρόβλημα σχετίζεται με τη δομή και τη σηματοδότηση του δρόμου.

«Είπαν ψέματα»

Επίσης, η ιστοσελίδα promotor επικαλείται δηλώσεις του  προέδρου του κόμματος USR της Ρουμανίας Καταλίν Ντρούλα, ο οποίος κατηγόρησε τις αρχές που εμπλέκονται στο δυστύχημα ότι είπαν ψέματα ότι το λεωφορείο χτύπησε τις αλυσίδες του περιοριστή ύψους.

Όπως επισημαίνει με ανάρτησή του στο Facebook οι τοπικές αρχές του Βουκουρεστίου είπαν ψέματα ότι το λεωφορείο που ενεπλάκη στο δυστύχημα στο Pasajul Unirii χτύπησε τις αλυσίδες του περιοριστή ύψους.

«Δημοσιεύτηκε βίντεο που δείχνει πως το τουριστικό λεωφορείο πέρασε τις προειδοποιητικές αλυσίδες της Pasajul Unirii στη λωρίδα 2 (από 4) και μετά άλλαξε λωρίδα προς τα αριστερά. (…) Την ίδια ώρα, σε φωτογραφία που τραβήχτηκε σήμερα μπορεί κανείς να δει πώς οι προειδοποιητικές αλυσίδες βρίσκονται αναποδογυρισμένες στο πλάτος της λωρίδας 3» γράφει και συμπληρώνει:

«Βγαίνουν ορισμένα συμπεράσματα: Ο νομάρχης Grebla και άλλοι αξιωματούχοι που είπαν ότι χτυπήθηκαν οι προειδοποιητικές αλυσίδες είπαν ψέματα, είναι λάθος. Όπως έχω ξαναπεί, δεν πρέπει να μπορείτε να τις παρακάμψετε εάν μπείτε στη λωρίδα (λύσεις μπορούν να βρεθούν, από την τοποθεσία πιο κοντά στο πέρασμα, μέχρι την προηγούμενη φυσική οριοθέτηση των κατευθύνσεων μέσα από τη λωρίδα)».

«Οι αλυσίδες έχουν επίσης χτυπηθεί από άλλα φορτηγά ή πούλμαν όπως φαίνεται στην εικόνα και έχουν μείνει έτσι. Πρακτικά, δεν υπάρχει συντήρηση και επανενεργοποίηση αυτού του στοιχείου ασφαλείας. Κατά συνέπεια, (…) και αν περνούσε στη λωρίδα 3, κάτω από τις αλυσίδες, είναι πολύ πιθανό να μην χτυπούσαν το λεωφορείο επειδή είχαν ήδη χτυπηθεί στο παρελθόν. Και αυτή τη στιγμή που μιλάμε (ή τουλάχιστον σήμερα το πρωί), ακόμα κι αν ήταν ατύχημα, ο Χολ αρνήθηκε να στείλει εργαζόμενους του Δήμου για να επαναφέρουν τις αναποδογυρισμένες αλυσίδες στην αρχική τους θέση» καταλήγει.

«Μειώθηκε το ύψος της διελευσης»

Ο ίδιος σε νεότερη ανάρτησή του, σήμερα, σημειώνει μεταξύ άλλων: «Πριν την ανακαίνιση αυτού του περάσματος, δεν υπήρχαν ατυχήματα. Αν έμπαιναν κατά λάθος οι οδηγοί, θα τους έβαζαν πρόστιμο, αλλά άνθρωποι δεν πέθαιναν.

Μετά την ανακαίνιση, μειώθηκε το ύψος της διέλευσης και άρχισαν τα ατυχήματα».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