Do or die στο Volksparkstadion – Με το προκλητικό 1.83 στην Στουτγκάρδη

Do or die στο Volksparkstadion – Με το προκλητικό 1.83 στην Στουτγκάρδη

Δείτε τις σημερινές αναλύσεις και τα προγνωστικά από την ομάδα του Stoiximaview.

Δεύτερη αγωνιστική των ομίλων του Euro 2024 και η αγωνία βρίσκεται στο κατακόρυφο. Κρίσιμα τα σημερινά ματς, με τα βλέμματα όλων να είναι στραμμένα στο Volksparkstadion. Εκεί που η Κροατία τίθεται αντιμέτωπη με την Αλβανία. Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του StoiximaView. 

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ (16:00):  Ένα μπλακ άουτ 17 περίπου λεπτών ήταν αρκετό για την Κροατία, προκειμένου να δεχθεί την ήττα στην πρεμιέρα του Euro από την Ισπανία με 3-0. Οι Κροάτες είχαν καταφέρει να περιορίσουν αρκετά τους Ισπανούς στο ξεκίνημα, ωστόσο προς το φινάλε του πρώτους μέρους «μίλησε» η ποιότητα των Ισπανών, με αποτέλεσμα το δεύτερο 45λεπτο να είναι διαδικαστικού χαρακτήρα.  

Η παρέα του Λούκα Μόντριτς είχε δύσκολο έργο εξ αρχής με την κακή της απόδοση να κάνει πιο εύκολα τα πράγματα για το σύνολο του Ντε Λα Φουέντε.  

Πλέον στρέφει το βλέμμα της στο αποψινό ματς κόντρα στην Αλβανία. Παίρνει το τρίποντο και παραμένει γερά στο… κόλπο της πρόκρισης. Γνωρίζει την ήττα και κατά πάσα πιθανότητα αποχαιρετά του τουρνουά. Είναι το φαβορί της αναμέτρησης αρκεί βέβαια να το αποδείξει και στο χορτάρι.  

Μάθε τα πάντα για το Euro 2024 εδώ. 

Τα λάθη σε αυτό το επίπεδο δεν συγχωρούνται και αυτό το κατάλαβαν στην πρεμιέρα οι Κροάτες από πρώτο χέρι. Μπορεί οι Αλβανοί να μην την τρομάζουν ως μέγεθος, ωστόσο είναι πως αν οι παίκτες του Ζλάτκο Ντάλιτς εμφανιστούν για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι χωρίς την απαραίτητη συγκέντρωση τότε θα βρεθούν με την πλάτη στον τοίχο.  

Μπορεί να μην είναι το πρώτο φαβορί για την πρόκριση, όμως έχει την ποιότητα, αλλά και την εμπειρία για να μπει σφήνα ανάμεσα σε Ισπανία και Ιταλία.  

«Αναλύουμε την Αλβανία και θα δούμε τι πρέπει να κάνουμε. Γνωρίζουμε ότι αυτός είναι ένας κρίσιμος αγώνας για εμάς, ότι πρέπει να κερδίσουμε και ότι οι αντίπαλοί μας έχουν αυτοπεποίθηση μετά από μια καλή εμφάνιση κόντρα στην Ιταλία. Πήραν προβάδισμα στο πρώτο λεπτό και δώσανε έναν καλό αγώνα μπροστά μας, αλλά είμαστε συνηθισμένοι σε αυτό», ήταν τα λόγια του ομοσπονδιακού τεχνικούς της Κροατίας, Ζλάτκο Ντάλιτς.  

Εκτός για το ματς με την Αλβανία ο τραυματίας μέσος Νίκολα Βλάσιτς.  

Αυτά είναι τα γήπεδα του Euro 2024 

ΚΡΟΑΤΙΑ – ΑΛΒΑΝΙΑ (16:00):  Στην πρεμιέρα της στην δεύτερη συμμετοχή της σε τελική φάση ευρωπαϊκού πρωταθλήματος, η Αλβανία έδειξε αρκετά ανταγωνιστικό πρόσωπο δεχόμενη την ήττα στις λεπτομέρειες από την Ιταλία με 2-1. Σε μια αναμέτρηση μάλιστα στην οποία έγραψε ιστορία, μιας και το γκολ που σημείωσε ο Μπαϊράμι στο 23ο δευτερόλεπτο του ματς είναι το πιο γρήγορο γκολ στην ιστορία των Euro. 

Ωστόσο αυτό δεν ήταν αρκετό για τους Αλβανούς, οι οποίοι είδαν την ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι να ανατρέπει τα…. δεδομένα μέσα σε διάστημα πέντε λεπτών. Αρχικά στο 11΄ ο Πελεγκρίνι σέντραρε από τα αριστερά και ο Μπαστόνι με φοβερή καρφωτή κεφαλιά έφερε το ματς στα ίσα. Την ανατροπή για τους ατζούρι ολοκλήρωσε ο Μπαρέλα στο 16′ με εξαιρετικό σουτ εκτός περιοχής.  

