Σίνζο Άμπε: Πυροβόλησαν τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας ενώ έδινε ομιλία

Ο Άμπε πυροβολήθηκε από τρία μέτρα απόσταση με τον δράστη, ηλικίας περίπου 40 ετών, να παραμένει στο σημείο μέχρι να συλληφθεί

Ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας, Σίνζο Άμπε, διακομίστηκε εσπευσμένα σε νοσοκομείο αφού κατέρρευσε αιμορραγώντας κατά τη διάρκεια ομιλίας που εκφωνούσε στη Νάρα (δυτικά), μεταδίδουν ιαπωνικά μέσα ενημέρωσης.

Διαβάστε επίσης: Ιστορική απόφαση στην Αργεντινή: Καταδικάστηκαν στρατιωτικοί και αστυνομικοί για εγκλήματα στη χούντα

Οι πρώτες πληροφορίες κάνουν λόγο για έναν ως δύο πυροβολισμούς που χτύπησαν στο στήθος και στον λαιμό τον βετεράνο συντηρητικό πολιτικό.

Η αστυνομία συνέλαβε τον φερόμενο ως δράστη της επίθεσης.

Δεν έχει τις αισθήσεις του

Σύμφωνα με διεθνή πρακτορεία ειδήσεων που επικαλούνται το ιαπωνικό ιδιωτικό πρακτορείο ειδήσεων Jiji, ο Σίνζο Άμπε δεν έχει τις αισθήσεις του.

Όπως αναφέρει το ιαπωνικό δημόσιο πρακτορείο ειδήσεων NHK, έχει υποστεί «καρδιοαναπνευστική ανακοπή», κατά τον όρο που χρησιμοποιούν οι αρχές όταν ο θάνατος κάποιου μένει απλά να διαπιστωθεί από ιατροδικαστικό, πληροφορία που έχει επιβεβαιωθεί από το πυροσβεστικό σώμα.

Όπως σημειώνουν πηγές του, ο πρώην πρωθυπουργός της Ιαπωνίας δεν είχε καμία ζωτική ένδειξη, βρισκόταν σε κατάσταση «καρδιοπνευμονικής ανακοπής», όταν ασθενοφόρο τον μετέφερε σε νοσοκομείο.

Η στιγμή του πυροβολισμού

H στιγμή της σύλληψης

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από