Τα τρία ένοχα μυστικά που «έδειξαν» τον πιλότο – Το κρίσιμο κενό των δύο ωρών

Ποτέ δεν ερευνήθηκε ο κύκλος των συναλλαγών του για την ύπαρξη ή μη των 11.000 ευρώ μετρητά που υποτίθεται ότι του είχαν κλέψει οι ληστές

«Το παρασκήνιο της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν ήταν πολυήμερο, εντυπωσιακό όσο κι άγνωστο μέχρι σήμερα. Ομως, η σκηνοθεσία της ληστείας από τον 33χρονο Μπάμπη Αναγνωστόπουλο κάθε άλλο παρά ήταν ερασιτεχνική, παραπλανώντας έμπειρους αστυνομικούς και ειδικούς αναλυτές.

Είχε δημιουργήσει τέτοια τεχνητή αναστάτωση στο σπίτι που δεν είχε αφήσει σχεδόν καθόλου υπόνοιες στους εξεταστές του χώρου.

Στο εσωτερικό της ΕΛ.ΑΣ. αλλά και της Λεωφόρου Κατεχάκη υπήρχε τότε «διχασμός» με αρμόδια στελέχη να έχουν… πεισθεί από την αυτοψία στον χώρο του εγκλήματος ότι επρόκειτο για «αναμφισβήτητη επιδρομή αδίστακτων κακοποιών όπως την περιγράφει ο 33χρονος πιλότος». Από την άλλη πλευρά υπήρχαν αυτοί (σ.σ. ανάμεσα σε αυτούς και οι αστυνομικοί που έσπευσαν πρώτοι επιτόπου) που μιλούσαν για ύποπτη συμπεριφορά του πιλότου και κενά στη θεωρία της ληστείας που πρέπει να ερευνηθούν, με όσους υπερθεμάτιζαν το σενάριο των αδίστακτων κακοποιών τελικώς να επικρατούν. Αυτό οδήγησε στην επικήρυξη ανύπαρκτων δραστών με 300.000 ευρώ, σε προαναγγελίες για αλλαγή του Ποινικού Κώδικα για τα βίαια εγκλήματα και σε αναζητήσεις… αφανών δολοφόνων σε μία λίστα 120  ποινικών.

Σε σχετικές εκτιμήσεις προχωρούσε πλέον και ο υπουργός, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, που παρακολουθούσε από κοντά την έρευνα και ερχόταν σε επικοινωνία με τους αστυνομικούς ερευνητές. Ουδείς έδινε απάντηση στα ερωτήματα για την ιδιόμορφη συμπεριφορά του πιλότου αλλά και στα ερωτήματα που αφορούσαν στην αναφερόμενη λιποθυμία του για δύο ώρες, στην «παράλειψη» των δραστών που άφησαν τα κινητά των θυμάτων αλλά και σε όσα προέκυψαν από τα  μνημονευόμενα στο ημερολόγιο της Καρολάιν περί διαζυγίου, από τον Ιούλιο του 2020. Ολα αυτά θεωρούντο για πολλές ημέρες ότι δεν είχαν καμιά σημασία…».

Σε αυτές τις αναφορές προχωρούν μιλώντας στα «ΝΕΑ» υπηρεσιακοί παράγοντες της Λεωφόρου Κατεχάκη που γνωρίζουν όσα συνέβαιναν στο εσωτερικό των αρχών ασφαλείας αλλά και στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη στη διάρκεια της διερεύνησης της δολοφονίας της 20χρονης Καρολάιν που είχε προκαλέσει σοκ και το τεράστιο ενδιαφέρον της ελληνικής και της διεθνούς κοινής γνώμης. Πρόκειται για μία υπόθεση με εντυπωσιακές ανατροπές και εναλλαγές, όπου αποδείχθηκε ότι τίποτα δεν ήταν όπως φαινόταν αρχικά. 

Ψάχνοντας τους «εισβολείς»

Οπως λένε υψηλόβαθμοι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., αναφερόμενοι στα τρία «μυστικά» που ξεκλείδωσαν την υπόθεση αλλά και στην επιμονή συναδέλφων τους στο σενάριο της ληστείας μετά φόνου, «ένα κρίσιμο σημείο που θα μπορούσε να οδηγήσει στην ταχύτερη διαλεύκανση του εγκλήματος ήταν τα πρώτα πορίσματα των εγκληματολογικών εργαστηρίων όπου δεν φαινόταν κανένα ίχνος των υποτιθέμενων εισβολέων. Ακολούθως, υπήρχαν συσκέψεις στα εγκληματολογικά εργαστήρια προκειμένου να δοθεί μια εξήγηση στην ανυπαρξία δειγμάτων DNA-αποτυπωμάτων όπως και υλικού από τις κάμερες ασφαλείας, πάντα όμως στη λογική της ύπαρξης επιτήδειων κακοποιών, με βάση τη θέση ότι «υπάρχει εμπιστοσύνη σε όσους έκαναν την αρχική εξέταση του χώρου του εγκλήματος».

