Με την Αγγλία και το 2.00 του Μονάχου

Με την Αγγλία και το 2.00 του Μονάχου

Δείτε τις σημερινές αναλύσεις και τα προγνωστικά από την ομάδα του Stoiximaview.

Σιγά-σιγά ξεκαθαρίζει το τοπίο στο Euro 2024. Οι πρώτες ομάδες έχουν ήδη αρχίσει να κλειδώνουν μια θέση στους «16» της διοργάνωσης και τα βλέμματα όλων είναι στραμμένα στον 3ο όμιλο. Εκεί που θα πέσουν κορμιά για την πρόκριση στον επόμενο γύρο. Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του StoiximaView. 

ΔΑΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ (22:00): Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει με την Δανία στο Euro 2024. Παρόλο που ήταν εμφανώς καλύτερη των αντιπάλων της και στις δυο αγωνιστικές, δεν έχει καταφέρει να φτάσει στο πολυπόθητο τρίποντο. Στο 1-1 έμειναν και πάλι οι Σκανδιναβοί, αυτή τη φορά κόντρα στην πολυδιαφημισμένη Αγγλία. Εμεινε με το παράπονο η Δανία και με το δίκιο της. Στρύμωξε στα σχοινιά τα «τρία λιοντάρια», σπατάλησε κλασικές ευκαιρίες και τελικά, κέρδισε μονάχα τις εντυπώσεις. Δυο βαθμούς μετά από δύο αγωνιστικές μετράει η παρέα του Κρίστιαν Έρικσεν, που θα μπορούσε να έχει ήδη τσεκάρει το εισιτήριο για την επόμενη φάση του Euro 2024. 

Τώρα, έχει μπροστά της το do or die παιχνίδι κόντρα στην Σερβία. Με ήττα, γνωρίζει καλά, πως παίρνει τον δρόμο της επιστροφής για την πατρίδα. Από την άλλη, αν ρίξει στο καναβάτσο την παρέα του Μίτροβιτς, τότε δεδομένα, προκρίνεται στον επόμενο γύρο του Euro 2024. Φυσικά, υπάρχει και το σενάριο της ισοπαλίας, με τους Δανούς να έχουν ανοιχτές τις κεραίες τους στο άλλο παιχνίδι του ομίλου (Αγγλία-Σλοβενία). Το σημαντικό είναι ότι οι Σκανδιναβοί αναζητούν το τρίποντο προκειμένου να μην μπλέξουν σε σενάρια και περιπέτειες.  

Όλα τα προγνωστικά Euro 2024 εδώ. 

Γενικά, με τις εμφανίσεις της, η ομάδα του Κάσπερ Γιούλμαν έχει αδικήσει τον εαυτό της. Θα ρίξει… ζαριά πρόκρισης, ενώ θα μπορούσε να πάει δίχως φόβο και άγχος κόντρα στη Σερβία των πολλών αστέρων. Αλλά έτσι είναι το ποδόσφαιρο. Η Δανία «πληρώνει» την αστοχία της και το γεγονός πως δεν κράτησε το τρίποντο κόντρα στη Σλοβενία.  

Το θετικό για τον προπονητή των Σκανδιναβών είναι ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα για τον αποψινό «τελικό» στο Μόναχο. Ο Τόμας Ντιλέινι ανάρρωσε και θα δώσει κανονικά το παρών.  

«Εχουν πολύ καλούς παίκτες στην επίθεση. Πρέπει να ελαχιστοποιήσουμε τις ευκαιρίες τους και να μην πάρουν πάρα πολλές στημένες φάσεις. Πρέπει να κρατάμε μπάλα και να κρατάμε μακριά από την εστία μας τους επιθετικούς τους», τόνισε ο Κάσπερ Γιούλμαν. 

Μάθε τα πάντα για το Euro 2024 εδώ. 

ΔΑΝΙΑ – ΣΕΡΒΙΑ (22:00): Από την κόλαση στον Παράδεισο μέσα σε δευτερόλεπτα η Σερβία. Λύτρωση στο 5ο λεπτό των καθυστερήσεων για την ομάδα του Στοϊκοβιτς, με τον Λούκα Γιόβιτς να την κρατάει στο κόλπο της πρόκρισης. Απίθανα πράγματα στην Allianz Arena και ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών από τους παίκτες της Σερβίας (ειδικά ο Μίτροβιτς δεν έβρισκε εστία ούτε με αίτηση). Η μία ευκαιρία διαδεχόταν την άλλη, με τους «αετούς» να φτάνουν ένα βήμα πριν τον αποκλεισμό. Για καλή τους τύχη, βρέθηκε στο σωστό σημείο, τη σωστή στιγμή ο 26χρονος επιθετικός, διατηρώντας ζωντανές τις ελπίδες πρόκρισης στον επόμενο γύρο του Euro 2024. 

