Εγγραφα – φωτιά καίνε παράγοντες της Ιστιοπλοΐας – Παράνομες συναλλαγές και προωθήσεις ημετέρων

Οι αναφορές για πολυετείς παράνομες συναλλαγές με σκάφη και χορηγίες, για προωθήσεις και παραγκωνισμούς αθλητών, για επεισόδια στις συνεδριάσεις των συμβουλίων και για σωρεία άλλων παρατυπιών

«Από το 2000 έως το 2013 παράγοντες της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας είχαν πάρει μπλοκ πληρωμών και έβαζαν ανθρώπους της εμπιστοσύνης τους να υπογράφουν ότι έλαβαν διάφορα ποσά τα οποία δεν ανταποκρίνονται σε πραγματικές δαπάνες. Εκαναν πληρωμές σε συγγενείς τους και σε υπαλλήλους των γραφείων στις εταιρείες που είχαν, για δήθεν συμμετοχή τους σε διάφορες επιτροπές αγώνων, ενώ τους επέλεγαν και τους όριζαν μόνοι τους (χωρίς καν να εμφανίζονται). Τους πλήρωναν οι ίδιοι με διάφορα χρηματικά ποσά. Από το περίφημο μπλοκ που παράνομα κρατούσαν ποτέ δεν έδιναν απόκομμα και πάρα πολλές φορές τα υπέγραφαν χωρίς να είναι συμπληρωμένα τα ποσά, ενώ θα έπρεπε να πληρώνει ο ταμίας».

«Το Βήμα της Κυριακής» αποκαλύπτει έγγραφα που έχουν σταλεί σε κρατικές αρχές και προσφάτως τέθηκαν υπ’ όψιν του υφυπουργού Αθλητισμού Λευτέρη Αυγενάκη για καταγγελλόμενες «παράνομες συναλλαγές και μεθοδεύσεις» στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία, σε συνέχεια της αποκάλυψης της Σοφίας Μπεκατώρου αλλά και του χρυσού ολυμπιονίκη Νίκου Κακλαμανάκη και άλλων αθλητών.

Ενα από τα έγγραφα που έχει στη διάθεσή του «Το Βήμα» για τις καταγγελίες όσων συνέβαιναν στην Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

Παράνομες συναλλαγές, προωθήσεις ημετέρων

Πρόκειται για έγγραφα που περιγράφουν τεκταινόμενα στο εσωτερικό της Ομοσπονδίας. Στο υλικό αυτό που παρουσιάζει «Το Βήμα» καταγράφεται σωρεία παράνομων συναλλαγών, κυρίως με αγοραπωλησίες ιστιοπλοϊκών σκαφών, ιδιοποιήσεις χρημάτων από κρατικές επιχορηγήσεις, ιδιωτικά ταξίδια που πληρώνονται από ταμεία της Ομοσπονδίας, προωθήσεις ημετέρων και υποβοήθηση αθλητών που ήταν συγγενείς παραγόντων εις βάρος ιστιοπλόων με καλύτερες επιδόσεις και περισσότερες διεθνείς επιτυχίες. Επιπλέον αναφέρεται ότι ιδιώτες καταλαμβάνουν σημαντικά πόστα στην ιστιοπλοΐα παρότι έχουν τελεσίδικες καταδικαστικές αποφάσεις για σειρά αδικημάτων. Με εκπροσώπους της Ομοσπονδίας να αντιτείνουν ότι «δεν υπήρχε οποιοδήποτε μεμπτό και οι κατηγορίες που τους αποδίδονται είναι άδικες».

Το ασυμβίβαστο με τον ασφαλιστή

Στα έγγραφα υπάρχει αρχικώς αναφορά σε σημαντικό παράγοντα της ιστιοπλοΐας που «όντας ασφαλιστής, διατηρώντας πρακτορείο ασφαλειών και συνεργαζόμενος με την ασφαλιστική εταιρεία κατά παράβαση του αθλητικού νόμου και λειτουργώντας ασυμβίβαστα με την ιδιότητά του, ασφάλισε στην παραπάνω ασφαλιστική εταιρεία με την οποία συνεργάζεται όλα τα αθλητικά σκάφη, τα αυτοκίνητα και πολλούς αθλητές της εθνικής ομάδας, όπως και αυτά ομίλων που μετέχουν σε πανελλήνια και περιφερειακά πρωταθλήματα. Εχοντας σημαντικές αμοιβές και προμήθειες από τα παραπάνω ασφαλιστήρια συμβόλαια».

