Το 1.95 στην Veltins Arena και η πρεμιέρα της Αργεντινής

Το 1.95 στην Veltins Arena και η πρεμιέρα της Αργεντινής

Δείτε τις σημερινές αναλύσεις και τα προγνωστικά από την ομάδα του Stoiximaview

Συνεχίζονται οι ματσάρες στο Euro 2024. Στο κατακόρυφο η αγωνία, με τα βλέμματα να είναι στραμμένα στην Veltins Arena. Εκεί που διασταυρώνουν τα ξίφη τους Ιταλία και Ισπανία. Παράλληλα, ξεκινάει και το Copa America, με την κάτοχο του τροπαίου, Αργεντινή να μπαίνει πρώτη στον χορό. Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του StoiximaView.

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ (22:00): Με τον καλύτερο τρόπο μπήκε η Ισπανία στο Euro 2024, κερδίζοντας στην πρεμιέρα της με 3-0 την Κροατία. Έπαιξε ωραίο ποδόσφαιρο και όταν χρειάστηκε έκανε και σχετική συντήρηση. Υπήρξαν στιγμές που δέχτηκε πίεση, ως αντίδραση από τους Κροάτες, αλλά πήρε καλό βαθμό ετοιμότητας. Ευτύχησε, μάλιστα, να «καθαρίσει» από νωρίς, με τον Μοράτα (29’), τον Ρουίθ (32’) και τον Καρβαχάλ (45+2’) να σκοράρουν και να κάνουν τη διαφορά στην αναμέτρηση. Τώρα, έχει μπροστά της και το δεύτερο ντέρμπι του ομίλου, αν και η αλήθεια είναι ότι έτσι όπως παρουσιάζεται ως τώρα η Αλβανία, δείχνει ότι δεν υπάρχουν εύκολα παιχνίδια.

Όπως και να ‘χει, η Ισπανία ξέρει ότι αν πάρει το ντέρμπι με την κάτοχο του τίτλου, τότε κάνει δική της και την πρωτιά, πέρα από την πρόκριση. Μπορεί για την ώρα να μοιάζει κάπως μακρινό, όμως, ονειρεύεται την κορυφή. Δεν έχει την ποιότητα, την κλάση και την εμπειρία προηγούμενων ετών, όμως, έχει άφθονο ταλέντο και στόχο να διακριθεί. Θα μπορέσει να φτάσει και πάλι ως το τέλος, όπως έκανε τελευταία φορά το 2012. Μακρινό, αλλά είναι άλλη μία… απόδειξη ότι μεγαλώσαμε! Θυμίζουμε, έφτασε κοντά και στην περασμένη διοργάνωση, αλλά τότε αποκλείστηκε στα ημιτελικά.

Μάθε τα πάντα για το Euro 2024 εδώ.

«Τόσο οι νεαροί, όσο και οι έμπειροι παίκτες μας είναι απίστευτα διψασμένοι για νέες επιτυχίες και αφοσιωμένοι σε αυτό που κάνουμε», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κόουτς της Ισπανίας, Λουίς ντε λα Φουέντε. Για το Ισπανία – Ιταλία δεν αναφέρονται ιδιαίτερα προβλήματα. Επιστρέφει ο Λαπόρτ και μένει να δούμε αν θα επιστρέψει και στο αρχικό σχήμα.

