Δημόπουλος στο MEGA για κορωνοϊό: Δεν χρειάζονται νέα περιοριστικά μέτρα

Δημόπουλος στο MEGA για κορωνοϊό: Δεν χρειάζονται νέα περιοριστικά μέτρα

Για την επανέναρξη των σχολείων, την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και το αν χρειάζονται νέα περιοριστικά μέτρα μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Αθανάσιος Δημόπουλος. Σχετικά με την επανέναρξη των σχολείων υπογράμμισε ότι «πρέπει να ανοίξουν. Υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα παιδιά.

Για την επανέναρξη των σχολείων, την αύξηση των κρουσμάτων κορωνοϊού αλλά και το αν χρειάζονται νέα περιοριστικά μέτρα μίλησε στην «Κοινωνία Ώρα MEGA» με τους Ντίνο Σιωμόπουλο και Τζωρτζίνα Μαλλιαρόζη, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ και καθηγητής Ιατρικής, Αθανάσιος Δημόπουλος.

Σχετικά με την επανέναρξη των σχολείων υπογράμμισε ότι «πρέπει να ανοίξουν. Υπάρχουν αρνητικές επιπτώσεις για τα παιδιά με την εξ’ αποστάσεως εκπαίδευση».

Σε ότι αφορά στην ημερομηνία επαναλειτουργίας, τόνισε ότι «δεν νομίζω ότι έχει διαφορά αν θα είναι 7 ή 14 Σεπτεμβρίου. Το σημαντικό είναι να έχουμε τη μέγιστη δυνατή ασφάλεια. Με δεδομένο ότι ολοκληρώθηκε ή ολοκληρώνεται η επιστροφή των εκδρομέων, είναι χρήσιμο να έχουμε μερικές μέρες, όπου θα μειωθεί σε σημαντικό βαθμό η κινητικότητα των ανθρώπων, και θα αποφορτιστεί το μεγάλο ιικό φορτίο που υπάρχει στα αστικά κέντρα».

«Να ανοίξουν τα σχολεία με σαφή επιπέδωση της καμπύλης της μετάδοσης του ιού και αν είναι δυνατόν με σαφή μείωση» πρόσθεσε.

Παράλληλα, σημείωσε, ότι το πρόβλημα της επαναλειτουργίας των σχολείων είναι δύσκολο σε παγκόσμιο επίπεδο και «πουθενά δεν υπάρχει ιδανική λύση».

Στο ερώτημα εάν θα ξανά κλείσουν τα σχολεία σύντομα, εκτίμηση που είχε κάνει ο λοιμωξιολόγος, Νίκος Σύψας, απάντησε ότι «δεν βοηθάει να κάνουμε προβλέψεις για το μέλλον. Δημιουργούν ανασφάλεια. Να επικεντρωθούμε στο τι μπορούμε να κάνουμε κάθε μέρα και κάθε εβδομάδα, για να βελτιώσουμε την κατάσταση της πανδημίας».

Για τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων, υπογράμμισε πως είναι σημαντικό ότι «δεν είχαμε εκθετική αύξηση, δηλαδή τριπλασιασμό των κρουσμάτων. Μπορούμε να περιορίσουμε τη μετάδοση του ιού, ώστε να μη συμπέσει ο κορωνοϊός με την εποχική γρίπη».

Αναφορικά με το αν χρειάζονται επιπλέον περιοριστικά μέτρα, σημείωσε ότι «η σταδιακή εφαρμογή μέτρων ανά πόλεις, είναι πιο εφικτή λύση, από τα οριζόντια μέτρα, που προκαλούν δυσανεξία στους ανθρώπους».

Ειδικότερα, για το αν χρειάζονται νέα περιοριστικά μέτρα στην Αττική, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων που την έχουν καταστήσει κόκκινη περιοχή σε ότι αφορά τον ιό, υποστήριξε ότι τα κρούσματα προέρχονται από την επιστροφή των εκδρομέων.

«Πρέπει επιστρέφοντας, κάνουμε τεστ αν έχουμε υποψία. Αν ερχόμαστε από περιοχή αυξημένων κρουσμάτων να προσέχουμε τις επαφές και την κινητικότητά μας. Δεν χρειάζονται άλλα μέτρα αρκεί να εφαρμόσουμε τα υπάρχοντα. Πρέπει να εντείνουμε την εφαρμογή των μέτρων που έχουμε πριν περάσουμε σε νέα μέτρα. Κάθε νέο μέτρο δημιουργεί παραπάνω δυσχέρεια στους ανθρώπους που καλούνται να το εφαρμόσουν».

Τέλος, για την έρευνα που πραγματοποιεί με την ομάδα του για τα αντισώματα του κορωνοϊού, ανέφερε πως «μειώνεται σταδιακά ο τίτλος των αντισωμάτων. Αλλά αυτό δε σημαίνει ότι αυτοί οι ασθενείς μόλις εκτεθούν στον ιό θα νοσήσουν».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