Παρά τα αρνητικά αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιατροδικαστικών εξετάσεων, η κατηγορία μένει ως έχει, βάσει της καταγγελίας της κοπέλας, δηλαδή συνεύρεση χωρίς συναίνεση
«Καθαρές» από ναρκωτικά και φαρμακευτικές ουσίες είναι τελικά οι τοξικολογικές εξετάσεις της Γεωργίας Μπίκα, που εστάλησαν από την Ελβετία.
Συγκεκριμένα, οι πληροφορίες αναφέρουν πως στις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης δεν έχει ανιχνευθεί ούτε κάποια ναρκωτική ουσία, ούτε και φαρμακευτική, ενώ έχει φανεί αλκοόλ, αλλά όχι σε πολύ μεγάλη ποσότητα.
Η πλευρά της Γεωργίας Μπίκα υποστηρίζει – μετά την ανακοίνωση του αποτελέσματος των τοξικολογικών εξετάσεων – ότι «άργησε να ληφθεί το δείγμα».
Μιλώντας στο Live News του MEGA, ο τεχνικός σύμβουλος της 24χρονης ανέφερε ότι θα ζητηθεί επανέλεγχος των δειγμάτων και τρίχες για να επιβεβαιώσουν το αποτέλεσμα.
«Η ποσότητα αλκοόλ στα ούρα δεν αντικατοπτρίζει ούτε την κατανάλωση, ούτε και τον μεταβολισμό σε τίποτα. Είναι αναξιόπιστο νούμερο, δεν το λαμβάνουμε υπόψιν μας. Δεν μπορούμε να γνωρίζουμε από την ποσότητα αλκοόλ στα ούρα πόσα ποτά ήπιε και αν ήταν σε κατάσταση να δώσει συναίνεση ή όχι», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Υπενθυμίζεται ότι στην ανάλυση DNA που έγινε τις προηγούμενες ημέρες, βρέθηκε σπερματική κηλίδα στο μανίκι της 24χρονης και βιολογικό υλικό στο εμπρόσθιο μέρος του ενδύματός της, ενώ στα εσώρουχα και τα επίμαχα σημεία του σώματός της δεν είχε βρεθεί υλικό.
Η καταγγελία για βιασμό παραμένει – Τι λένε οι δικαστικές αρχές
Μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των τοξικολογικών εξετάσεων, η δικαστική ρεπόρτερ του MEGA, Άννα Κανδύλη, εξήγησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων, ότι η 24χρονη επιμένει στην καταγγελία της, από ό,τι φαίνεται και από τις δηλώσεις του τεχνικού συμβούλου και των νομικών παραστατών της.
Και επιμένει, όπως είπε, «γιατί ισχυρίζεται ότι δεν μπορεί να δικαιολογηθεί η κατάσταση στην οποία ήταν, με το αλκοόλ που έχει βρεθεί» στον οργανισμό της.
Βεβαίως, προσέθεσε η δημοσιογράφος, «η Δικαιοσύνη κρατάει τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και των ιατροδικαστικών εξετάσεων».
Σε ερώτηση που δέχτηκε, εάν το αποτέλεσμα δεν αλλάξει και από τη δεύτερη ανάλυση που έχει ζητήσει η πλευρά της 24χρονης, τι σημαίνει αυτό νομικά, η Άννα Κανδύλη τόνισε πως από τη στιγμή που δεν έχει δείξει η τοξικολογική εξέταση κάποια ναρκωτική ουσία, κάποιο υπνωτικό και δεν υπάρχει αλκοόλ που να δικαιολογεί απώλεια συνείδησης, «η κατηγορία μένει ως έχει, βάσει της καταγγελίας της κοπέλας, δηλαδή συνεύρεση χωρίς συναίνεση».
Από εκεί και πέρα, βεβαίως, σημείωσε, «επειδή άκουσα τον τεχνικό σύμβουλο της 24χρονης να λέει για την ώρα και ότι πέρασαν πολλές ώρες για να ληφθεί το δείγμα, αυτό που αναφέρουν δικαστικές πηγές είναι το εξής: ότι το δείγμα ελήφθη την 1η Ιανουαρίου, δηλαδή την ημέρα της καταγγελίας. Όταν η δικογραφία έφτασε στις 2 Ιανουαρίου στις δικαστικές αρχές, ήδη είχε ληφθεί το δείγμα», προσέθεσε.
Διαψεύδει η αστυνομία ότι άργησαν να ληφθούν δείγματα για εξετάσεις
Απάντηση σε όσα ισχυρίζεται η πλευρά της 24χρονης Γεωργίας για τα αποτελέσματα των τοξικολογικών εξετάσεών της δίνει με ανακοίνωσή της και η Αστυνομία.
Όπως υποστηρίζει, την 1η Ιανουαρίου «ελήφθησαν από την παθούσα δείγματα ούρων, αφού της χορηγήθηκαν, σε συνεννόηση με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, δύο σφραγισμένοι ουροσυλλέκτες, οι οποίοι ελέχθησαν προηγουμένως μακροσκοπικά από αστυνομικούς της εν λόγω Υπηρεσίας, καθώς υπήρχαν υπόνοιες χορήγησης σε αυτήν ναρκωτικών ή άλλων εξαρτησιογόνων ουσιών. Οι ανωτέρω ουροσυλλέκτες διατηρήθηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρου, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας, μέχρι την Δευτέρα 3 Ιανουαρίου, που παραδόθηκαν στο Εργαστήριο Ιατροδικαστικής και Τοξικολογίας του ΑΠΘ».