Επίσης, για μέλος του ΔΣ της ίδιας Ομοσπονδίας αναφέρεται ότι «το 2012 έλαβε από το ταμείο της ΕΙΟ το ποσό των 30.000 ευρώ με σκοπό να μεταβεί στο Λονδίνο και να καλύψει τα έξοδα της ολυμπιακής ομάδας. Πλην όμως ουδέποτε συνόδευσε την ολυμπιακή ομάδα, ενώ ένας συνεργάτης του (σ.σ. από τους πρωταγωνιστές των πρόσφατων αποκαλύψεων) μονολογούσε φωναχτά «εγώ φέρνω τα λεφτά από τη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού για τους αθλητές και αυτοί οι δύο τα τρώνε», υπονοώντας άλλους σημαντικούς παράγοντες της Ομοσπονδίας».

  

Εμειναν στα πόστα για 20-30 χρόνια!

Σημειώνεται ότι το εν λόγω έγγραφο αναφέρεται σε ιδιώτες που παρέμεναν σε κρίσιμα πόστα για περίπου 20-30 χρόνια εξασφαλίζοντας – όπως καταγγέλλεται – με διάφορα τρικ και οικονομικές διευκολύνσεις σε ορισμένους ναυτικούς ομίλους (συνολικά υπάρχουν 108 όμιλοι) τη συνεχή επανεκλογή τους. Ανάμεσα σε αυτά τα τρικ ήταν οι δωρεάν παραχωρήσεις σε ναυτικούς ομίλους ιστιοπλοϊκών σκαφών που εμφανίζονταν να τα χρησιμοποιεί η Ομοσπονδία και έτσι οι όμιλοι να μην πληρώνουν τα σχετικά έξοδα. Σύμφωνα με τις ίδιες αναφορές, ως «αντίτιμο» αυτών των διευκολύνσεων από τους συγκεκριμένους ναυτικούς ομίλους ήταν να ορίζουν ως εκπροσώπους τους στην Ομοσπονδία συγγενείς, φίλους ή υπαλλήλους ορισμένων μελών του ΔΣ, που έτσι θριάμβευαν διαρκώς στις εκλογές.

Από τη συνάντηση της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου με τη Σοφία Μπεκατώρου. Οι καταγγελίες της ολυμπιονίκου έσυραν τον χορό των αποκαλύψεων για την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία

 Πλαστά παραστατικά και πληρωμές-φάντασμα

Ομως οι αναφορές για ύποπτες συναλλαγές παραγόντων της ιστιοπλοΐας δεν σταματούν εδώ. Υπάρχει αναφορά σε άλλο μέλος του ΔΣ ότι «πλήρωνε προπονητές ναυτικού ομίλου όπου συμμετέχει με χρήματα της Ομοσπονδίας προσκομίζοντας διάφορα ψεύτικα τιμολόγια. Ακόμη χρησιμοποιούσε πλαστά παραστατικά για υπολογιστές, εκτυπωτές, για σέρβις σκαφών, για αγορά πετρελαίου, που αποτελούσαν όλα προσωπικά του έξοδα και τα χρήματα εκταμιεύονταν από την Ομοσπονδία». Επιπλέον «άλλοι παράγοντες εμφάνιζαν τιμολόγια ενοικίασης ιστιοπλοϊκών σκαφών που στην πραγματικότητα ουδέποτε μισθώθηκαν και τα αντίστοιχα χρηματικά ποσά των παραπάνω τιμολογίων τα καρπούνταν. Ακόμη πλήρωναν τα παιδιά τους, που είναι αθλητές, κόβοντας αποδείξεις σε άλλα ονόματα, όπως σε προπονητές και συγγενείς τους».

Στα έγγραφα αυτά διατυπώνονται ισχυρισμοί εις βάρος άλλων παραγόντων της ιστιοπλοΐας που κατέχουν κρίσιμες θέσεις, παρότι έχουν ποινικό μητρώο (μνημονεύονται οι καταδικαστικές αποφάσεις τους).

