Κορωνοϊός : Νέα μέτρα στα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

Νέα μέτρα για την είσοδο των τουριστών στα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών

Νέα μέτρα για την είσοδο των τουριστών από τα χερσαία σύνορα ανακοίνωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε την επιβαρυμένη επιδημιολογική εικόνα στα σύνορα επιβεβαίωσαν τα πρόσφατα δειγματοληπτικά τεστ. Ο κ. Πέτσας επεσήμανε ότι την τελευταία εβδομάδα παρατηρήθηκε αυξημένη ροή διελεύσεων και για τον σκοπό αυτό αποφασίστηκαν πρόσθετα μέτρα στα χερσαία σύνορα.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης έως και τις 4 Αυγούστου η είσοδος στη χώρα επιτρέπεται από συγκεκριμένα σημεία ελέγχου Κακαβιάς, Κρυσταλοπηγής, Ευζώνων, Προμαχώνα, Νυμφαίας και Κήπων.

Δεύτερον, οι έλληνες πολίτες, όσοι έχουν άδεια παραμονής, οι κάτοχοι δελτίου ομογενούς θα συμπληρώνουν το PLF και την ηλεκτρονική αναγγελία σύντομης μετακίνησης.

Τρίτον, οι εργάτες γης σε περίπτωση που εξέλθουν της ελληνικής επικράτειας πριν από τις 4 Αυγούστου δεν θα έχουν δικαίωμα νέας εισόδου μέχρι νεοτέρας.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος συνέστησε να αποφεύγονται οι άσκοπες μετακινήσεις.

Την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τον κ. Πέτσα (12/7-18/7), παρατηρήθηκε συνεχώς αυξανόμενη ροή διελεύσεων (είσοδος-έξοδος) από τις 12 χερσαίες πύλες της χώρας πλην του Προμαχώνα. Συγκεκριμένα, 20.331 διελεύσεις από Αλβανία, 8.049 από Βουλγαρία πλην του Προμαχώνα, 16.358 από Βόρεια Μακεδονία και 4.325 από Τουρκία.

«Η Ελλάδα είναι -και θα παραμείνει- μια υγειονομικά ασφαλής χώρα. Πήραμε -και θα παίρνουμε όποτε χρειαστεί- με αίσθημα ευθύνης κάθε απαραίτητο μέτρο, ακούγοντας πάντα τη γνώμη των ειδικών», είπε χαρακτηριστικά.

Όπως ανακοίνωσε ο κ. Πέτσας κάθε Τρίτη ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς στη μια το μεσημέρι θα ενημερώνει σχετικά για όλες τις εξελίξεις σχετικά με τον κοροναϊό.

Για τα αναδρομικά: Η κυβέρνηση μελετά όλες τις πτυχές της απόφασης του ΣτΕ για τα αναδρομικά των συνταξιούχων και ο πρωθυπουργός θα κάνει ανακοινώσεις μέσα στη βδομάδα. Δεν παραγράφονται τα δικαιώματα των συνταξιούχων και δεν χρειάζεται να κάνουν προσφυγές.

Για την τραγωδία στο Μάτι: Όπως είπε νέα ανατριχιαστικά στοιχεία για το Μάτι ήρθαν στη δημοσιότητα. Οι ηχογραφημένοι διάλογοι είναι ανατριχιαστικοί. Ήταν γνωστό από τις ίδιες εκείνες μέρες ότι η Κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ επιχειρούσε να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη από το έγκλημα που διαπράχθηκε. Τα μεσάνυχτα της ίδιας εκείνης μέρας ο τότε Πρωθυπουργός κ. Τσίπρας συγκαλούσε στο Αρχηγείο της Πυροσβεστικής επικοινωνιακού χαρακτήρα σύσκεψη – παρωδία στην οποία τόσο ο ίδιος όσο και οι συναρμόδιοι Υπουργοί προσποιούνταν ότι δεν ήξεραν για νεκρούς. Κι αυτό ενώ ήδη το ΕΚΑΒ είχε παραλάβει τις σορούς απανθρακωμένων ανθρώπων και το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων Υγείας (ΕΚΕΠΥ) ζητούσε σάκους για δεκάδες σορούς.

Λίγες μέρες αργότερα ο τότε Υπουργός Πολιτικής Προστασίας κ. Τόσκας σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου δήλωνε ότι ψάχνει για λάθη και δεν βρίσκει. Λίγους μήνες αργότερα και ενώ είχε αναλάβει το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη η κυρία Γεροβασίλη, ο τότε Αρχηγός της Πυροσβεστικής -σύμφωνα με πρόσφατα στοιχεία που αποκάλυψε η εφημερίδα «Καθημερινή»- ασκούσε στον εμπειρογνώμονα του Σώματος που είχε ορίσει η Δικαιοσύνη απειλές -και μάλιστα με χυδαίες εκφράσεις- προκειμένου να συγκαλύψει τους πραγματικούς ενόχους και να μην επιρρίψει ευθύνες σε στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Οι ηχογραφημένοι διάλογοι μεταξύ του εμπειρογνώμονα και του τότε Αρχηγού της Πυροσβεστικής είναι ανατριχιαστικοί. Εάν λοιπόν η κυρία Γεροβασίλη αμφισβητεί οτιδήποτε, οφείλει να στραφεί εναντίον εκείνου που χρησιμοποίησε το όνομά της, εν αγνοία της όπως η ίδια ισχυρίζεται.

Όλα τα στοιχεία παραπέμπουν, πέρα από το έγκλημα της 23ης Ιουλίου και σε έγκλημα συγκάλυψης. Και για τα δύο αυτά εγκλήματα υπάρχουν τεράστιες ηθικές, πολιτικές και ποινικές ευθύνες. Και είναι απαραίτητο -όπως τόνισε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης- να διαλευκανθεί η υπόθεση και να αποδοθούν ευθύνες. Το οφείλουμε στη μνήμη των θυμάτων.

Για τη Σύνοδο Κορυφής: Η κυβέρνηση ελπίζει σε συμφωνία και πως ο πρωθυπουργός συμμετείχε ενεργά σε όσες συσκέψεις έγιναν τόσο με τις χώρες του Νότου όσο και με τις χώρες των λεγόμενων «φειδωλών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ξεκίνησε την τοποθέτησή τους με το μήνυμα του πρωθυπουργού για τα 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή.

«Όπως τόνισε στο μήνυμά του ο πρωθυπουργός, 46 χρόνια από την τουρκική εισβολή η πληγή της Κύπρου εξακολουθεί να αιμορραγεί», ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέλιος Πέτσας, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Παράλληλα, μίλησε για αλλεπάλληλες επιθετικές ενέργειες που αμφισβητούν κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας και της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και για ανιστόρητες αποφάσεις που προσβάλλουν τον παγκόσμιο πολιτισμό, όπως η μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος. Ο κ. Πέτσας πρόσθεσε πως ο πρωθυπουργός έθεσε τα ζητήματα των τουρκικών προκλήσεων, κατά την έναρξη της συνόδου κορυφής και υπογράμμισε πως «είμαστε έτοιμοι και αποφασισμένοι να κάνουμε ό,τι χρειαστεί για την προστασία των κυριαρχικών μας δικαιωμάτων».

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από