Παράλληλα αναφέρει πως «κατά την ιατροδικαστική εξέταση, η οποία πραγματοποιήθηκε την επόμενη μέρα (2/1/2022) στην Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης, ελήφθησαν (5) πέντε στειλεοί με επιχρίσματα της παθούσας για προσδιορισμό βιολογικού υλικού (DNA), τα οποία μας παραδόθηκαν την 03/01/2022 και απεστάλησαν στα αρμόδια εργαστήρια της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών της Ελληνικής Αστυνομίας, για διενέργεια εργαστηριακής πραγματογνωμοσύνης».
Ενώ υπογραμμίζουν πως «το σύνολο των δειγμάτων που ελήφθησαν κατά τις ανακριτικές διαδικασίες μέχρι την αποστολή τους στα αρμόδια εργαστήρια, διαφυλάχτηκαν σε ψυχρό περιβάλλον (ψυγείο) εντός ασφαλούς χώρους της ως άνω Υπηρεσίας, σύμφωνα πάντα με τις υποδείξεις της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας».
Απάντηση και από την ιατροδικαστική υπηρεσία
Τους χρόνους στους οποίους ελήφθησαν τα δείγματα τόσο για τις τοξικολογικές εξετάσεις της 24χρονης Γεωργίας Μπίκα, όσο και για την εξέταση του γενετικού υλικού, παρουσιάζει σε ανακοίνωσή της και η Ιατροδικαστική Υπηρεσία Θεσσαλονίκης.
Σύμφωνα με αυτήν, «η Ιατροδικαστική Υπηρεσία της Θεσσαλονίκης ενημερώθηκε για το περιστατικό την 01/01/22, απογευματινές προς βραδινές ώρες, από τον αξιωματικό υπηρεσίας του τμήματος ασφάλειας του Λευκού Πύργου».
«Την επομένη μέρα, Κυριακή, απογευματινή ώρα», προσθέτει η Υπηρεσία, «η εξεταζόμενη προσήλθε στην υπηρεσία μας, προκείμενου να εξεταστεί και να ληφθούν τα κατάλληλα βιολογικά δείγματα για εξέταση γενετικού υλικού, τα οποία παραδοθήκαν στην αρμοδία προανακριτική αρχή, ώστε να μεταφερθούν στα εγκληματολογικά εργαστήρια.
Ο κ. Ράικος παρέλαβε ο ίδιος το βιολογικό δείγμα προς τοξικολογική ανάλυση από το τμήμα Ασφάλειας του Λευκού Πύργου, μαζί με την έγγραφη εντολή εξέτασής του και το μετέφερε στο εργαστήριό του στο ΑΠΘ για ανάλυση. Σημειώνουμε ότι στις 19/01/22 ο κ. Ράικος απέστειλε σχετικό δείγμα και σε αρμόδιο εργαστήριο στην Ελβετία για παράλληλο έλεγχο. Τα αποτελέσματα των ελέγχων σήμερα, 01/02/22, παραδόθηκαν σε κλειστό φάκελο στην ανακριτική αρχή».
Αποκάλυψη in.gr – Επιστημονική μελέτη προκαλεί νέα ερωτήματα
«Οι ναρκωτικές ουσίες που περιέχονται στο επονομαζόμενο «χάπι του βιασμού» ανιχνεύονται στα ούρα από τρεις ημέρες (τα βραχείας δράσεως) έως και 15 ημέρες (τα μακράς δράσεως) μετά την αρχική χρήση. Το αλκοόλ παραμένει στα ούρα για τουλάχιστον πέντε ημέρες».
Οι αναφορές αυτές σε διεθνείς επιστημονικές μελέτες, τις οποίες επικαλούνται στελέχη της ΕΛΑΣ και τις οποίες παρουσιάζει το in προσθέτουν νέα ερωτήματα στην καταγγελλόμενη υπόθεση βιασμού της 24χρονης στην Θεσσαλονίκη, το ξημέρωμα της Πρωτοχρονιάς.
Με στελέχη των διωκτικών αρχών να μιλούν για μια καταγγελία, που ίσως τελικά δεν έχει οποιαδήποτε σχέση με τα πραγματικά περιστατικά. Κι αυτό, σε συνδυασμό με άλλες αντιφάσεις στις καταθέσεις της 24χρονης σε σχέση με όλες τις κινήσεις της την εν λόγω βραδιά, τα τραύματα που ανέφερε ότι είχε από τον καταγγελλόμενο βιασμό της κ.λπ.
Επιπλέον, στη δικογραφία της υπόθεσης έχουν ενταχθεί περισσότερες από 10 καταθέσεις που μνημονεύουν ότι εκείνη δεν οδηγήθηκε σε σουίτα όπου βιάσθηκε, όπως υποστήριξε, αλλά επέστρεψε στο πάρτι όπου διασκέδαζε για αρκετή ώρα ακόμη με την παρέα ατόμου που αργότερα κατήγγειλε ότι την «κακοποίησε».