Ακόμη και όταν οι συγκρίσεις με όλες τις βίαιες ληστείες (ανάμεσα σε αυτές και μία τον Ιούλιο του 2018 σε σπίτι συναδέλφου του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου στο Αλεποχώρι που επιχείρησε να μιμηθεί ο δολοφόνος) δεν οδηγούσαν πουθενά, ελάχιστοι κοίταζαν προς την πλευρά του πιλότου. Είναι χαρακτηριστικό ότι το κινητό του – αυτό από το οποίο προέκυψε ότι είχε δραστηριότητα ενώ ήταν υποτίθεται λιπόθυμος – ζητήθηκε να εξετασθεί στις 28 Μαΐου, περίπου 17 ημέρες μετά τον φόνο. Ομως, ακόμη και τότε δεν είχε επικεντρωθεί το ενδιαφέρον προς εκείνον που συνέχιζε τις αναρτήσεις στο Διαδίκτυο, συνέχιζε να κριτικάρει τηλεοπτικές εκπομπές και την ειδησεογραφία για τον φόνο κ.λπ.

Είναι ενδεικτικό ότι ποτέ δεν ερευνήθηκε ο κύκλος των συναλλαγών του για την ύπαρξη ή μη των 11.000 ευρώ μετρητά που υποτίθεται ότι του είχαν κλέψει οι ληστές. Ενα ποσό που αποδείχθηκε ότι δεν υπήρχε. Λεγόταν, μάλιστα, ότι ο Μπάμπης είναι κρίσιμο πρόσωπο για την αποκάλυψη των ληστών, βοηθάει την έρευνα και όλα τα άλλα προκαλούν… προβλήματα στον εντοπισμό των κακοποιών».

Ωστόσο, από την άλλη πλευρά, υπήρχαν σημαντικοί αξιωματικοί της Ασφάλειας Αττικής που όταν αναφερόταν ότι «ο πιλότος αναγνώρισε κατά 80% τον δράστη της επίθεσης», ότι «σχηματίσθηκε σκίτσο του δολοφόνου» και ότι προέκυπταν «νέα δεδομένα από την κατάθεσή του» ξεκαθάριζαν ότι όλα αυτά δεν έχουν κανένα νόημα και ότι η αλήθεια κρυβόταν στον ίδιο τον πιλότο και μόνο. Σύμφωνα με πληροφορίες, ενδελεχή εξέταση της συμπεριφοράς του και άλλων παραμέτρων του ρόλου του είχε ζητήσει και ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ελευθέριος Οικονόμου, γεγονός που αποτελεί δείγμα των διχογνωμιών που υπήρχαν λόγω της σκηνοθεσίας στη μεζονέτα και της σύγχυσης που αυτή προκάλεσε.

Βημάτιζε… δεμένος

Ετσι, μόνον όταν – προ μίας εβδομάδας – παρουσιάστηκαν τα αποτελέσματα της έρευνας του Τμήματος Ανάλυσης Ψηφιακών Πειστηρίων της ΔΕΕ που έδειχναν ότι ο… δεμένος Μπάμπης βημάτιζε στο σπίτι και έπαιζε με το κινητό του, όλοι πλέον αντιλήφθηκαν πραγματικά τι συνέβη.

Είναι, άλλωστε, εντυπωσιακό ότι η αρμόδια ιατροδικαστής, Χαρά Σπηλιοπούλου, ρωτήθηκε αν είναι λογικό ένας άνθρωπος να μείνει λιπόθυμος για δύο ώρες και να συνέλθει πλήρως (σ.σ. η απάντηση ήταν κατηγορηματικά αρνητική) υποβλήθηκε στις 16 Ιουνίου, μόλις μία ημέρα πριν από τη σύλληψη του πιλότου. Ωστόσο, το καταλυτικό αυτό ερώτημα – που θα μπορούσε να οδηγήσει από νωρίς στην άκρη του νήματος – είχε τεθεί από επιστήμονες, ειδικούς και αστυνομικούς (αλλά και «ΤΑ ΝΕΑ») έναν μήνα νωρίτερα, στις 22 Μαΐου.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από