Τα πλάνα με τις ασκήσεις των Τούρκων πεζοναυτών διαδέχονται το ένα το άλλο σε ένα βίντεο που - αν μη τι άλλο - δείχνει τις εντυπωσιακές ικανότητες... μοντάζ της γείτονος χώρας.
Με ένα νέο βίντεο – υπερπαραγωγή, η Τουρκία προσπαθεί για άλλη μια φορά να κερδίσει το παιχνίδι των εντυπώσεων σε στρατιωτικό επίπεδο.
Στο βίντεο που ανάρτησε στο Twitter, το τουρκικό υπουργείο Άμυνας φαίνεται η ομάδα αμφίβιων καταδρομών να επιδίδεται σε μια σειρά ασκήσεων. Τα πλάνα με τις ασκήσεις των Τούρκων πεζοναυτών διαδέχονται το ένα το άλλο σε ένα βίντεο που – αν μη τι άλλο – δείχνει τις εντυπωσιακές ικανότητες… μοντάζ της γείτονος χώρας.
Ιδιαίτερα προκλητική είναι η λεζάντα που συνοδεύει το βίντεο αυτό: «Η Ομάδα Αμφίβιων Καταδρομών μας, που είναι ο εφιάλτης του εχθρού στη θάλασσα και στη στεριά, είναι πάντα έτοιμη για κάθε είδους αποστολή σε οποιαδήποτε συνθήκη».
Δείτε το βίντεο:
Αμφισβητεί με Navtex την ελληνική αρμοδιότητα NA της Κρήτης
Την ίδια ώρα, με τη γνωστή πρακτική των Navtex συνεχίζει η Τουρκία, η οποία δείχνει ότι δεν άλλαξε τίποτα με την έλευση του νέου έτους και… συνεχίζει τις προκλήσεις από εκεί που τις είχε αφήσει το 2020.
Συγκεκριμένα, με νέες Navtex που εξέδωσε, αμφισβητεί την αρμοδιότητα των ελληνικών υδρογραφικών αρχών, αυτή τη φορά μάλιστα για θαλάσσιες περιοχές νοτιοανατολικά της Κρήτης.
Η εν λόγω τουρκικές Navtex, ήρθαν έπειτα από την έκδοση σχετικών οδηγιών από τον υδρογραφικό σταθμό του Ηρακλείου για αεροναυτικές ασκήσεις των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων.
Η Άγκυρα «απάντησε» με δύο συνεχόμενες Navtex, και πιο συγκεκριμένα ο υδρογραφικός σταθμός της Αττάλειας ισχυρίζεται ότι αυτός έχει την αρμοδιότητα στη συγκεκριμένη θαλάσσια περιοχή, αναμεταδίδοντας έτσι τις πληροφορίες και τα στοιχεία των ελληνικών αεροναυτικών ασκήσεων.
Τον… χαβά τους
Υπενθυμίζεται ότι πριν από λίγες ημέρες ο Τούρκος Υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, είχε δηλώσει ότι οι ελληνικές αρχές έχουν ανακοινώσει δεκάδες Navtex μέσα σε τρεις μήνες, κάτι το οποίο «δεν είναι τίποτε άλλο παρά παρενόχληση και είναι επίσης εξαιρετικά αντίθετο με τις σχέσεις καλής γειτονίας».
Στη συνέχεια είχε προσθέσει ότι «θέλουμε αυτό να είναι γνωστό και κατανοητό από τους συνομιλητές μας. Όταν λέμε καλή γειτνίαση, σημαίνει ότι πρέπει να διατηρήσουμε τις σχέσεις μας σε λογικό και ορθολογικό επίπεδο. Αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό, γι’ αυτό και καλούμε και πάλι τους γείτονές μας να είναι λογικοί».