Συγκλονίζει η Κύπρια, Τίνα Λιάση : «Στην Αίγυπτο με βίαζαν οι αστυνομικοί μέσα στο κελί της φυλακής» (vid)

Συγκλονίζει η Κύπρια, Τίνα Λιάση : «Στην Αίγυπτο με βίαζαν οι αστυνομικοί μέσα στο κελί της φυλακής» (vid)

Η Τίνα Λιασή, που δηλώνει «επαγγελματίας του σεξ», μίλησε για τον σκοτεινό κόσμο της πορνείας, ενώ περιέγραψε τις δραματικές ώρες μετά τη σύλληψη και την καταδίκη της σε τρία χρόνια φυλάκιση για προσβολή και σκανδαλισμό του αιγυπτιακού λαού.

Ομαδικούς βιασμούς κατ’ εξακολούθηση σε φυλακές της Αιγύπτου κατήγγειλε η Κύπρια εργάτρια του σεξ transgender Τίνα Λιασή.

Η Τίνα Λιασή συνελήφθη στην Αίγυπτο τον Ιανουάριο του 2020 με την κατηγορία της «υποκίνησης και προώθησης διαδικτυακών συζητήσεων έκλυσης ηθών». Παρέμεινε κρατούμενη για πάνω από έναν χρόνο και μίλησε για όσα έζησε σε συνέντευξη που παραχώρηση στον κυπριακό τηλεοπτικό σταθμό Alpha.

Τελικά, πριν από μερικές μέρες, μετά από έντονα διαβήματα, μεταφέρθηκε στην Κύπρο για συνέχιση της 3ετούς ποινής φυλάκισής της, η οποία της επιβλήθηκε για… «προσβολή του αιγυπτιακού λαού».

Η συνέντευξη παραχωρήθηκε στις Κεντρικές Φυλακές Κύπρου όπου η Τίνα Λιασή βρίσκεται για να εκτίσει το υπόλοιπο της ποινής της, μετά από έναν μεγάλο αγώνα της οικογένειας της και οργανώσεων ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Πέρα από εκείνη μιλούν η μητέρα της αλλά και μία δεσμοφύλακας που συμμετείχε στη μεταφορά της από την Αίγυπτο. Στις αιγυπτιακές φυλακές έμεινε για 377 ημέρες.

Σε πάρα πολλές περιπτώσεις, όπως εκμυστηρεύτηκε στην εκπομπή, όπου εξιστόρησε τη ζωή της από τη στιγμή που γεννήθηκε, βίωσε τον απόλυτο εξευτελισμό, μόνο και μόνο επειδή είναι τρανσέξουαλ, σε σημείο που αποφάσισε να θέσει τέλος στη ζωή της.

«Γεννήθηκα αγόρι, αλλά πάντα είχα δυσφορία μέσα μου με την αντρική μου εμφάνιση. Εγώ ως επαγγελματίας του σεξ είμαι δακτυλοδεικτούμενη. Όλοι οι πελάτες μου είναι σε πολύ υψηλές θέσεις. Αυτό που θέλω να πω στα μικρά παιδιά είναι να μη φοβούνται. Να μιλάνε».

Στο πλευρό της στέκεται διαρκώς η μητέρα της, η οποία τη μεγάλωσε μόνη, καθώς από τα 6 χρόνια της η Τίνα (τότε Βαλεντίνος) έχασε τον πατέρα της ξαφνικά. Μια μάνα που σε καμία περίπτωση δεν σκέφτηκε «τι θα πει ο κόσμος» και παραμένει δίπλα στο παιδί της στηρίζοντάς το με όλη τη δύναμη της καρδιάς και της ψυχής της.

Φρίκη στις φυλακές της Αιγύπτου

Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε, στις φυλακές της Αιγύπτου δεν είχε εύκολη πρόσβαση σε φαγητό και νερό, ενώ βιάστηκε κατ’ επανάληψη τόσο από αστυνομικούς της φυλακής, όσο και από συγκρατούμενους της ακόμα και όταν ήταν «σε άθλια κατάσταση».

