Πάτρα: «Βόμβες» Ηλιάδη για την κεταμίνη και το «θανατηφόρο Μινχάουζεν»

Πάτρα: «Βόμβες» Ηλιάδη για την κεταμίνη και το «θανατηφόρο Μινχάουζεν»

Ο Ανδρέας Ηλιάδης, γιατρός της Τζωρτζίνας, εξηγεί γιατί η ποσότητα κεταμίνης δεν μπορεί να εκλάπη από νοσοκομείο

Ο διευθυντής της ΜΕΘ Παίδων του νοσοκομείου στο Ρίο Ανδρέας Ηλιάδης, έδωσε μάχη για να κρατήσει στη ζωή την άτυχη Τζωρτζίνα. Παρακολουθώντας την υπόθεση θανάτου τριών παιδιών στην Πάτρα είχε εκφράσει φόβους για την περίπτωση της Τζωρτζίνας  και από τότε σκεφτόταν τι μπορεί να κρύβεται πίσω από την εικόνα που έβλεπαν οι πάντες. Πώς και γιατί δηλαδή ένα κατά τα άλλα υγιέστατο παιδί, γεμάτο όρεξη για ζωή, έφτανε στα πρόθυρα του θανάτου, όταν κοντά του δεν υπήρχαν γιατροί. Οι αποκαλύψεις για την κεταμίνη ήρθαν να επιβεβαιώσουν τους χειρότερους φόβους του.

Γιατί η κεταμίνη δεν μπορεί να βρέθηκε από νοσοκομείο

Με δηλώσεις του, στην εφημερίδα Real News της Κυριακής, ο Ανδρέας Ηλιάδης μιλάει για τη θανατηφόρα δόση που χορηγήθηκε στην 9χρονη. «Εάν στο αίμα της Τζωρτζίνας βρέθηκαν 6,5 mg/ml κεταμίνης, με βάση υπολογισμούς, κάποιος πρέπει να της χορήγησε από 800 mg/ml έως ένα γραμμάριο. Άρα αν η δράστις έκλεψε κεταμίνη από νοσοκομεία, πρέπει να είχε 15 αμπούλες. Θεωρώ αδύνατον να έκλεψε τέτοια ποσότητα.»

Όπως πιστεύει ο Ανδρέας Ηλιάδης το άτομο που χορήγησε την κεταμίνη στην Τζωρτζίνα δεν την έκλεψε από νοσοκομεία. Η δική του εκτίμηση είναι πως η μοιραία δόση ήταν συμπυκνωμένη σε μεγάλο φιαλίδιο. «Δεν θα μπορούσε να κάθεται και να σπάει αμπούλες» λέει χαρακτηριστικά. Το θέμα φυσικά είναι πώς βρέθηκε αυτή η ποσότητα στα χέρια του ανθρώπου που ήθελε να σκοτώσει την Τζωρτζίνα; «Στο διαδίκτυο μπορείς να αγοράσεις τα πάντα» λέει με νόημα.

Το θανατηφόρο σύνδρομο Μινχάουζεν

Ο Ανδρέας Ηλιάδης είχε ενημερώσει μεταξύ άλλων και τους συναδέλφους του, στην Αθήνα, να έχουν τα μάτια τους 14. Τους είχε ζητήσει να προσέχουν ιδιαίτερα τις κινήσεις που έκανε η Ρούλα Πισπιρίγκου. «Σκέφτηκα όχι το «απλό Μινχάουζεν δια αντιπροσώπου» αλλά το πιο περίπλοκο και σπάνιο το «θανατηφόρο Μινχάουζεν, για το οποίο μπορεί κανείς να βρει πληροφορίες σε πιο προχωρημένα συγγράμματα. Οι δράστες με αυτό το σύνδρομο φτάνουν να δολοφονούν τους ανθρώπους που είναι δίπλα τους. Προσπάθησα να το αποκλείσω αλλά δυστυχώς δεν μπόρεσα.»

Στην απολογία της η Ρούλα Πισπιρίγκου είχε υποστηρίξει ότι δεν ξέρει πως βρέθηκε η κεταμίνη στο κορμάκι της Τζωρτζίνας και μίλησε για ενδεχόμενο ιατρικό λάθος. «Δεν μπορώ να ξέρω. Έχω τη πληροφορία ότι πρόκειται περί νοσοκομειακού φαρμάκου και ότι χορηγείται σε ΜΕΘ από εντατικολόγους. Επομένως πιστεύω ότι κάτι συνέβη όσο ήμασταν στο νοσοκομείο χωρίς να κατηγορώ κανέναν από τους γιατρούς ή νοσηλευτές, ότι δηλαδή έκαναν κάτι επίτηδες», ανέφερε στην κατάθεσή της η 33χρονη.

Η κεταμίνη χορηγήθηκε όσο το παιδί ήταν ζωντανό

Σύμφωνα με τα στοιχεία η κεταμίνη χορηγήθηκε στην Τζωρτζίνα όσο ήταν ακόμα ζωντανή, πριν δηλαδή μπουν στο δωμάτιο οι γιατροί. Στις εξετάσεις βρέθηκε ότι η ουσία είχε προλάβει να μεταβολιστεί στον οργανισμό του παιδιού, καταρρίπτοντας το βασικό επιχείρημα της κατηγορουμένης ότι η κεταμίνη πιθανότητα δόθηκε την ώρα της προσπάθειας ανάνηψης, καθώς το παιδί ήταν ήδη νεκρό.

«Η κεταμίνη με το που θα μπει στην κυκλοφορία του αίματος θα αρχίζει να μεταβολίζεται και να αποβάλλεται στα ούρα. Για να γίνει αυτό θα πρέπει να υπάρχει καρδιακή λειτουργία προκειμένου να προχωρήσει η ουσία στο ήπαρ, να μεταβολιστεί και να αποβληθεί στα ούρα. Συνεπώς για να αναγνωριστεί στα ούρα αυτή η ουσία σημαίνει ότι δόθηκε όσο η μικρή ήταν εν ζωή», είπε ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