Όλα όσα είπε στην κατάθεσή της η ηθοποιός
Δίκη Πέτρου Φιλιππίδη: Τη δική της εμπειρία από τη συνεργασία της με τον Πέτρο Φιλιππίδη στην παράσταση «Έγκλημα στο Όριεντ Εξπρές», κατέθεσε σήμερα στη δίκη του ηθοποιού στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο, η γνωστή ηθοποιός Κάτια Δανδουλάκη. Παράλληλα, φρίκη προκαλούν οι καταθέσεις δυο γνωστών ηθοποιών για τον κατηγορούμενο και τις εκμυστηρεύσεις της δεύτερης καταγγέλλουσας
Παρουσία πολλών συναδέλφων της που παρακολουθούν την κατάθεση της, ανάμεσά τους οι Μαριάννα Τουμασάτου, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Σπύρος Μπιμπίλας, Αννα Μαρία Παπαχαραλάμπους, κ.α, η κυρία Δανδουλάκη αναφέρθηκε στο «ψυχολογικό κυνηγητό» που, όπως είπε, είχε εξαπολύσει ο Πέτρος Φιλιππίδης στην ηθοποιό Λένα Δροσάκη, η οποία επίσης συμμετείχε στην παράσταση όπως και ο κατηγορούμενος, με την ιδιότητα του σκηνοθέτη.
Διαβάστε επίσης: Κιβωτός του Κόσμου: Στην Αθήνα είναι ο πατέρας Αντώνιος – «Δεν κρύβεται, τον συνάντησα» λέει ο αδερφός του
Η μάρτυρας τόνισε ότι από η συμπεριφορά αυτή του ηθοποιού, πέραν της καταπίεσης που προκαλούσε στην κ. Δροσάκη, θα μπορούσε να της διαλύσει το θίασό της. Έτσι, όπως ανέφερε η κ. Δανδουλάκη κάλεσε τον κατηγορούμενο και του ανακοίνωσε ότι η συνεργασία τους θα πρέπει να λήξει.
Μεταξύ άλλων στην κατάθεσή της η γνωστή ηθοποιός ανέφερε: «Είχαμε μια συνεργασία με τον Πέτρο σε δυο παραστάσεις. Η τρίτη συνεργασία μας όμως δεν ήταν αυτό που περιμέναμε, ήταν προβληματική. Από την πρώτη στιγμή υπήρχε μια ιδιαίτερη νευρικότητα κι ένα έντονο ψυχολογικό κυνηγητό προς τη Λένα τη Δροσακη.
Σε σημείο που μετά έγινε καταπιεστικό και ενοχλητικό και για την ίδια τη Λένα και τους υπόλοιπους. Εκείνη ήταν έτοιμη να φύγει από το θίασο και δεν ήταν η μόνη. Αισθάνθηκα ότι θα διαλύονταν ο θίασος».
Πρόεδρος: Τον ρωτήσατε τον κ. κατηγορούμενο για όλα αυτά;
Μάρτυρας: Τον κάλεσα σε κατ’ ιδίαν συνάντηση. Ήταν ένας μονόλογος. Εξήγησα ότι έκανα μεγάλη υπομονή. Ότι υπάρχει καταπίεση που δεν είναι ανεκτή σε ένα θίασο. Του είπα ότι φταίει ο ίδιος ο εαυτός του και ότι η συνεργασία μας πρέπει να λήξει. Του ζήτησα να χρησιμοποιήσω το βοηθό του για να μη μείνει χωρίς δουλειά. Μου απάντησε «βεβαίως». Από εκεί και πέρα τελείωσε το θέμα. Λέγαμε στις τηλεοράσεις ότι ο Πέτρος είχε πολλή δουλειά και γι’ αυτό δεν προχωρήσαμε. Δεν επικοινώνησα τι έγινε, γιατί δεν ήταν σωστό για κανένα.
Η κυρία Δανδουλάκη ανέφερε στη συνέχεια ότι δεν χρειάστηκε καν να ρωτήσει τον κατηγορούμενο για την συμπεριφορά του, αφού έβλεπε και η ίδια τι συνέβαινε στο θίασό της. «Γιατί να ρωτήσω; Αφού έβλεπα το ενδιαφέρον. Ήταν πολύ έντονο. Της έδινε εξουσία που δε ζητούσε. Την έφερνε σε δύσκολη θέση. Ήταν μια δυσάρεστη συνεργασία. Ήταν πέραν του ορίου. Άρχισε να γίνεται μια εξουσία πέραν του μέτρου» είπε η μάρτυρας.
Πρόεδρος: Ρωτήσατε γιατί συμπεριφέρθηκε έτσι;
Μάρτυρας: Αυτός είναι έτσι ο χαρακτήρας του. Είναι εκρηκτικός αλλά σε αυτή την παράσταση δημιουργήθηκαν μεγάλα προβλήματα. Η διαχείριση της εξουσίας είναι λεπτή υπόθεση.
Πρόεδρος: Μιλήσατε με την κ. Δροσάκη;
Μάρτυρας: Είναι ένα πολύ ευγενικό πλάσμα. Μου έλεγε πάντα «εντάξει θα προσπαθήσω». Την έβλεπα κλαμένη. Όταν μου είπε θα φύγω. Της λέω όχι θα φύγει ο Πέτρος.
Πρόεδρος: Πείτε μας για το χαρακτήρα του κατηγορούμενου….
Μάρτυρας: Είναι ένας πολύ ταλαντούχος άνθρωπος, διασκεδαστικός. Είναι πληθωρικός, αλλά μπορεί εύκολα να ξεπεράσει τα όρια. Μπορεί να κάνει ακραίες πράξεις.
Πάρεδρος: Ήταν ερωτικού ενδιαφέροντος το κυνηγητό;
Μάρτυρας: Βέβαια. Ερωτικό ενδιαφέρον.
Πάρεδρος: Πως καταπιέζονται ο θίασος;
Μάρτυρας: Όλη η προσπάθεια του να έχει δίπλα του τη Λένα, τον έκανε να επιτίθεται στη Λένα, σε όποιον έκανε παρέα η Λένα. Όποιος υπερασπιζόταν τη Λένα ή έκανε περισσότερο παρέα, έβρισκε και εκείνος τον μπελά του. Ο τρόπος που φλέρταρε την κοπέλα ήταν καταπιεστικός. Ο κλοιός του φλερτ ήταν σφιχτός. Δε γινόταν να συνεχιστεί άλλο αυτό το στρίμωγμα. Υπήρχε βοηθός και την έχρισε βοηθό για να είναι δίπλα του. Τι άλλο να σας πω!
Η κατάθεσή της κ. Δανδουλάκη συνεχίζεται.