Η αλήθεια είναι πως άπαντες περιμέναν μία καλύτερη εικόνα της Σερβίας στα γερμανικά γήπεδα. Για πρώτη φορά σε Euro ως ανεξάρτητη χώρα, είχε το υλικό και την ποιότητα για να κάνει… θόρυβο. Τώρα, καλείται να φτάσει στο τρίποντο προκειμένου να μην επιστρέψει νωρίς-νωρίς στο Βελιγράδι. Είναι απλά τα πράγματα για την ομάδα του Στοϊκοβιτς: Χρειάζεται μονάχα τη νίκη για να προκριθεί ως δεύτερη ή να ακολουθήσει το μονοπάτι της 3ης θέσης. Σε περίπτωση ήττας, λέει «αντίο» στο ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, ενώ αν μείνει στην ισοπαλία, θα πρέπει να συμβούν πράγματα και θαύματα για να βρεθεί μέσα στις καλύτερες τρίτες.  

 Αυτά είναι τα γήπεδα του Euro 2024 

Με τον Μίτροβιτς να αδυνατεί να στείλει την μπάλα στο πλεκτό και τον Βλάχοβιτς να… παραπατάει στη Γερμανία, η Σερβία γνωρίζει καλά, πως δεν έχει πολλές πιθανότητες κόντρα στη Δανία. Για να γυρίσει ο διακόπτης, θα πρέπει να βγουν μπροστά τα «βαριά χαρτιά» της ομάδας. Με τους Αλεξάνταρ και Ντούσαν να είναι δύο από αυτά.  

«Γενικά, σκεφτόμαστε όλα τα πιθανά πλάνα για την ενδεκάδα μας. Θα σκεφτώ καλά ξεκινήσω με έναν ή δύο επιθετικούς. Θα προσπαθήσουμε να παίξουμε έξυπνα ώστε να φτάσουμε στον στόχο μας. Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι οι παίκτες κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν για να πάρουν ένα  αποτέλεσμα. Φυσικά, το EURO έχει τις καλύτερες δυνατές ομάδες και το ποδόσφαιρο βρίσκεται σε πολύ υψηλό επίπεδο. Είναι το πιο σημαντικό μας ματς στον όμιλο, καθώς είναι το ματς αυτό που καθορίζει το μέλλον μας σε αυτό το τουρνουά. Η Δανία είναι μια πολύ δυνατή ομάδα. Έχει εξαιρετικούς παίκτες. Είναι πολύ σκληρή ομάδα. Δεν έχουν κερδίσει, αλλά ούτε έχουν χάσει σε δύο παιχνίδια. Αυτό σημαίνει ότι είναι μια οργανωμένη ομάδα», τόνισε ο κόουτς της Σερβίας για τον αποψινό «τελικό». 

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Δανία – Σερβία ) 

ΑΓΓΛΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ (22:00): Η Αγγλία δεν βλέπεται ως τώρα και καλείται να αλλάξει πολλά, να διορθώσει πολλά, αν θέλει να προχωρήσει αρκετά και να φτάσει ως το τέλος. Ποιότητα, έχει πολύ μεγάλη, όπως πολύ μεγάλη και σκληρή είναι η κριτική. Γιατί, ως τώρα, η ποιότητα που έχει στο ρόστερ της, δεν συνάδει με το θέαμα που προσφέρει. Ακόμη κι έτσι, με τους 4 βαθμούς που έχει στον όμιλο, κρατάει την τύχη στα δικά της πόδια. Προκρίνεται αν δεν χάσει απόψε ή αν η Δανία δεν κερδίσει τη Σερβία. Είναι δεδομένο, όμως, ότι θέλει και την πρωτιά. Και αυτήν την παίρνει με νίκη επί της Σλοβενίας ή και με ισοπαλία, αρκεί στο δεύτερο σενάριο να μην κερδίσει η Δανία. 

Η αλήθεια είναι ότι, κατά καιρούς, στο ποδόσφαιρο έχουν δει πολλά τα μάτια μας, όμως, όπως και να ‘χει, δεν μπορούμε να δούμε ολόκληρη Αγγλία να κινδυνεύει να αποκλειστεί από την Σλοβενία. Στο χειρότερο δυνατό σενάριο για την ίδια, βγαίνει 3η, δεν… προλαβαίνει πιο κάτω. Όμως, όπως προαναφέραμε, είναι αυτονόητο ότι θα «χτυπήσει» την πρώτη θέση, μιας και έτσι θα έχει, θεωρητικά πάντα, πιο βατή κλήρωση στους «16» της διοργάνωσης. 

Όλες είναι οι αναλύσεις του Euro 2024 εδώ.  

