Τα πλήγματα στην περιουσία του Ζάκερμπεργκ δεν οφείλονται μόνο στην κατάρρευση των εφαρμογών της εταιρείας για αρκετές ώρες, χθες Δευτέρα, αλλά και λόγω των διαρροών, την Κυριακή, για τον τρόπο λειτουργίας του Facebook.
Ο Μαρκ Ζάκερμπεργκ, εκ των δημιουργών και επικεφαλής της Facebook, έχασε προσωπική περιουσία άνω των 6 δισεκατομμυρίων δολαρίων εντός λίγων ωρών, όσο διήρκησε η κατάρρευση της δημοφιλούς πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης.
Τα πλήγματα στην περιουσία του Ζάκερμπεργκ δεν οφείλονται μόνο στην κατάρρευση των εφαρμογών της εταιρείας για αρκετές ώρες, χθες Δευτέρα, αλλά και λόγω των διαρροών, την Κυριακή, για τον τρόπο λειτουργίας του Facebook καθώς πληροφοριοδότης αποκάλυψε ότι η εταιρεία γνώριζε για τις επιπτώσεις των υπηρεσιών της στην ψυχική υγεία των νέων χρηστών, αλλά αντί για την αντιμετώπιση του προβλήματος, προτίμησε να βάλει το κέρδος πάνω από το δημόσιο όφελος.
Όλα αυτά είχαν σαν αποτέλεσμα η μετοχή του κολοσσού των μέσων κοινωνικής δικτύωσης να πέσει κατά 4,9% τη Δευτέρα, που ήρθε να προστεθεί στην πτώση της τάξης του 15% στα μέσα Σεπτεμβρίου.
Αποτέλεσμα της νέας πτώσης της μετοχής ήταν η αξία του μεριδίου που κατέχει ο Ζάκερμπεργκ να «πέσει» στα 121,6 δισεκατομμύρια δολάρια, ρίχνοντάς τον κάτω από τον Μπιλ Γκέιτς, στη λίστα Billionaires Index του Bloomberg. Σύμφωνα με τη συγκεκριμένη λίστα, μόλις πριν από λίγες εβδομάδες η περιουσία του ανερχόταν σχεδόν στα 140 δισεκατομμύρια δολάρια.
Στις 13 Σεπτεμβρίου, η Wall Street Journal άρχισε να δημοσιεύει μια σειρά από ιστορίες βασισμένες σε έγγραφα εσωτερικής αλληλογραφίας, αποκαλύπτοντας ότι το Facebook γνώριζε ένα ευρύ φάσμα προβλημάτων των προϊόντων του – όπως οι βλάβες που προκαλεί το Instagram στην ψυχική υγεία των εφήβων κοριτσιών και η παραπληροφόρηση σχετικά με τις ταραχές του Καπιτωλίου στις 6 Ιανουαρίου – ενώ υποβαθμίζουν τα θέματα δημόσια. Οι αναφορές έχουν τραβήξει την προσοχή κυβερνητικών αξιωματούχων και τη Δευτέρα, ο πληροφοριοδότης αποκαλύφθηκε.
Σε απάντηση, η Facebook τόνισε ότι τα θέματα που αντιμετωπίζουν τα προϊόντα της, συμπεριλαμβανομένης της πολιτικής πόλωσης, είναι περίπλοκα και δεν προκαλούνται μόνο από την τεχνολογία.
Ο Ελ Αραμπί κάνει «πάταγο» και στην Κύπρο – Οι αριθμοί και η συνεργασία με τον Δώνη (vids)
Πηγή: ΟΤ