Μακραίνει η μαύρη λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού, καθώς ένας ακόμη συμπολίτης μας, έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας σε 234 τους νεκρούς από το φονικό ιό στη χώρα μας.
Μακραίνει η μαύρη λίστα με τα θύματα του κορωνοϊού, καθώς ένας ακόμη συμπολίτης μας, έχασε τη ζωή του, ανεβάζοντας σε 234 τους νεκρούς από το φονικό ιό στη χώρα μας.
Πρόκειται για άνδρα 79 ετών που νοσηλευόταν στη ΜΕΘ του Γ.Ν. Ξάνθης και κατέληξε στις 11.25 σήμερα το πρωί.
Ο 79χρονος είχε ιστορικό υπέρτασης, σακχαρώδους διαβήτη τύπου ΙΙ και χρόνιας νεφρικής ανεπάρκειας.
Ο άνδρας, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα, ήταν σύζυγος οικογένειας 2 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων. Εισήχθη στο νοσοκομείο με έντονη υποξυγοναιμία και αμφοτερόπλευρα διηθήματα.
Υπενθυμίζεται ότι αργά το βράδυ της Τρίτης κατέληξε ακόμα ένας ασθενής, μετά από επιπλοκές της νόσου. Ο 88χρονος νοσηλευόταν στην Πνευμονολογική κλινική του νοσοκομείου «Παπανικολάου» ενώ έπασχε από υποκείμενα νοσήματα.
269 νέα κρούσματα
Ο ΕΟΔΥ ανακοίνωσε την Τρίτη 269 νέα κρούσματα κοροναϊού, εκ των οποίων τα 39 εντοπίστηκαν κατόπιν ελέγχων στις πύλες εισόδου της χώρας. Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 7.472 (ημερήσια μεταβολή +3.7%), εκ των οποίων το 55.3% αφορά άνδρες.
Από το σύνολο των 7.472 κρουσμάτων, τα 1.742 (23.3%) θεωρούνται σχετιζόμενα με ταξίδι από το εξωτερικό, 3.516 (47.1%) είναι σχετιζόμενα με ήδη γνωστό κρούσμα και τα υπόλοιπα δεν σχετίζονται ούτε με ταξίδι ούτε με άλλο γνωστό κρούσμα ή είναι ακόμα υπό διερεύνηση.
Η μέση ηλικία των κρουσμάτων είναι 40 έτη (εύρος 0 έως 102 ετών), ενώ η μέση ηλικία των θανάτων είναι 77 έτη (εύρος 35 έως 102 ετών).
Από τα 269 κρούσματα, μόλις τα 39 εντοπίστηκαν, ύστερα από ελέγχους στις πύλες εισόδου της χώρας και ακόμα 10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο.
Αναλυτικά:
- 39 κρούσματα κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας
- 10 εισαγόμενα κρούσματα που προσήλθαν αυτοβούλως για έλεγχο
- 98 κρούσματα στην την Π.Ε. Αττικής, εκ των οποίων τα 15 συνδέονται με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 70 στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης, εκ των οποίων 25 συνδέονται με γνωστές συρροές και 3 με πρόσφατο ταξίδι στο εσωτερικό της χώρας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Αχαΐας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Δωδεκανήσων
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Έβρου
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Ηλείας
- 6 κρούσματα στην Π.Ε. Ημαθίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Ιωαννίνων
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Καρδίτσας, εκ των οποίων 3 συνδέονται με επιβεβαιωμένο κρούσμα
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Κέρκυρας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Κοζάνης
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Κορινθίας
- 10 κρούσματα στην Π.Ε. Κυκλάδων
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Λάρισας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Μαγνησίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Μεσσηνίας
- 2 κρούσματα στην Π.Ε. Πέλλας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Πιερίας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φθιώτιδας
- 1 κρούσμα στην Π.Ε. Φλώρινας
- 3 κρούσματα στην Π.Ε. Χαλκιδικής
- 4 κρούσματα στην Π.Ε. Χανίων
25 διασωληνωμένοι
Την ίδια στιγμή, 25 συμπολίτες μας νοσηλεύονται διασωληνωμένοι. Η διάμεση ηλικία τους είναι 67 ετών.
Από αυτούς, επτά (28.0%) είναι γυναίκες και οι υπόλοιποι άνδρες. To 52.0% έχει υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι 70 ετών και άνω.
Στο μεταξύ, 137 ασθενείς έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ.
Η ηλικιακή κατανομή των (α) συνολικών κρουσμάτων, (β) των περιστατικών που κατέληξαν σε θάνατο και (γ) των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι, είναι η ακόλουθη:
Γεωγραφική διασπορά
Ο χάρτης αποτυπώνει τη γεωγραφική κατανομή των συνολικών κρουσμάτων COVID-19 (από την αρχή της επιδημίας) ανά Περιφερειακή Ενότητα της χώρας, με βάση την δηλωθείσα διεύθυνση μόνιμης κατοικίας του ασθενούς, ή τη διεύθυνση προσωρινής διαμονής για τους τουρίστες και άλλους προσωρινά διαμένοντες στην Ελλάδα.
Συμπεριλαμβάνονται τόσο κρούσματα με ιστορικό ταξιδίου («εισαγόμενα») όσο και κρούσματα με πιθανή εγχώρια μετάδοση.