 Θυμίζουμε, στην πρεμιέρα της η Αγγλία κέρδισε 1-0 τη Σερβία με την κεφαλιά του Μπέλιγχαμ και στη συνέχεια έμεινε στο 1-1 με τη Δανία, αν και είχε προηγηθεί με το κοντινό πλασέ του Κέιν. Θα μπορούσε, μάλιστα, να είχε χάσει αυτό το παιχνίδι. Και στα δύο παιχνίδια, πάντως, δημιούργησε ελάχιστα και αυτό είναι το παράδοξο, ειδικά όταν η 4άδα μπροστά αποτελείται από παίκτες όπως ο Φόντεν, ο Σάκα, ο Μπέλιγχαμ και ο Κέιν! Την ώρα που ασκείται σκληρή κριτική στον Σάουθγκεϊτ για το γεγονός ότι δεν έχει εκμεταλλευτεί, μεταξύ άλλων, τον Πάλμερ ο οποίος έρχεται από εξαιρετική χρονιά με την Τσέλσι. Βέβαια, το θέμα είναι ποιον αφήνεις έξω… 

Για τον Τζόρνταν Πίκφορντ, πάντως, δεν χρειάζεται πανικός. «Θα μπορούσαμε να τα πάμε καλύτερα απέναντι στη Δανία, όμως, ακόμη είμαστε πρώτοι στον όμιλο. Παραμένει στα χέρια μας (σ.σ. η πρωτιά), οπότε δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας και πανικού». Την ίδια ώρα, ο Σάουθγκεϊτ δηλώνει ότι έχει πίστη στους παίκτες του και στις δυνατότητες της Αγγλίας και ζητάει προσοχή στην Σλοβενία και τη μεσοεπιθετική της γραμμή. Δεν αναφέρονται προβλήματα για το Αγγλία – Σλοβενία, την ώρα που λέγεται πως ο Γκάλαχερ διεκδικεί θέση στο αρχικό σχήμα (αντί του Αλεξάντερ-Άρνολντ). 

 Euro 2024: Αυτήν την κούπα ποιος θα την πάρει; 

 ΑΓΓΛΙΑ – ΣΛΟΒΕΝΙΑ (22:00): Για την Σλοβενία, προφανώς και αποτελεί επιτυχία ότι διεκδικεί ακόμη την πρόκρισή της στην επόμενη φάση. Άλλωστε, στον όμιλο που κληρώθηκε, κανείς δεν της έδινε στην αρχή ελπίδες να συνεχίσει παρακάτω. Προκρίνεται στους «16» σε περίπτωση νίκης της επί της Αγγλίας, ενώ μπορεί να βγει ακόμη και πρώτη αν κερδίσει και την ίδια ώρα δεν κερδίσει η Δανία τη Σερβία. Αν Σλοβενία και Δανία φέρουν ίδιο αποτέλεσμα, τα πάντα θα κριθούν στη διαφορά τερμάτων (μετά η επίθεση, οι λιγότεροι πόντοι fair play και η υψηλότερη θέση στη συνολική βαθμολογία των προκριματικών), ενώ αν η Σλοβενία χάσει και η Σερβία φέρει ισοπαλία, θα διεκδικήσουν οι δύο τους την 3η θέση μέσων των προαναφερθέντων κριτηρίων. 

Κοινώς, ακόμη έχει ελπίδες να περάσει. Το αν είναι ρεαλιστικές ή όχι, είναι ένα άλλο κομμάτι. Για παράδειγμα, στην αρχή του Euro 2024 κανείς δεν θα περίμενε να κοντράρει ολόκληρη Αγγλία, όπως και κανείς δεν θα περίμενε να είναι τόσο ανταγωνιστική και να μη χάσει απέναντι σε Δανία (1-1) και Σερβία (1-1). Και δεν είναι ότι στάθηκε τυχερή σε κάποιο από τα δύο παιχνίδια. Το πίστεψε, το πάλεψε και δικαιώθηκε. 

Για να μπορέσει να κάνει κάτι καλό και απέναντι στην Αγγλία, θα πρέπει να είναι στα καλύτερά της και να κάνει το τέλειο παιχνίδι. Και θα είναι ιδανικό για την ίδια, αν η απόδοση της αντιπάλου της κυμανθεί και πάλι σε ρηχά επίπεδα. Κοινώς, πέρα από τον Όμπλακ και τη συνολική της αμυντική λειτουργία, βασίζει πολλά και στον Σέσκο να μπορέσει να κάνει τη διαφορά μπροστά. 

«Είναι ξεκάθαρο φαβορί η Αγγλία, αλλά το ίδιο ήταν και οι Δανοί, το ίδιοι και οι Σέρβοι. Θα είναι ένα πολύ ενδιαφέρον παιχνίδι. Είμαι υπερήφανος για τους ποδοσφαιριστές μου και την καρδιά που διαθέτουν», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Ματίας Κεκ, προπονητής της Σλοβενίας. Όμπλακ (τερματοφύλακας), Έλσνικ (μέσος) και Τσέριν (μέσος) έχουν μικροπροβλήματα τραυματισμών, αλλά εκτιμάται ότι θα είναι έτοιμοι και θα παίξουν. 

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Αγγλία – Σλοβενία) 

Το  StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου,  Προγνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένις καιNBA. 

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