Επίθεση με σταχτοδοχείο

Ο ίδιος παράγοντας, όπως σημειώνεται, «συμμετείχε στις συνεδριάσεις του διοικητικού συμβουλίου που αφορούσαν συγγενή του αθλητή και ειδικότερα θέματα οικονομικού περιεχομένου, όπως αμοιβές, τον εξοπλισμό του κ.λπ. Με αποτέλεσμα με την παρουσία του να ασκεί ψυχολογική πίεση στα υπόλοιπα μέλη του ΔΣ και να μην μπορούν να αντιτάξουν τις ενστάσεις τους, τις αντιρρήσεις τους και ενδεχομένως την αντίθεσή τους σε οικονομικά κονδύλια που αφορούν το συγκεκριμένο αθλητή. Σε μια περίπτωση που έφερε αντίρρηση, ένας υπάλληλος του και επιτέθηκε και του έριξε το σταχτοδοχείο».

  

Αθλητής με… έξτρα προνόμια

Υπάρχει αναφορά σε άλλον αθλητή που είχε οικογενειακές σχέσεις με παράγοντα της Ομοσπονδίας και ο οποίος είχε προνομιακή μεταχείριση σε σχέση με άλλους επιτυχημένους αθλητές για τους οποίους καταγγέλλεται ότι υποβαθμίζονταν. Οπως σημειώνεται, «ο εν λόγω αθλητής έπαιρνε ανεξέλεγκτα χρήματα, ενώ γινόταν γι’ αυτόν χωριστός προϋπολογισμός. Τα χρήματα παραδίδονταν σε αυτόν, ο οποίος τα διαχειριζόταν χωρίς να λογοδοτεί πουθενά οικονομικά. Διέμενε σε ξεχωριστό ξενοδοχείο από αυτό που κατέλυε η υπόλοιπη αποστολή της εθνικής ομάδας, έτρωγε χωριστά από τους υπόλοιπους αθλητές. Επίσης έφερνε παραστατικά από φυσικοθεραπευτές, ψυχολόγους, ορθοπεδικούς και φάρμακα, αποσκοπώντας να δικαιολογήσει όσο το δυνατόν περισσότερα έξοδα. Ενώ όλοι οι διεθνείς αθλητές διέμεναν στο ίδιο κατάλυμα, εκείνος μίσθωσε με κρατικές επιχορηγήσεις διαμέρισμα στη Γλυφάδα. Υπήρχε προκλητική προνομιακή μεταχείρισή του με συνεχείς καταβολές χρημάτων που κανείς δεν γνώριζε πού κατέληγαν».

Επίσης στα έγγραφα αυτά αναφέρεται ότι «εισπράττει σημαντικό ποσό ως οδοιπορικά που δεν το εισπράττει κανείς άλλος αθλητής, χωρίς να έχει τις υψηλότερες διακρίσεις συγκριτικά με άλλους συναθλητές του. Απολαμβάνοντας όλα τα ευεργετήματα λόγω των συγγενών του. Χρησιμοποιεί όλες τις υλικοτεχνικές υποδομές της Ομοσπονδίας για τη μετάβασή του στους αγώνες του εξωτερικού για δήθεν προετοιμασία. Κι αυτό όταν η Ομοσπονδία δηλώνει οικονομική αδυναμία να καλύψει έξοδα συμμετοχής σε αγώνα των εν ενεργεία πρωταθλητών της».

 

 Πήγαινε αποστολές για να βρει προμηθευτές

Στα εν λόγω έγγραφα μνημονεύεται ακόμη ότι παράγοντας πηγαίνει σε αποστολές του εξωτερικού ως συνοδός εθνικών και ολυμπιακών ομάδων και, αντί να βρίσκεται στο πλευρό των αθλητών, μοναδική ασχολία του είναι να βρίσκει προμηθευτές για την επιχείρησή του.

