«Η Ε.Ε. έδωσε στη Βρετανία περισσότερα χρήματα από το ταμείο διαχείρισης της μετανάστευσης απ’ ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος, τα περισσότερα εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για τις επιστροφές των προσφύγων που αιτήθηκαν άσυλο και αυτό απορρίφθηκε», αναφέρει η ιστοσελίδα EUobserver. Παρά το γεγονός ότι Ιταλία και Ελλάδα έχουν τις περισσότερες αφίξεις όλα αυτά τα χρόνια, […]
«Η Ε.Ε. έδωσε στη Βρετανία περισσότερα χρήματα από το ταμείο διαχείρισης της μετανάστευσης απ’ ό,τι σε οποιοδήποτε άλλο κράτος-μέλος, τα περισσότερα εκ των οποίων χρησιμοποιήθηκαν για τις επιστροφές των προσφύγων που αιτήθηκαν άσυλο και αυτό απορρίφθηκε», αναφέρει η ιστοσελίδα EUobserver.
Παρά το γεγονός ότι Ιταλία και Ελλάδα έχουν τις περισσότερες αφίξεις όλα αυτά τα χρόνια, με τη Γερμανία να δέχεται πάνω από ένα εκατομμύριο αιτούντες άσυλο, η Βρετανία κατάφερε να διασφαλίσει πολύ μεγαλύτερη επιχορήγηση από το ευρωπαϊκό πορτοφόλι. Τα χρήματα, πάνω από 3 δισ. ευρώ, προέρχονται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Ασύλου, μετανάστευσης και ενσωμάτωσης – AMIF, και καλύπτει την περίοδο 2014 – 2020. Περίπου 2,39 δισ. ευρώ χρησιμοποιούνται για να χρηματοδοτήσουν εθνικά προγράμματα των κρατών. Από αυτά, η Βρετανία έλαβε 16,3%, κι ακολουθούν Ιταλία, Γαλλία και Ελλάδα (11,3%).
Η Βρετανία χρησιμοποίησε το 60% αυτής της ευρωπαϊκής χρηματοδότησης για επιστροφές προσφύγων, πάνω από το διπλάσιο ποσό που χρησιμοποίησαν τα περισσότερα άλλα κράτη-μέλη, σύμφωνα με κοινή αναφορά της Ύπατης Αρμοστείας για τους Πρόσφυγες και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο για τους Πρόσφυγες και τους Εξόριστους.
Πηγή: EUobserver
Πηγή: UNFOLLOW