Μετά την ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση τη Χρυσή Αυγή, τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της το ένα μετά το άλλο εκπλιπαρούν τώρα για αναγνώριση ελαφρυντικών προκειμένου να μειωθούν οι ποινές τους. Ποια ελαφρυντικά ζητούν Ζαρούλια, Κασιδιάρης Ζησιμόπουλος.
Μετά την ιστορική απόφαση του Δικαστηρίου που καταδίκασε ως εγκληματική οργάνωση την Χρυσή Αυγή, τα πρωτοκλασσάτα στελέχη της το ένα μετά το άλλο εκπλιπαρούν τώρα για αναγνώριση ελαφρυντικών προκειμένου να μειωθούν οι ποινές τους.
Την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου έχουν ζητήσει προς το παρόν Ελένη Ζαρούλια, Ηλίας Κασιδιάρης, Πολύβιος Ζησιμόπουλος, Μιχαήλ Αρβανίτης, Παναγιώτης Ηλιόπουλος και Γιώργος Γερμενής.
Ποια ελαφρυντικά ζητούν
Η Ελένη Ζαρούλια ζήτησε μέσω του δικηγόρου της την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου, της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
«Αν η κυρία Ζαρούλια δεν ήταν σύζυγος του Νικ. Μιχαλολιάκου και δεν είχε κάνει τη μια ομιλία από την οποία κρίθηκε ένοχη, θα βρισκόταν σε αυτή τη θέση;» υποστήριξε ο συνήγορος της, καταλήγοντας ότι «είναι αυτονόητο για ένα μέλος του κοινοβουλίου με τέτοιο αξίωμα να αναγνωριστεί το ελαφρυντικό του σύννομου βίου. Ο Έλληνας βουλευτής είναι ένας ξεχωριστός μεταξύ των πολιτών».
Ο Πολύβιος Ζησιμόπουλος από την πλευρά του αιτήθηκε την αναγνώριση των ελαφρυντικών του σύννομου βίου και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
«Παρεξημένο πρόσωπο» ο Κασιδιάρης λέει ο συνήγορός του
Ο Ηλίας Κασιδιάρης, ως διευθυντής εγκληματικής οργάνωσης, ζήτησε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας δίκης.
«Ο κύριος Κασιδιάρης είναι ένα παρεξηγημένο πρόσωπο, αρνητικό προβεβλημένο. Υπήρξε ένας ορυμαγδός κυνηγητού σε βάρος του, ένα κυνήγι μαγισσών» υποστήριξε ο δικηγόρος του τονίζοντας ότι οι αθωωτικές αποφάσεις που έχουν εκδοθεί για άλλες υποθέσεις με κατηγορούμενο τον ίδιο, το αποδεικνύουν.
Η υπεράσπιση του πρώην βουλευτή Μιχαήλ Αρβανίτη ζήτησε επίσης την αναγνώριση του ελαφρυντικού του σύννομου βίου, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για αξιοσέβαστα άτομα που τήρησαν στο έπακρο τους περιοριστικούς όρους που του επεβλήθησαν.
Αντίστοιχα, για τον Παναγιώτη Ηλιόπουλο, ζητήθηκε το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη, καθώς υπηρέτησε το ελληνικό Κοινοβούλιο και είχε άριστη συμπεριφορά, αλλά και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
Ο Γιώργος Γερμενής διεκδικεί επίσης το ελαφρυντικό του σύννομου βίου, της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και της μη εύλογης διάρκειας της δίκης.
Ταμπουρωμένοι» στα σπίτια τους Μιχαλολιάκος και Ρουπακιάς μετά την απόφαση
Την ίδια στιγμή στο σπίτι του έχει κλειστεί ο Νίκος Μιχαλολιάκος που μαζί με έξι ακόμη στελέχη της Χρυσής Αυγής κρίθηκε ένοχος για την κατηγορία της διεύθυνσης εγκληματικής οργάνωσης.
Συγκεκριμένα, πρόκειται για τους Νίκο Μιχαλολιάκο, Χρήστο Παππά, Ηλία Κασιδιάρη, Ιωάννη Λαγό, Γιώργο Γερμενή, Ηλία Παναγιώταρο, Αρτέμη Ματθαιόπουλο.
Την ίδια τακτική ακολουθεί παραμένοντας ταμπουρωμένος στο σπίτι του και ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Παύλου Φύσσα, Γιώργος Ρουπακιάς, ο οποίος είχε τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό από τις 18 Μαρτίου του 2018.
Οι δικαστές έκριναν ομόφωνα ένοχο για την υπόθεση της δολοφονίας του Παύλου Φύσσα τον καθ’ ομολογία δολοφόνο Γιώργο Ρουπακιά και 15 ακόμη από τους συνολικά 18 κατηγορούμενους για τη συγκεκριμένη εγκληματική πράξη.
Πλέον η όποια μαγκιά του «Φύρερ» της Χρυσής Αυγής εξαντλείται σε μηνήματα στο twitter, στα οποία ακόμη τολμά να μιλά για δίωξη ιδεών.
Την επίθεση επέλεξε ως αμυντική τακτική και ο Γιάννης Λαγός απειλώντας και βρίζοντας την ελληνική Δικαιοσύνη.