Ο Γιώργος Τράγκας κατέληξε μετά από μάχη με τον κορωνοϊό.
Ο Γιώργος Τράγκας που νοσηλευόταν με κορωνοϊό από τις 4 Δεκεμβρίου στο Νοσοκομείο Σωτηρία, έχασε τη μάχη με την ασθένεια. Η κατάσταση του Γιώργου Τράγκα επιδεινώθηκε ραγδαία, και παρά τις προσπάθειες τους οι θεράποντες ιατροί δεν κατάφεραν να τον κρατήσουν στη ζωή.
Ο ίδιος είχε κάνει γνωστό ότι μολύνθηκε από κορωνοϊό με ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. Πολύ γρήγορα χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο και να διασωληνωθεί. Η επιδείνωση της υγείας του ήταν ραγδαία, ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα που τον έκαναν διστακτικό όπως έλεγε να εμβολιαστεί.
Ο Γιώργος Τράγκας που διέγραψε μακρά πορεία στη δημοσιογραφία, υπήρξε ρεπόρτερ, τηλεπαρουσιαστής, ραδιοφωνικός παραγωγός και ιδιοκτήτης ΜΜΕ, ενώ υπήρξε μία από τις χαρακτηριστικές μορφές της ιδιωτικής τηλεόρασης των αρχών της δεκαετίας του ΄90, αλλά και μία από τις πιο αμφιλεγόμενες προσωπικότητες στον χώρο του Τύπου.
Η ζωή και η επαγγελματική σταδιοδρομία
Γεννήθηκε στις 30 Ιουλίου 1949, στο Μεταξουργείο. Ο πατέρας του εργαζόταν ως γυναικολόγος. Ξεκίνησε να αρθρογραφεί σε τοπικά μέσα από μικρή ηλικία και εργάσθηκε στο περιοδικό «Εικόνες» της Ελένης Βλάχου, ενώ συνέχισε να εργάζεται στις αθλητικές σελίδες της Μεσημβρινής καλύπτοντας ποδοσφαιρικούς αγώνες.
Βασικός σταθμός στην πορεία του ήταν η εφημερίδα «Βραδυνή», στην οποία και εργάστηκε επί σειρά ετών. Υπήρξε και αστυνομικός ρεπόρτερ, πριν ασχοληθεί με το πολιτικό ρεπορτάζ. Εκτός από δημοσιογράφος, στο χώρο του Τύπου έχει διατελέσει και εκδότης των εντύπων «Χώρα», «Crash» και «Ανεξαρτησία».
Στο τηλεοπτικό πεδίο υπήρξε παρουσιαστής πολλών εκπομπών. Χωρίς Αναισθητικό, Viva, Ελεύθερος Σκοπευτής ήταν κάποιες από τις εκπομπές που παρουσίαζε ενώ συμμετείχε και σε κεντρικά δελτία ειδήσεων διάφορων τηλεοπτικών σταθμών (κυρίως του Alter, του Extra Channel, του Action 24, Epsilon TV ως πολιτικός σχολιαστής.
Έγινε ιδιαίτερα γνωστός το 1988 από τις ανταποκρίσεις του από το Λονδίνο για την κατάσταση της υγείας του τότε πρωθυπουργού Ανδρέα Παπανδρέου που νοσηλευόταν εκεί, που έμειναν αξέχαστες, κυρίως για τον τρόπο που σχολίαζε τη σχέση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ με την Δήμητρα Λιάνη.
Τα ιδιαίτερα σχόλιά του για πολιτικούς και όχι μόνο, τον έφεραν συχνά αντιμέτωπο με αρνητική κριτική τόσο από τον πολιτικό κόσμο όσο και από τον χώρο των ΜΜΕ.
Μακρά ήταν η πορεία του και στο ραδιόφωνο. Μέχρι το τέλος της ζωής του διατηρούσε εκπομπή στον ραδιοφωνικό σταθμό Ελλάδα 94.3 ενώ παράλληλα έστησε, μαζί με το περιοδικό Crash που εξέδιδε, τον ιντερνετικό σταθμό Crash Radio.
Ενώ στην επαγγελματική του πορεία επέλεξε να προβάλει αρκετές φορές ακραίες απόψεις και να δεχτεί έντονη κριτική για λαϊκισμό, ο ίδιος αποφάσισε να μπει ενεργά στην πολιτική με την ίδρυση κόμματος μόλις τον Φεβρουάριο του 2021. Το κόμμα του με την επωνυμία «Ελεύθεροι Άνθρωποι», είχε σκοπό όπως ό ίδιος υποστήριζε να διασφαλιστεί η δημοκρατία, η καταπολέμηση της ανεργίας και της οικονομικής κρίσης, ενώ υπήρξε και προσπάθεια να συνεργαστεί με την Ραχήλ Μακρή και τον πρώην βουλευτή Νίκο Νικολακόπουλο, η οποία ωστόσο δεν ευοδώθηκε.
Προσωπική ζωή
Σύζυγός του η Μαρία Καρά, με την οποία παντρεύτηκε τρεις φορές. Με πολιτικό και θρησκευτικό γάμο στην Αθήνα και με μια επανάληψη του μυστηρίου στο Λας Βέγκας.
Η ίδια νοσεί επίσης με κοροναϊό αλλά ευτυχώς δεν έχει χρειαστεί να νοσηλευτεί.
Έχει δύο παιδιά τον Φρέντυ και τον Γιάννη από προηγούμενους γάμους, και ένα εγγόνι.