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής – και ενώ της ανακοινώθηκε μετά από μία σύντομη δίκη πως θα πρέπει να εκτίσει ποινή τριών ετών – σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, ενώ σε φωτογραφίες φαίνεται καταπονημένη και αδυνατισμένη.

«Ένιωθα ντροπή, φόβο. Συναισθήματα που έπρεπε να νιώθουν οι θύτες. Τα ένιωθα εγώ.» 

Κατά τη διάρκεια της φυλάκισής – και ενώ της ανακοινώθηκε μετά από μία σύντομη δίκη πως θα πρέπει να εκτίσει ποινή τριών ετών – σκέφτηκε να αυτοκτονήσει, ενώ σε φωτογραφίες φαίνεται καταπονημένη και αδυνατισμένη.

«Έγραψα ένα αποχαιρετιστήριο γράμμα της είπα πως δεν αντέχω άλλο» αναφέρει για την επιστολή που έγραψε και έστειλε στη μητέρα της. Εκείνη, με τη σειρά της, γνωστοποίησε την επιστολή στις κυπριακές Αρχές όπου κίνησαν τις διαδικασίες για την επιστροφή της Τίνας στην Κύπρο.

«Μέχρι τελευταία ημέρα δεν ήξερα αν θα έφευγα», αναφέρει για τη μεταφορά της σε κυπριακές φυλακές.

Η Αίγυπτος δεν αναγνωρίζει τα δικαιώματα των ΛΟΑΤΚΙ+ ατόμων, ενώ η μη μεταβολή της καταχώρισης του φύλου της στα έγγραφά της τής προκάλεσε πάρα πολλές επιπλοκές κατά την σύλληψή της. Στην Κύπρο δεν υπάρχει ακόμα νομοθεσία της νομικής αναγνώριση ταυτότητας φύλου, παρά μόνο ένας μη νομικά κατοχυρωμένος, εσωτερικός κανονισμός του υπουργείου Εσωτερικών.

Η σύλληψη

Η Τίνα συνελήφθη τον Ιανουάριο του 2020 βάσει του αιγυπτιακού νόμου 10/1961 για δύο κατηγορίες: υποκίνηση και προώθηση διαδικτυακών συζητήσεων έκλυσης ηθών και, για διάπραξη έκλυσης ηθών. Η ίδια διατηρούσε λογαριασμούς σε εφαρμογές γνωριμιών και συνελήφθη κατά την τελευταία ημέρα παραμονής της στην Αίγυπτο.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, η 34χρονη πληρωνόταν 3.000 λίρες την ώρα: «Σε μία από τις σελίδες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης που προωθούσαν τους ομοφυλόφιλους εντοπίστηκε ανακοίνωση για την παρουσία ενός τρανσέξουαλ που επιθυμεί να ασκήσει ομοφυλοφιλία με χρέωση 3.000 λιρών ανά ώρα, ενώ ο κατηγορούμενος δημοσίευε αριθμό τηλεφώνου προκειμένου να επικοινωνούν μαζί του. Σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν στις έρευνες, ο κατηγορούμενος επισκέφθηκε τη χώρα περισσότερες από μία φορές, διαμένει σε ξενοδοχείο στην Αίγυπτο και δημοσίευσε μια σειρά από πορνογραφικές φωτογραφίες και βίντεο που είχε προηγουμένως γυρίσει».

Κατά τη συνέντευξή της κατήγγειλε πως της ζητήθηκε να δωροδοκήσει τις Αρχές για να αφεθεί ελεύθερη «με ένα μεγάλο ποσό».

Δικάστηκε τον Φεβρουάριο του 2020, όπου αθωώθηκε από την κατηγορία της διάπραξης έκλυσης ηθών, αλλά καταδικάστηκε για τρία χρόνια φυλάκισης με την κατηγορία της «προώθησης και υποκίνησης έκλυσης ηθών στο Διαδίκτυο».

«Καταδικάστηκα για πέντε φωτογραφίες. Και ο επίσημος όρος που χρησιμοποίησε το δικαστήριο ήταν «προσβολή και σκανδαλισμός του αιγυπτιακού λαού.» Η έφεσή της, τον Μάρτιο του 2020, απορρίφθηκε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