Μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κορωνοϊού
Η Γιανγκ, η οποία ζούσε για χρόνια στην Καμπέρα, αποφάσισε να επιστρέψει στην Αυστραλία από τη Γερμανία όπου ζει πλέον, προκειμένου να είναι μαζί με την κόρη της για τις γιορτές. Σύμφωνα με τα μέτρα για τον περιορισμό της πανδημίας, έπρεπε να μπει σε καραντίνα για 14 ημέρες, σε ξενοδοχείο του Σίδνεϋ.
Τη δεύτερη εβδομάδα, κοίταξε έξω από το παράθυρο του δωματίου της, στον πέμπτο όροφο του ξενοδοχείου, και είδε κάτι διαφορετικό. «Καλά Χριστούγεννα, από εμάς για εσάς» είχαν γράψει σε ένα παράθυρο οι εργαζόμενοι στα γραφεία του απέναντι κτιρίου, μια χριστουγεννιάτικη ιστορία που θα μπορούσε να συμβεί μόνο κατά τη διάρκεια της πανδημίας του κοροναϊού.
«Όταν είδα αυτό το μήνυμα είπα ‘Θεέ μου, οι άνθρωποι επικοινωνούν. Θα μπορούσα να έχω φίλους εδώ’» περιέγραψε στον Guardian η Γιανγκ, η οποία χαιρέτισε τους ανθρώπους που δουλεύουν εκεί και αποφάσισε να απαντήσει με τον ίδιο τρόπο, αν και «ήταν πιθανότατα η πρώτη φορά που έκανα χειροτεχνία από το δημοτικό σχολείο».
«Έβαλα το πρώτο μήνυμα και περίμενα να δω τι θα γίνει. Έβαλαν περισσότερα μηνύματα και χριστουγεννιάτικα δέντρα και εγώ περισσότερα. Στο τέλος, είχαν κάτι και στα πέντε από τα μεγάλα παράθυρά τους που ήταν απέναντί μας. Και έκανα φύλλο και φτερό τη βαλίτσα μου, ψάχνοντας οτιδήποτε θα μπορούσα να προσθέσω στον χριστουγεννιάτικο στολισμό μου» είπε η Γιανγκ, ενώ εξήγησε ότι ήθελε να επικοινωνήσει με αυτούς τους ανθρώπους, για να τους ευχαριστήσει.
Ωστόσο, δεν περιορίστηκε σε αυτό.
Ανακάλυψε ότι τα γραφεία απέναντί της ήταν της τράπεζας Qudos, οπότε βρήκε τηλεφωνικό αριθμό και τηλεφώνησε. «Περίμενα ότι θα είναι κάποιο τηλεφωνικό κέντρο στο εξωτερικό και άκουσα μια ενθουσιασμένη φωνή που είπε κάτι του στιλ ‘Εσύ είσαι; Είσαι εσύ που χαιρετάω;’. Ηταν μία από τις νεαρές γυναίκες που χαιρετούσα όλη την εβδομάδα».
Στη συνέχεια, η Γιανγκ μίλησε με προϊστάμενη της τράπεζας, η οποία της εξήγησε ότι πολλοί από τους εργαζόμενους εκεί είναι από το εξωτερικό και τους λείπουν οι φίλοι και οι συγγενείς τους. «Οπότε ήθελαν να κάνουν κάτι για να νιώσουμε και εμείς καλύτερα».
Η γυναίκα, η οποία πλέον έχει ολοκληρώσει την καραντίνα και είναι μαζί με την κόρη της, παραδέχτηκε ότι αυτοί οι άγνωστοι άνθρωποι τη βοήθησαν να περάσει μια δύσκολη περίοδο.