Επίσης, για άλλο κεντρικό πρόσωπο στην ιστιοπλοΐα μνημονεύεται ότι «κατά το χρονικό διάστημα από το 2000 έως το 2007 επιμελείται προσωπικά δήθεν τις ανταλλαγές των σκαφών στο εξωτερικό χωρίς ουδέποτε η ΕΙΟ να ενημερωθεί για το συνολικό ποσό της ανταλλαγής ή για το ποσό με το οποίο κοστολογήθηκαν τα προς ανταλλαγή σκάφη. Στη συνέχεια υποχρέωνε την Ομοσπονδία να καταβάλλει σε δικό του, προσωπικό λογαριασμό το ποσό που απαιτείτο για την αγορά του νέου σκάφους, ενώ θα μπορούσε τα χρήματα αυτά να τα εμβάσει η Ομοσπονδία στον πωλητή. Το σκάφος αυτό το έχει στην κατοχή του και δεν το επιστρέφει στην Ομοσπονδία».

Ο ψυχολογικός πόλεμος και οι διαρκείς απειλές για «σπασμένα πόδια»

Σημαντικά στοιχεία για τα τεκταινόμενα στον χώρο της ιστιοπλοΐας φέρεται να κατέθεσαν, τον περασμένο Νοέμβριο, στην Υποδιεύθυνση Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της ΕΛ.ΑΣ. επτά πρώην και νυν αθλητές. Ανάμεσά τους ο Νίκος Κακλαμανάκης και η Σοφία Μπεκατώρου. Η έρευνα, σύμφωνα με έγγραφο που βρίσκεται στη διάθεση της εφημερίδας, πραγματοποιήθηκε με βάση βίντεο που έχει αναρτηθεί στις 17 Σεπτεμβρίου 2020 στο YouΤube με τίτλο «Συγκλονίζει η Εθνική Ιστιοπλοΐας με καταγγελία κατά της διοίκησης της Εθνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας» και σχετική εισαγγελική παραγγελία.

Ο Νίκος Κακλαμανάκης πανηγυρίζει με την ελληνική σημαία στους Ολυμπιακούς της Αθήνας. Ο ολυμπιονίκης δεν δίστασε να πει και μέσα στη Βουλή ότι αναγκαζόταν να κυκλοφορεί με μπράβους έως και το 2018

Στο εν λόγω βίντεο οι συγκεκριμένοι ιστιοπλόοι προχωρούσαν σε καταγγελίες για «τρομοκρατία από την πλευρά της Ομοσπονδίας». Η διενέργεια της προκαταρκτικής εξέτασης έγινε για την τυχόν τέλεση των αξιόποινων πράξεων της παράνομης βίας, της εκβίασης και της απιστίας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην κατάθεσή της η Σοφία Μπεκατώρου αναφέρθηκε, εκτός από την κακοποίησή της, και στο ότι ένας πρώην συναθλητής της και ένας σημαντικός παράγοντας της Ομοσπονδίας της είχαν πει το 2004 και το 2008 ότι ήταν τελειωμένη αθλητικά. Ομως ένας εξ αυτών μετά της έδωσε συγχαρητήρια. Ακόμη αναφέρθηκε στην καταβολή 10.000 ευρώ από την ίδια για πληρωμή ενός προπονητή στη Νέα Ζηλανδία, ποσό το οποίο δεν καταβλήθηκε από την Ομοσπονδία, παρότι υπήρχε αρχική συμφωνία. 

Και μέσα στη Βουλή

Ενδεικτικό πάντως των συγκρούσεων που υπήρχαν στον χώρο της ιστιοπλοΐας είναι το απόσπασμα της ομιλίας στη Βουλή, τον Νοέμβριο του 2019, του Νίκου Κακλαμανάκη, όπου ανέφερε ότι «από το ’99, την εποχή του κ. Φούρα, έπρεπε να κυκλοφορώ με μπράβους για να κάνω προετοιμασία, μέχρι και πρόσφατα το ’18, επειδή είπα κάποιες αλήθειες». Ακόμη σε συνέντευξή του τον Αύγουστο του 2016 είχε αναφέρει ότι μετά το χρυσό του 1996 στην Ατλάντα, πριν από την Ολυμπιάδα του Σίδνεϊ, εμφανίστηκε μπροστά του ένας άνδρας που είχε μαγαζιά της νύχτας και του είπε πως είχε τον τρόπο του ώστε να μη φτάσει μέχρι τους Ολυμπιακούς. «Απειλούσε ότι θα μου σπάσει τα γόνατα, ότι θα με σκοτώσει. Ζήτησα τη βοήθεια του τότε δημάρχου Αθηναίων, του κ. Δημήτρη Αβραμόπουλου, ο οποίος μου παραχώρησε για κάποια περίοδο άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας». Ο κ. Αβραμόπουλος σε επικοινωνία του «Βήματος» μαζί του επιβεβαίωσε τη συγκεκριμένη καταγγελία και υποβοήθηση – το 2002 – με άνδρες της προσωπικής του ασφάλειας του Νίκου Κακλαμανάκη.

