Μια φορά έχει χρησιμοποιηθεί στην Ελλάδα η τακτική του τεστ ανίχνευσης ψεύδους
Το ενδεχόμενο να ζητήσει να υποβληθεί σε τεστ ανίχνευσης ψεύδους σκέφτεται, σύμφωνα με τις πληροφορίες, η Ρούλα Πισπιρίγκου, η οποία συνελήφθη με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από πρόθεση για την 9χρονη κόρη της, Τζωρτζίνα.
Σύμφωνα με τον Alpha, το εν λόγω θέμα τέθηκε επί τάπητος σε συνομιλία της 33χρονης με συνήγορο υπεράσπισης, με τον οποίο συναντήθηκε σήμερα η 33χρονη.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, επειδή η 33χρονη αρνείται με κατηγορηματικό τρόπο όσα της αποδίδονται, της ετέθη -κι εκείνη αμέσως αποδέχτηκε- το ενδεχόμενο να ζητηθεί να υποβληθεί σε δοκιμασία ανίχνευσης ψεύδους για να υποστηρίξει τα λεγόμενά της.
Σύμφωνα με τις πληροφορίες, το εν λόγω αίτημα μπορεί να ζητηθεί στις δικαστικές αρχές κι εκείνες να αποφασίσουν αν θα το αποδεχτούν, η οποία χρησιμοποιείται ευρέως στις ΗΠΑ, αλλά και άλλες χώρες, ωστόσο όχι στη χώρα μας.
Στην Ελλάδα, η μοναδική φορά που έχει γίνει αποδεκτό τέτοιο αίτημα ήταν στην υπόθεση της δολοφονίας του επιχειρηματία Γιώργου Νικολαΐδη και της Σούλας Καλαθάκη, όπου ένας εκ των κατηγορουμένων είχε υποβληθεί στην εν λόγω διαδικασία και τελικά -δεδομένων κι άλλων αποδεικτικών στοιχείων- είχε αθωωθεί.
Σε περίπτωση που προκριθεί αυτή τη λύση από την υπεράσπιση της 33χρονης και υποβληθεί τελικώς ανάλογο αίτημα και γίνει αποδεκτό το αποτέλεσμα δεν είναι δεσμευτικό για τις δικαστικές αρχές, ωστόσο συνεκτιμάται μαζί με άλλα αποδεικτικά στοιχεία.
Μένει πλέον να δούμε αν τελικά οι δυο συνήγοροι υπεράσπισης συμφωνήσουν μεταξύ τους και υποβάλλουν το σχετικό αίτημα στις αρχές, είτε τώρα, είτε σε μεταγενέστερο χρόνο της ποινικής διαδικασίας.