«Ο πλειστηριασμός της Τετάρτης δε θα γίνει – Τα σπίτια θα τα χάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο», ανέφερε σχετικά ο δικηγόρος του.
Ο Πέτρος Φιλιππίδης παραμένει προφυλακισμένος στις φυλακές Τρίπολης, ενώ στις στις 18 Μαρτίου θα βρεθεί στο εδώλιο αντιμετωπίζοντας κατηγορίες για έναν βιασμό και δύο απόπειρες βιασμού. Οι πληροφορίες θέλουν τον ηθοποιό να έχει υψηλό χρέος προς τις τράπεζες, το οποίο δε δύναται να αποπληρωθεί.
Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τρία ακίνητα της οικογένειας του δημοφιλούς ηθοποιού, δηλαδή το πατρικό του στην Ήπειρο, ένα εξοχικό στην Κορινθία και μία μεζονέτα στο Ψυχικό να έχουν κινδυνεύσει με πλειστηριασμό.
Στις 19 Ιανουαρίου, μάλιστα, αναμένεται να βγει σε πλειστηριασμό προς 176.400 ευρώ (τιμή πρώτης προσφοράς) το εξοχικό του Πέτρου Φιλιππίδη, στο Σοφικό Κορίνθου.
«Ο πλειστηριασμός της Τετάρτης δε θα γίνει – Τα σπίτια θα τα χάσει με τον ένα ή τον άλλο τρόπο»
Στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» μίλησε σχετικά ο δικηγόρος του ηθοποιού, Μιχάλης Δημητρακόπουλος.
«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι ένας άνθρωπος που χρήματα από το επάγγελμά του ως ηθοποιός δεν έβγαλε. Χρήματα βγάζεις, αλλά το θέμα είναι πώς τα διαχειρίζεσαι. Εκείνος επέλεξε να ρίξει τα χρήματα αυτά στη δουλειά του, στις παραστάσεις του. Με την υγειονομική κρίση, αυτά σταμάτησαν, και τα χρήματα αυτά χάθηκαν. Απόδειξη ότι τα σπίτια αυτά είναι αγορασμένα με δάνεια. Αυτή τη στιγμή τα σπίτια είναι υπό πλειστηριασμό. Δε θα πραγματοποιηθεί ο πλειστηριασμός, γιατί στο φορέα που διαχειρίζεται αυτά τα δάνεια επικεφαλής είναι ένας άνθρωπος που βλέπει τις ανάγκες κάθε δανειολήπτη. Ο πλειστηριασμός της Τετάρτης θα αναβληθεί και γίνεται μια προσπάθεια με τον άνθρωπο αυτό. Ο κ. Φιλιππίδης δεν έχει την ικανότητα να ξεπληρώσει αυτή τη στιγμή τα δάνεια», είπε ο κ. Δημητρακόπουλος.
«Όταν τα σπίτια αυτά έχουν υποθήκη, ουσιαστικά ανήκουν στις τράπεζες. Για αυτό δεν έγινε πώληση. Πάντως τα σπίτια θα τα χάσει, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο. Τα χρέη του είναι μεγάλα. Όταν κάποιος είναι σε μια δύσκολη θέση, όλοι οι φίλοι εξαφανίζονται. Όσοι μπορούσαν να συνδράμουν, κανένας δε βοηθάει», συνέχισε ο ίδιος.
«Αλίμονο όταν κατηγορείται ένας άνθρωπος, όλοι να χανόμαστε. Κατηγορείται. Δε βγαίνεις να τον προπηλακίσεις, πριν μιλήσει η δικαιοσύνη. Αυτό δεν είναι ηθικό. Αλίμονο αν φτάσουμε στο σημείο όποιος κατηγορείται, να θεωρείται και ένοχος», τόνισε ο κ. Δημητρακόπουλος.
«Υπερασπίζομαι τα θύματα του MeToo εδώ και πολλά χρόνια. Βέβαια πρέπει να είμαστε δίπλα στα θύματα, αλλά όταν μια καταγγελία γίνεται μετά από 10 χρόνια “αφυδατώνεται” η αξιοπιστία της. Πρέπει να βγαίνουν εκείνη τη στιγμή που γίνεται. Δεν μπορεί να έχεις το βίωμα του βιασμού, και να μην το λες στην πρώτη κατάθεση, αλλά μετά από μέρες», είπε ακόμα.