Τι είπαν για τα έξοδα των ταξιδιών, τις διακρίσεις και τις εκλογές

Από την πλευρά του, ο νομικός εκπρόσωπος της Ελληνικής Ιστιοπλοϊκής Ομοσπονδίας, δικηγόρος Πειραιά κ. Κωνσταντίνος Ντάλτας, σημειώνει: «Εχουν υπάρξει το τελευταίο χρονικό διάστημα δύο έλεγχοι στην Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας από ελεγκτές της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και μια εταιρεία ορκωτών λογιστών. Εχουμε πληροφορηθεί ότι δεν έχει βρεθεί οτιδήποτε μεμπτό. Το ζήτημα με ορισμένους ιστιοπλόους είναι ότι υποβάλλονται αιτήματα για δαπανηρά ταξίδια τους, της τάξης των 150.000 ευρώ, καθότι είναι μεγάλου κόστους η μεταφορά των σκαφών τους στο εξωτερικό, χωρίς να έχουν σημαντικά αποτελέσματα και αντίστοιχες επιδόσειςΔεν υπάρχει καμιά διάκριση, ούτε σκαιά συμπεριφορά των υπευθύνων της ιστιοπλοΐας απέναντί τους. Η εκτίμηση που υπάρχει από τους υπευθύνους της Ομοσπονδίας είναι και ότι οι καταγγελίες του αθλητή Νίκου Κακλαμανάκη οφείλονται στην υπόδειξη που του έγινε να λάβει πτυχίο προπονητή για να έχει και τυπικά τη δυνατότητα να υποβοηθά νεότερους αθλητές. Οσον αφορά αυτό που μνημονεύεται, ότι υπήρχαν μεθοδεύσεις για τη διαρκή επανεκλογή των ίδιων παραγόντων, πρέπει να αναφερθεί ότι ουδέποτε υπήρξε άλλη σοβαρή υποψηφιότητα».

Ανοίγουν τα στόματα και στην Κύπρο

Ενα τσουνάμι καταγγελιών, αποκαλύψεων και εξομολογήσεων για περιπτώσεις σεξουαλικής κακοποίησης ή παρενόχλησης ανάμεσα σε αθλήτριες στίβου έφερε στην Κύπρο η εξομολόγηση της χρυσής ιστιοπλόου Σοφίας Μπεκατώρου. Στην κλειστή κοινωνία του νησιού άνοιξαν ξαφνικά τα στόματα, ίσως για πρώτη φορά τόσο άφοβα και τόσο συντεταγμένα. Πρόκειται για αθλήτριες που υπέστησαν σεξουαλική κακοποίηση ή παρενόχληση είτε από προπονητές είτε από παράγοντες των ομοσπονδιών.

Προτού γίνει οποιαδήποτε αναφορά στις καταγγελίες αυτές, θα πρέπει να σημειωθεί ότι στην Κύπρο το έγκλημα του βιασμού τιμωρείται πολύ αυστηρά, με ισόβια κάθειρξη και το σημαντικότερο, ποτέ δεν παραγράφεται, όσα χρόνια και αν μεσολάβησαν από την απεχθή αυτή πράξη.

Ετσι η Κύπρος γίνεται η πρώτη χώρα της ΕΕ που τιμωρεί τόσο αυστηρά τον βιασμό γιατί η Κυπριακή Βουλή, που ψήφισε μόλις τον περασμένο Οκτώβριο τον σχετικό νόμο, θεώρησε ότι ο βιασμός είναι ένα έγκλημα το οποίο σε πολλές περιπτώσεις δεν τιμωρούνταν έως τώρα αρκετά. Μάλιστα, ο κυπριακός νόμος θεωρεί θύματα βιασμού και άνδρες και γενικότερα μέλη της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας και επιβάλλει τις ίδιες ποινές.