Αυτά είναι τα γήπεδα του Euro 2024

ΙΣΠΑΝΙΑ – ΙΤΑΛΙΑ (22:00): Η Ιταλία μπήκε κι εκείνη με το δεξί και το έκανε με τρόπο που ενδεχομένως να έδωσε «απαντήσεις» και στον ίδιο της τον εαυτό. Άλλωστε, είναι λίγο περίεργο το κλίμα στην ομάδα τα τελευταία χρόνια, υπό την έννοια πως μπορεί να πήρε το Euro 2020, ωστόσο στην πορεία άλλαξαν πολλά και αυτό είχε ως συνέπεια ακόμη και τον αποκλεισμό της από την τελική φάση του Μουντιάλ. Βρέθηκε πίσω στο σκορ από την Αλβανία με γκολ στα 22 δευτερόλεπτα και σίγουρα αυτό δεν ήταν Ιταλία. Δεν μπήκε συγκεντρωμένα. Αυτό, όμως, που ακολούθησε, ήταν Ιταλία. Ήταν αντίδραση πρωταθλήτριας Ευρώπης. Έβαλε κάτω την μπάλα, πίεσε την αντίπαλό της και το γύρισε άμεσα. Μπαστόνι στο 11’ και Μπαρέλα στο 16’ πέτυχαν τα δύο γκολ.

Βέβαια, στο δεύτερο ημίχρονο δεν είχε την ίδια εικόνα, αλλά τη δουλειά την έκανε. Και γνωρίζει κι εκείνη ότι με νίκη απόψε, κάνει δική της την πρόκριση και αυτό είναι μεγάλη υπόθεση σε αυτόν τον όμιλο. Όπως και με την Ισπανία, έτσι και με εκείνη, μοιάζει κάπως μακρινό να βλέπει μακριά στη διοργάνωση, αλλά αυτό είναι και θέμα τύχης, μιας και θα παίξουν καθοριστικό ρόλο οι διασταυρώσεις. Θυμίζουμε, συνολικά έχει δύο κατακτήσεις Euro, μιας και πριν το 2020 (στο Wembley) το είχε σηκώσει και το μακρινό 1968.

«Έχω παίξει αρκετά σημαντικά παιχνίδια και ένα τέτοιο είναι και αυτό. Είναι από εκείνα τα παιχνίδια που μπορούν να «πουν» πολλά για το μέλλον. Η Ισπανία έχει πραγματικά τα πάντα, πρέπει να είμαστε πιο προσεκτικοί. Είμαι… περίεργος να δω πώς θα αντιδράσουμε στην πίεσή τους», ανέφερε ο Λουτσιάνο Σπαλέτι. Το θετικό και για τον Ιταλό προπονητή είναι το γεγονός ότι δεν αντιμετωπίζει προβλήματα και σκέφτεται να κάνει ορισμένες (1-2, όχι παραπάνω) αλλαγές στο αρχικό σχήμα.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Ισπανία – Ιταλία )

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΚΑΝΑΔΑ (03:00): Είναι εν δυνάμει παγκόσμια πρωταθλήτρια κόσμου αλλά και Νοτίου Αμερικής. Κάτι που της δίνει έξτρα κίνητρο για τη διατήρηση των σκήπτρων του Copa America. Εάν η Αργεντινή καταφέρει να κάνει το back to back, τότε θα ξεπεράσει την Ουρουγουάη και θα γίνει η πρώτη ομάδα με 16 τρόπαια. Η «αλμπισελέστε» βέβαια χρειάστηκε 28 ολόκληρα χρόνια, ώστε να σηκώσει ξανά την κούπα. Πράγμα το οποίο κατόρθωσε στην έδρα του αντίπαλου δέους και συγκεκριμένα της Βραζιλίας (0-1) το 2021. Από εκεί και πέρα, η παρέα του Λιονέλ Μέσι κατέκτησε και το Παγκόσμιο Κύπελλο τον χειμώνα του 2022 στο Κατάρ, νικώντας τη Γαλλία στη «ρώσικη ρουλέτα» των πέναλτι.

