Βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τον θάνατο της Ίριδας, με τις αναφορές της, τους τελευταίους πέντε μήνες, να αξιολογούνται και να αναλύονται.
Με γρήγορα βήματα και με συνοδεία αστυνομικών, η Δήμητρα Πισπιρίγκου εισήλθε λίγο πριν τη μία του μεσημέρι, από την πίσω πόρτα, στη ΓΑΔΑ και ανέβηκε στον 11ο όροφο για να δώσει την κατάθεσή της.
Η παρουσία της ωστόσο έγινε αντιληπτή από περαστικούς, με ορισμένους να την αποδοκιμάζουν, φωνάζοντάς την μάλιστα ότι «θα μπει μέσα» και αυτή (σ.σ. στη φυλακή).
Μαζί της, ήταν και ο δικηγόρος τής προφυλακισμένης αδελφής της, Όθων Παπαδόπουλος, ο οποίος προσφέρθηκε να τη βοηθήσει, με τους αξιωματικούς του Ανθρωποκτονιών να αρχίζουν από το μεσημέρι τις ερωτήσεις για τη δολοφονία της Ίριδας, το τέλος της Μαλένας, τις σχέσεις του ζευγαριού και τον τρόπο με τον οποίο μεγάλωναν τα τρία παιδιά στην Πάτρα, πριν το ένα έγκλημα αρχίσει να διαδέχεται το άλλο.
Η αδελφή τής κατηγορούμενης, η γυναίκα που ήταν παρούσα στο σπίτι όπου, όπως αποδείχθηκε, δολοφονήθηκε η μικρή Ίριδα, ήξερε πολλά και από πρώτο χέρι τόσο για τα σοβαρά προβλήματα στην σχέση του ζευγαριού, όσο και για τα δραματικά γεγονότα που συντάραξαν ολόκληρη τη χώρα.
Πλέον, βρίσκεται σε πρώτο πλάνο για τον θάνατο της Ίριδας, με τις αναφορές της τους τελευταίους 5 μήνες να αξιολογούνται και να αναλύονται.
Η αδελφή της Ρούλας Πισπιρίγκου παρέμεινε σταθερά στο πλευρό της αδερφής της, όλο αυτό το διάστημα, ακόμα και όταν εκείνη συνελήφθη κατηγορούμενη για τη δολοφονία της 9χρονης Τζωρτζίνας με κεταμίνη.
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου χαρακτήρισε τη δικογραφία «αόριστη» και υποστήριξε πως η σύλληψη της αδελφής της έγινε για την κοινή γνώμη, ενώ είχε εξαπολύσει επίθεση στον Μάνο Δασκαλάκη, όταν εκείνος αποφάσισε, μπροστά στις κάμερες, να διαχωρίσει τη θέση του.
Πίσω από τις κάμερες, πριν ακόμα αποκαλυφθούν όλα, η Δήμητρα ήταν αυτή που συνομιλούσε με τους γονείς και με απειλές επιχειρούσε να τους νουθετήσει, καθώς διατηρούσε σταθερή επικοινωνία με την 33χρονη μετά από κάθε καυγά και κάθε σοβαρή κρίση στη σχέση της με τον Δασκαλάκη.
Ο θάνατος της μικρής Ίριδας στην κούνια του σπιτιού της, την έβαλε στο κάδρο από την πρώτη στιγμή, για το ματωμένο πανάκι, τις ώρες που ξύπνησε το αγγελούδι, αλλά και την ώρα που βρέθηκε νεκρό.
Αυτό που αξίζει να σημειωθεί είναι ότι στην αρχική κατάθεση της Δήμητρας Πισπιρίγκου, την Άνοιξη του 2021, είχε αναφέρει ότι βρήκε νεκρό το βρέφος στις 11.30 εκείνο το πρωί και όχι στις 10.45 που ανέφερε σε τηλεοπτική της συνέντευξη. Το ΕΚΑΒ ειδοποιήθηκε στις 11.37, αφού πρώτα είχε γίνει τηλεφώνημα στον Μάνο Δασκαλάκη.
Ποτέ – όπως είπε – δεν πέρασε από το μυαλό της πως η 33χρονη αδελφή της θα μπορούσε να είχε κάνει κακό στα παιδιά της.
Μέχρι και την περασμένη εβδομάδα, η Δήμητρα Πισπιρίγκου επισκεπτόταν στις φυλακές την αδερφή της και την στήριζε όπως και όσο μπορούσε.
Επιμένει πως η 33χρονη είναι αθώα για τη δολοφονία της Τζωρτζίνας, ότι ήταν υπόδειγμα μητέρας και αγαπούσε τα παιδιά όσο και ο πατέρας τους. Υποστηρίζει ότι η αλήθεια θα λάμψει και θα ανατρέψει τα δεδομένα που διαμορφώθηκαν.
Ντυμένη στα μαύρα το μεσημέρι της Τρίτης, η Δήμητρα Πισπιρίγκου παραμένει στο προσκήνιο με τις κινήσεις, τις δηλώσεις και τις αντιδράσεις της να προκαλούν συζητήσεις.
Πολύωρη κατάθεση
Η Δήμητρα Πισπιρίγκου καταθέτει πλέον ενόρκως ως μάρτυρας, μια κατάθεση που αναμένεται να κρατήσει πολλές ώρες.
Κυρίως θα ερωτηθεί για τον θάνατο της 6 μηνών Ίριδας, παρουσία της ιδίας, στο σπίτι της οδού Μπιζανίου.
Σύμφωνα με πληροφορίες, δεν αναμένεται να της ασκηθούν διώξεις, αφού αντιμετωπίζεται από τις Αρχές ως μάρτυρας – προς το παρόν, τουλάχιστον – και όχι ως ύποπτη για τη δολοφονία της Ίριδας.
Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι δίωξη θα της ασκηθεί μόνο στην περίπτωση που προκύψει, κατά την κατάθεσή της, αντίφαση ή ομολογία ή κάποιο σημαντικό στοιχείο για την υπόθεση.
Την Δευτέρα ολοκληρώθηκαν οι καταθέσεις των γονιών του Μάνου Δασκαλάκη και της Ρούλας Πισπιρίγκου σχετικά με την υπόθεση.