Θα εκπλαγείτε: Πόσα χρόνια μπορεί να «φάει» η Ρούλα Πισπιρίγκου;

Θα εκπλαγείτε: Πόσα χρόνια μπορεί να «φάει» η Ρούλα Πισπιρίγκου;

Μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που θα καταθέσει αύριο Παρασκευή;

Για το κατά πόσο μπορεί να γίνει δεκτό το αίτημα αποφυλάκισης που πρόκειται να καταθέσει η Ρούλα Πισπιρίγκου, μίλησε χθες η δικηγόρος Εβίτα Βαρελά.

Η κ. Βαρελά τοποθετήθηκε σχετικά με το δικαίωμα προσφυγής της κατηγορούμενης, σχετικά με τη διάταξη που προβλέπει την προφυλάκισή της.

«Η κατηγορούμενη, μπορεί να καταθέσει προσφυγή, και να στραφεί κατά της διάταξης της προσωρινής της κράτησης και να αντικατασταθεί είτε με το βραχιολάκι είτε με περιοριστικούς όρους. Κατά πάσα πιθανότητα να απορριφθεί το αίτημά της και αυτό που προκαλεί εντύπωση είναι τί θα ισχυριστεί για να δικαιολογήσει αυτό το αίτημα. Ενδεχομένως συμπληρωματικά να καταθέσει κάποια στοιχεία για την κεταμίνη, είναι και μία μέθοδος στρατηγικής, αλλά κατά πάσα πιθανότητα να απορριφθεί το αίτημά της. Την δικογραφία έχει δικαίωμα να την διαβάζουν μόνο όσοι είναι διάδικοι και αυτό θα πρέπει να ξεκαθαριστεί», ανέφερε αρχικά, μιλώντας στο MEGA.

Απέναντι από την Ρούλα ο Μάνος Δασκαλάκης

«Η μη απόδειξη του πώς χορηγήθηκε η κεταμίνη μπορεί να είναι προς όφελος του κατηγορούμενου, ωστόσο εάν τα υπόλοιπα στοιχεία είναι αδιάσειστα, δεν λαμβάνεται υπόψιν. Δεν είναι ανάγκη να υπάρχει ομολογία ή να αποκαλυφθούν όλα, περιμένουμε να γίνει και άρση του τηλεφωνικού απορρήτου για να ξεκαθαριστούν πολλά. Όλη αυτή η κατάσταση έχει προκαλέσει άλγος σε όλη την ελληνική κοινωνία, δεν μπορεί ένας υγιής νους να ανεχθεί αυτή τη δύσκολη κατάσταση, δε μπορεί ψυχικά και σωματικά να το καταλάβει κανείς», επεσήμανε η κ. Βαρελά.

«Η κατηγορύμενη θα οδηγηθεί σε δίκη και φυσικά θα γίνει η διαδικασία όπως προβλέπεται. Είναι σημαντικό να ξεκαθαριστεί ότι υπάρχουν και άλλοι 2 θάνατοι. Εάν το ιατροδικαστικό πόρισμα καταλήξει σε ασφυκτικούς θανάτους, τότε θα πρέπει να ερευνηθούν και άλλα δύο εγκλήματα. Παράσταση πολιτικής αγωγής σημαίνει ότι ο Μάνος Δασκαλάκης, θα βρεθεί απέναντι στην Ρούλα Πισπιρίγκου», συμπλήρωσε.

Τί σημαίνει η ποινή «ισόβια»;

Η κ. Βαρελά, διευκρίνισε σχετικά με την ποινή της ισόβιας κάθειρξης.

«Ο νόμος άλλαξε τον Νοέμβριο του 2021. Αυτό ασημαίνει ότι έχει γίνει δυσμενέστερος για τους κατηγορούμενους και τους καταδικασθέντες, διότι καταρχάς η ισόβια κάθειρξη σήμαινε μέχρι πρότινος 16 χρόνια κλειστά, δηλαδή 16 εκτιτέας ποινής. Πλέον έχει γίνει αυστηρότερο το πλαίσιο της εκτιτέας ποινής και έχει γίνει 18 κλειστά. Αυτό ισχύει για μία ανθρωποκτονία, στην περίπτωση και άλλων κατηγοριών για ανθρωποκτονίες η ποινή προσαυξάνεται. Εάν έχουμε για παράδειγμα τριπλή ανθρωποκτονία, γίνεται τρις ισόβια. Το ελληνικό σύστημα δεν επιτρέπει δε κανέναν καταδικασθέντα να παραμείνει πάνω από 25 χρόνια στη φυλακή», ανέφερε χαρακτηριστικά.

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