Τώρα, είναι το απόλυτο φαβορί για την πρωτιά στον πρώτο όμιλο αλλά και την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου. Αυτό ουσιαστικά οφείλεται στην περίσσια ποιότητα που διαθέτει από τη μέση και μπροστά, με ποδοσφαιριστές όπως ο Μέσι, ο Ντι Μαρία, ο Λαουτάρο Μαρτίνεθ, ο ΜακΚάλιστερ και άλλοι. Την ίδια ώρα, έδειξε καλή εικόνα στα δύο φιλικά που έδωσε στις ΗΠΑ πριν από την έναρξη της 45ης έκδοσης του Copa America. Για την ακρίβεια, κέρδισε 1-0 το Εκουαδόρ στις 10 Ιουνίου και εν συνέχεια σάρωσε με 4-1 την Γουατεμάλα στις 15 του ίδιου μήνα. Με αυτό τον τρόπο, έφτασε τις 17 νίκες στις 20 τελευταίες αναμετρήσεις σε επίσημο-φιλικό επίπεδο, τη στιγμή που μετράει μόλις μία ήττα. Αυτή από την Ουρουγουάη (0-2), στο πλαίσιο της 5ης αγωνιστικής των προκριματικών του Παγκοσμίου Κυπέλλου, τον περασμένο Νοέμβριο.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, η μη κλήση του Ντιμπάλα (μεσοεπιθετικός) ξεχωρίζει από τις επιλογές του Λιονέλ Σκαλόνι, ο οποίος «έκοψε» από την τελική αποστολή τους Μπάρκο (μπακ-χαφ), Κορέα (φορ) και Μπαλέρντι (στόπερ).

Euro 2024: Αυτήν την κούπα ποιος θα την πάρει;

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ – ΚΑΝΑΔΑ (03:00): O «πρωτάρης» σε τελική φάση Copa America, Καναδάς πέφτει κατευθείαν στα βαθιά και στα πιο… άπατα. Κι αυτό διότι στο πρώτο παιχνίδι της ιστορίας του στην κορυφαία διοργάνωση ποδοσφαίρου της Νότιας Αμερικής σε επίπεδο εθνικών ομάδων, θα κοντραριστεί με την πρωταθλήτρια κόσμου και κάτοχου του τροπαίου, Αργεντινή. Οι «κόκκινοι» μετά τη δεύτερη παρουσία τους σε Παγκόσμιο Κύπελλο και συγκεκριμένα εκείνο του 2022 στο Κατάρ, προκρίθηκαν στο Copa America μέσω του Nations League. Βέβαια, απέτυχαν να φτάσουν μακριά, καθώς αποκλείστηκαν από την Τζαμάικα σε διπλά παιχνίδια τους «8». Ως εκ τούτου, ο Καναδάς χρειάστηκε να ξεπεράσει το χαμηλό όπως αποδείχθηκε «εμπόδιο» του Τρινιντάντ (2-0), για να τσεκάρει το εισιτήριο για το φετινό τουρνουά.

Αξίζει να σημειωθεί ότι θα παραταχθεί με νέο προπονητή στη διοργάνωση, καθώς o Αμερικανός τεχνικός Τζέσι Μαρς διαδέχθηκε τον μέχρι πρότινος προπονητής της, Ντζον Χέρτνμαν, λόγω των άσχημων παρουσιών στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις που συμμετείχε (Μουντιάλ, Gold Cup, Nations League). Στα δύο πρώτα φιλικά επί ημερών Μαρς, διασύρθηκε με 4-0 από την Ολλανδία και στη συνέχεια αναδείχθηκε ισόπαλη χωρίς σκορ (0-0) απέναντι στη Γαλλία.

Αυτοί είναι οι ακριβότεροι παίκτες του Euro 2024

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Αμερικανός κόουτς πήρε στην τελική αποστολή δύο παίκτες οι οποίοι δεν είχαν αγωνιστεί στα φιλικά με Ολλανδία και Γαλλία. Ο λόγος για τους Αλί Αχμέντ και Τζέισεν Ράσελ-Ρόου.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Αργεντινή – Καναδάς)

Το  StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρουΠρογνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκεττένις και NBA.

Γράψτε το σχόλιο σας

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ

ΣΧΟΛΙΑ