Η υπόθεση θυμίζει σενάριο splatter ταινίας
Η υπόθεση θυμίζει σενάριο splatter ταινίας του Χόλιγουντ ή έστω του κορεατικού κινηματογράφου. Οι αστυνομικοί της Δ που κλήθηκαν να σπεύσουν στον τόπο του εγκλήματος βρέθηκαν αντιμέτωποι με ένα φρικιαστικό θέαμα.
Μπαίνοντας στο διαμέρισμα του 33χρονου εκατομμυριούχου Φαχίμ Σάλεχ βρήκαν το σώμα του διαμελισμένο. Η εκτίμηση των αστυνομικών είναι ότι το κίνητρο πίσω από την άγρια δολοφονία του διευθύνοντος συμβούλου της εταιρείας Gokada που δραστηριοποιείται στη Νιγηρία, είναι οικονομικό.
Εις βάρος του θύματος είχε πρόσφατα υποβληθεί μήνυση από έναν πρώην σοφρωνιστικό υπάλληλο ο οποίος εκτίει ποινή κάθειρξης επειδή χρησιμοποιούσε εφαρμογή του Σάλεχ με την οποία κρυφάκουγε και κατέγραφε τηλεφωνήματα.
Σύμφωνα με την Daily Mail τη διαμελισμένη σορό του Σάλεχ βρήκε η αδερφή του όταν μπήκε στο διαμέρισμα στις 15:30 (ώρα Νέας Υόρκης) της Τρίτης.
Το άγριο έγκλημα έχει κάνει τους αστυνομικούς να μιλάνε για ένα επαγγελματικό χτύπημα από εκτελεστή ο οποίος κατάφερε να μπει μαζί με τον Σάλεχ στον ανελκυστήρα που οδηγούσε στο διαμέρισμα.
Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι ο δολοφόνος ήταν ντυμένος σαν νίντζα και είχε μαζί του μια βαλίτσα προκειμένου να μεταφέρει το διαμελισμένο πτώμα. Ωστόσο, δεν πρόλαβε να ολοκληρώσει το σχέδιό του αφού μπήκε στο διαμέρισμα η αδερφή του θύματος, αναγκάζοντάς τον να τραπεί σε φυγεί αφήνοντας πίσω το ηλεκτρικό πριόνι που είχε χρησιμοποιήσει.
«Έχουμε έναν κορμό, έχουμε ένα κομμένο κεφάλι, τα κομμένα πόδια και τα κομμένα χέρια. Όλα είναι στον τόπο του εγκλήματος. Αλλά δεν έχουμε κίνητρο» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας της Νέας Υόρκης.
Ποιος ήταν ο Σάλεχ
Η επαγγελματική σταδιοδρομία του Σάλεχ ξεκίνησε από τα χρόνια του Λυκείου όταν δημιούργησε την ιστοσελίδα PrankDial.com με ηχογραφημένες φάρσες, η οποία, όπως αποκάλυψε το 2018 του είχε αποφέρει 10 εκατ. δολάρια.
Με αυτή την τακτική, μάλιστα, της δημιουργίας και της πώλησής ιστοσελίδων συνέχισε και στα χρόνια του στο πανεπιστήμιο Μπέντλεϊ.
Η πλέον προσφάτη επαγγελματική δραστηριότητά του ήταν η δημιουργία της εταιρείας Adventure Capital, η οποία έκανε επενδύσεις σε εταιρείες start up που ασχολούνται με τις μεταφορές σε χώρες όπως το Μπαγκλαντές και η Κολομβία.
Στο πλαίσιο αυτό είχε ιδρύσει και την Gokada η οποία κατέγραψε 5 εκατ. δολάρια σε κέρδη και 800 εργαζόμενους μέχρι τις αρχές του 2020 οπότε και αποφασίστηκε στη Νιγηρία να απαγορευτούν οι μετακινήσεις με ιδιωτικές εταιρείες στην πρωτεύουσα της χώρας Λάγος.