Θεσσαλονίκη: Σάλος με ροζ πλατφόρμα – Τι περιλαμβάνει

Θεσσαλονίκη: Σάλος με ροζ πλατφόρμα – Τι περιλαμβάνει

Σάλος με νέα ροζ πλατφόρμα!

Βίντεο με πρωταγωνίστριες γυναίκες κατά τη διάρκεια της ερωτικής πράξης ή μόνες τους σε στιγμές αυτοϊκανοποίησης, γυμνές φωτογραφίες, αλλά και άλλου είδους ερωτικά σχήματα πρωταγωνιστούν σε ειδική εφαρμογή που έχει δημιουργηθεί γι’ αυτό τον σκοπό με το όνομα «KiK» και αφετηρία πάλι τη Θεσσαλονίκη.

Από νεαρές κοπέλες που έχει τύχει να παρασυρθούν σε μια συζήτηση στα social media μέχρι πρώην ερωμένες που έχουν χωρίσει με τον σύντροφό τους, καμία δεν ξεφεύγει από το κύκλωμα των εκβιαστών, για το οποίο το «ΘΕΜΑ» φέρνει στο φως σαρωτικά στοιχεία. Πρόκειται ουσιαστικά για ένα είδος διαδικτυακού βιασμού που υφίστανται τα θύματα, καθώς το υλικό δημοσιεύεται χωρίς να το ξέρουν και διακινείται ελεύθερα στο Διαδίκτυο.

«Πώς σας φαίνεται το που…άκι», «αυτή γ…άω τώρα, σας αρέσει;», «αυτή είναι η πρώην μου, μεγάλη καρ…όλα από τη Θεσσαλονίκη» είναι μόνο μερικά από τα σχόλια που συνοδεύουν το άφθονο υλικό που ανεβάζουν οι δράστες στο Διαδίκτυο μέσα από τη συγκεκριμένη εφαρμογή που περιλαμβάνει μεγάλο αριθμό ομάδων, των οποίων πρόθεση είναι να εκθέσουν ή να εκδικηθούν την πρώην ή νυν σύντροφό τους ή απλώς θέλουν να εκμεταλλευτούν φίλες τους με σκοπό το κέρδος.

Μάλιστα, δεν είναι λίγες οιφορές που αφήνουν επίτηδες τα ονόματα των γυναικών να φαίνονται προκειμένου να τις δουν οι υπόλοιποι χρήστες, ενώ συχνά ανεβάζουν πρώτα φωτογραφίες των θυμάτων από την καθημερινότητά τους, ώστε να γίνει πλήρως αντιληπτή και να διαπιστωθεί η ταυτότητά τους, και στη συνέχεια τις αποκαλύπτουν γυμνές ή σε σεξουαλικές πράξεις.

Ο τρόπος που λειτουργεί κάθε ομάδα φαίνεται από την ονομασία που αποκτά στο Διαδίκτυο, ενώ ξεκάθαροι είναι και οι κανόνες στους οποίους πρέπει να υπακούσει κάθε χρήστης ώστε να μπορέσει και εκείνος να γίνει μέλος της ομάδας και να έχει πρόσβαση στο απαγορευμένο περιεχόμενο.

Ως εκ τούτου, κάθε μέλος θα πρέπει να προσφέρει το δικό του ερασιτεχνικό βίντεο ή φωτογραφία ώστε να μπορεί να δει τα βίντεο των υπόλοιπων χρηστών. Ξεκάθαρο επομένως είναι ότι το υλικό που ανταλλάσσεται ανάμεσα στα μέλη της εκάστοτε ομάδας είναι αμιγώς ερασιτεχνικό.

Οπως προκύπτει από το ρεπορτάζ του protothema.gr, στη συγκεκριμένη πλατφόρμα με ερασιτεχνικά βίντεο με revenge porn ή ερασιτεχνικό πορνογραφικό περιεχόμενο, στην οποία καταφέραμε να έχουμε πρόσβαση, συμμετέχουν περισσότερες από 40 ομάδες των 50 ή 100 ατόμων, ενώ κανείς δεν μπορεί να υπολογίσει με ακρίβεια πόσες ακόμη άγνωστες ομάδες υπάρχουν με κωδικοποιημένες ονομασίες ώστε να μη γίνονται αντιληπτές από όλους. Οι περισσότερες ομάδες πάντως προέρχονται από τις δύο μεγαλουπόλεις, Αθήνα και Θεσσαλονίκη.

Ωστόσο, δεν είναι μόνο κοπέλες που γυρίζουν βίντεο ή στέλνουν φωτογραφίες με σέξι περιεχόμενο στους συντρόφους τους, οι οποίες πέφτουν θύματα του revenge porn, αλλά και ανυποψίαστες, άσχετες κοπέλες στα social media. Αρκεί μια σέξι φωτογραφία στο Instagram για να φέρει κοντά τον χρήστη που θα επιδιώξει να την υποκλέψει για να τη χρησιμοποιήσει στη σχετική πλατφόρμα, χωρίς φυσικά η κοπέλα να έχει ιδέα πού μπορεί να καταλήξει η φωτογραφία ή το βίντεο που ανεβάζει στο συγκεκριμένο κοινωνικό δίκτυο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με έρευνα του protothema.gr, ανάλογες ομάδες υπάρχουν και σε άλλες εφαρμογές, πέρα από την KiK, οι οποίες αφθονούν στο Διαδίκτυο.

Οπως εξηγεί στο «Πρώτο Θέμα» ο διευθυντής της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος (ΥΔΗΕΒΕ) Γεώργιος Αποστολίδης, κατά κύριο λόγο το συγκεκριμένο υλικό αναρτάται σε ιστότοπους πορνογραφικού περιεχομένου χωρίς τη συναίνεση του θύματος και πολύ συχνά αναπαράγεται σε κλειστές ομάδες ή μέσω προσωπικών μηνυμάτων, γεγονός που κάνει τον εντοπισμό των ανθρώπων που κρύβονται πίσω από αυτές τις πράξεις ακόμα δυσκολότερο.

«Αντιμετωπίζουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία όλες τις υποθέσεις, χωρίς αποκλεισμούς, σε συνεργασία με τις εισαγγελικές και άλλες αστυνομικές αρχές εντός και εκτός της χώρας, ανταποκρινόμενοι δυναμικά στα αιτήματα και με πρώτιστο στόχο την προστασία του πολίτη. Για τον λόγο αυτό τα θύματα έρχονται σε επαφή πρώτα με τον ψυχολόγο της Υπηρεσίας προκειμένου να τύχουν της δέουσας προσοχής.

Κάθε υπόθεση είναι ξεχωριστή, μοναδική και τα εξειδικευμένα στελέχη τη χειρίζονται με τη δέουσα προσοχή ώστε να αποφεύγεται η δευτερογενής θυματοποίηση και κακοποίηση», επισημαίνει ο κ.Αποστολίδης εξηγώντας αναλυτικά ότι η υπηρεσία μπορεί να προστατεύσει αποτελεσματικά τα θύματα.

Σημειώνεται ότι διαθέσιμο καθημερινά και όλες τις ώρες είναι το Κέντρο Επιχειρήσεων CYBERALERTστο οποίο μπορούν να καλούν οι πολίτες στο 11188 δωρεάν, είτε να αποστέλλουν μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στο [email protected].

Πηγή: aftodioikisi.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