Με τον νόμο αυτόν και με τις καταγγελίες Μπεκατώρου άνοιξαν ωστόσο πολλά στόματα. Οχι με δηλώσεις στο Διαδίκτυο, αλλά με απευθείας καταγγελίες είτε στο Συμβούλιο της Ευρώπης είτε στο μέλος της ομάδας Εμπειρογνωμόνων για τη σεξουαλική βία και τον αθλητισμό Μαρία Παπαευσταθίου. Και βεβαίως αναφορές στην Αστυνομία.

Τα περιστατικά

– Πριν από δυόμισι χρόνια κύπρια αθλήτρια υπέστη σεξουαλική κακοποίηση. Φοβόταν όμως να μιλήσει. Φοβόταν συγκεκριμένα μήπως την αποκλείσουν από το άθλημα, αλλά βρήκε το θάρρος και το είπε στους γονείς της. Επί δυόμισι χρόνια η σεξουαλική κακοποίηση της βασάνιζε την ψυχή. Οι γονείς της το κατήγγειλαν αμέσως στην Αστυνομία. Είναι η μοναδική περίπτωση επώνυμης καταγγελίας επώνυμης αθλήτριας στην Αστυνομία και η μοναδική που πήρε τον δρόμο της Δικαιοσύνης.

– Αλλη αθλήτρια, ολυμπιονίκης αυτή τη φορά (σε άθλημα που η Κύπρος συνήθως παίρνει μετάλλια), κατήγγειλε σεξουαλική παρενόχληση που υπέστη, όχι όμως στην Αστυνομία. Προτίμησε να την καταγγείλει στην Ομοσπονδία της. Λόγω της σοβαρότητας της κατάστασης και λόγω της επωνυμίας της αθλήτριας (και των σχέσεων που είχε με την κυπριακή πολιτική ηγεσία) διέταξαν επείγουσα έρευνα από την οποία προέκυψε ότι η παρενόχληση έγινε κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων.

– Μια τρίτη περίπτωση αφορά άλλη αθλήτρια από τη Λευκωσία, η οποία κατήγγειλε σεξουαλική κακοποίηση στο Συμβούλιο της Ευρώπης. Συγκεκριμένα κατήγγειλε ότι ο προπονητής της θέλοντας να ικανοποιήσει τα κτηνώδη του ένστικτα την υποχρέωσε να κοιμηθεί μαζί του προκειμένου να της υπογράψει την πρόκρισή της.

– Μια τέταρτη περίπτωση αφορά φυσιοθεραπευτή. Τον κατήγγειλαν τέσσερις κύπριες αθλήτριες ότι αντί να τους προσφέρει ιατρική-επιστημονική βοήθεια στο πρόβλημα που αντιμετώπιζαν, με διάφορες δικαιολογίες τις θώπευε. Οι αθλήτριες ζήτησαν από την Ομοσπονδία τους να μην ξαναπάνε στον φυσιοθεραπευτή.

«Mega stories» σεξουαλικής παρενόχλησης και σεξισμού

Ιστορίες σεξουαλικής παρενόχλησης που έλαβαν χώρα στο θέαμα και τον αθλητισμό, αλλά και ιστορίες σεξισμού με επίκεντρο το Ελληνικό Κοινοβούλιο παρουσιάζει αυτή την Τρίτη, 26 Ιανουαρίου στις 00.20, η Δώρα Αναγνωστοπούλου στην εκπομπή Mega Stories

Οι γυναίκες που φιλοξενούνται στην εκπομπή είναι αποκαλυπτικές, θαρραλέες αλλά πάνω από όλα αποφασισμένες να στείλουν ένα ηχηρό μήνυμα: «Σπάμε τη σιωπή, καμία ανοχή». Στην εκπομπή εμφανίζονται (με αλφαβητική σειρά) οι Εφη Αχτσιόγλου, Νάντια Γιαννακοπούλου, Νόνη Δούνια, Εύα Καϊλή, Ολγα Κεφαλογιάννη, Ζέττα Μακρή, Μάνια Μπίκοφ, Πέτη Πέρκα, Ερρικα Πρεζεράκου, Τόνια Σωτηροπούλου, Ραλλία Χρηστίδου.

Γράφουν οι Βασίλης Λαμπρόπουλος και Νίκος Χασαπόπουλος

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από