Υποχρεωτικά δυο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Υποχρεωτικά δυο τεστ την εβδομάδα για τους ανεμβολίαστους εργαζόμενους στον τουρισμό

Η εισήγηση αναφέρει ότι θα πρέπει να γίνεται υποχρεωτικά κάθε εβδομάδα ένα self test και ένα rapid test. Υπενθυμίζεται ότι τα τεστ αυτά δεν δίνονται δωρεάν.

Στενεύει ο κλοιός γύρω από όσους αρνούνται ακόμα να εμβολιαστούν κατά του κοροναϊού, με την κυβέρνηση να αναζητεί τρόπους «πειθούς», καθώς οι εμβολιασμοί έχουν «παγώσει» λίγο πριν τα 5 εκατομμύρια.

Στην εισήγηση οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι στον τουρισμό να κάνουν υποχρεωτικά δύο test την εβδομάδα καταλήγει η επιτροπή των ειδικών.

Έπειτα από την υποχρεωτικότητα εμβολιασμού για τους εργαζόμενους στους τομείς υγείας, ακόμα ένας τομέας εργαζομένων έρχεται να προστεθεί στη λίστα με τα έκτακτα μέτρα για τον εμβολιασμό του. Έτσι, στο άμεσο μέλλον, φαίνεται πως και για τους εργαζόμενους στον τομέα του τουρισμού, παρόλο που δεν θα είναι υποχρεωτικός ο εμβολιασμός, θα εφαρμοστούν άλλου είδους μέτρα για την ενθάρρυνση να κλείσουν το ραντεβού τους, όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί ακόμα.

Η εισήγηση αυτή από την επιτροπή εμπειρογνωμόνων, σημαίνει στην ουσία, ότι αν κάποιος εργαζόμενος στον τουρισμό δεν έχει εμβολιαστεί, θα πρέπει υποχρεωτικά να υποβάλλεται εβδομαδιαία σε ένα self και σε ένα rapid τεστ, με το κόστος κατά πάσα πιθανότητα να βαραίνει τον ίδιο τον εργαζόμενο.

Ανησυχία για τις «πορτοκαλί» περιοχές
Κατά τη σημερινή ενημέρωση για την πορεία του κοροναϊού στη χώρα μας θα υπάρξει υπενθύμιση για ισχυρή σύσταση για την χρήση της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους όπου υπάρχει συνωστισμός.

Αναφορικά με τη Μύκονο, φαίνεται να καταγράφεται σταθεροποίηση στον αριθμό των κρουσμάτων και τα έκτακτα μέτρα θα αρθούν από την Δευτέρα. Ωστόσο, όπου χρειαστεί μπορεί να γίνουν σημειακές παρεμβάσεις, ενώ δεν αναμένονται ανακοινώσεις για μέτρα σε άλλο νησί.

Βάσει και των τελευταίων στοιχείων από τις καθημερινές επιδημιολογικές εκθέσεις του ΕΟΔΥ, στο επίκεντρο βρίσκονται: Πάρος, Σαντορίνη, Ίος, Ρόδος και Κέρκυρα.

Δεν αποκλείεται λοιπόν ο επιδημιολογικός χάρτης να διαμορφωθεί με αρκετές αρνητικές αναβαθμίσεις περιοχών στο «πορτοκαλί».

Παράλληλα στο «μικροσκόπιο» εξακολουθεί να παραμένει τόσο η Αττική όσο και η Θεσσαλονίκη, όπου λόγω πληθυσμού υπάρχουν και τα περισσότερα κρούσματα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