Ένα αποτέλεσμα το οποίο αφήνει γλυκόπικρη γεύση στους Αλβανούς οι οποίοι μπορεί να έφυγαν από το γήπεδο με άδεια χέρια, ωστόσο κρατούν την καλή εμφάνιση και το γεγονός πως κοίταξαν στα μάτια ένα από τα φαβορί όχι μόνο του ομίλου, αλλά και της διοργάνωσης.  

Euro 2024: Αυτήν την κούπα ποιος θα την πάρει; 

Επόμενος αντίπαλος για το σύνολο του Σιλβίνιο, η πολύπειρη Κροατία η οποία και αυτή με την σειρά της ηττήθηκε στην πρεμιέρα με 3-0 από την Ισπανία. «Τελικός» και για τις δύο ομάδες. Μια κατάσταση στην οποία οι Κροάτες είναι συνηθισμένοι, όχι όμως και η Αλβανία η οποία μένει να δούμε πως θα αντιδράσει.  

«Η ομάδα μας είναι 100% σε καλή κατάσταση για αύριο. Έχουμε μια προπόνηση αργότερα, αλλά ως έχει, η ομάδα είναι εντάξει. Πρέπει να πάρουμε τις ευκαιρίες μας και να κάνουμε το καλύτερο δυνατό. Είναι ένας δύσκολος όμιλος και τώρα αντιμετωπίζουμε την Κροατία, μια ποιοτική. Είχαν μια πολύ καλή εμφάνιση (κόντρα στην Ισπανία), παρά το γεγονός πως έχασαν με 3-0.  ανάφερε χαρακτηριστικά ο τεχνικός της Αλβανίας, Σιλβίνιο.  

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Κροατία – Αλβανία ) 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ (19:00): Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο μπήκε η Γερμανία στο Euro 2024. Ενδεχομένως, βέβαια, να μην είναι κριτήριο η πρεμιέρα απέναντι στην Σκωτία (5-1), υπό την έννοια πως έπαιζε και με αδύναμη ομάδα, αλλά και με αριθμητικό πλεονέκτημα από το 44’, δηλαδή για όλο το β’ ημίχρονο. Προηγήθηκε 3-0 στο ημίχρονο με Βιρτζ (10’), Μουσιάλα (19’) και Χάβερτζ (45+1’ πέν.) και ήταν ακόμη πιο επιθετική και άνετη στο δεύτερο. Ο Φούλκρουγκ στο 68’ και ο Τσαν στο 93’ σκόραραν κι εκείνοι, ενώ ο πρώτος είχε και ακυρωθέν γκολ στο 76’. Γενικά, ήταν μία πειστική εμφάνιση, όμως, καλείται να δώσει συνέχεια. 

Και καλείται να δώσει συνέχεια απέναντι στην Ουγγαρία. Δεν είναι κάποιο… μεγαθήριο, αλλά δεδομένα είναι πιο ποιοτική από την πρώτη της αντίπαλο. Συν τις άλλοις, ξέρει ότι με νίκη εδώ κάνει καθοριστικό βήμα για την πρωτιά, δεν ψάχνει για κάτι άλλο. Άλλωστε, στοχεύει μακριά σε αυτήν την τελική φάση και γιατί όχι και στην κούπα, την οποία έχει να κατακτήσει από το μακρινό 1996. Τότε, σχεδόν οι μισοί ποδοσφαιριστές από το τωρινό ρόστερ των «πάντσερ», ήταν… αγέννητοι! 

«Από εμάς εξαρτάται. Από τον τρόπο που εμείς παίζουμε, όπως με την Σκωτία, έτσι και τώρα με την Ουγγαρία. Θέλουμε να νικήσουμε τον αγώνα. Είδα τον αγώνα των Ούγγρων, άξιζαν κάτι παραπάνω από αυτά που (δεν) πήραν», σχολίασε μεταξύ άλλων ο Νάγκελσμαν. Δεν αναφέρονται προβλήματα για τον Γερμανό προπονητή εν όψει του αγώνα Γερμανία – Ουγγαρία, παιχνίδι για τη 2η αγωνιστική στον πρώτο όμιλο. 

 Αυτοί είναι οι ακριβότεροι παίκτες του Euro 2024 

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΟΥΓΓΑΡΙΑ (19:00): Ενδεχομένως τα λόγια του Νάγκελσμαν για την Ουγγαρία να είναι τα γνωστά… mind games. Βλέπετε, οι Ούγγροι ηττήθηκαν με 3-1 από την Ελβετία, αλλά δεν θεωρώ ότι με βάση τη συνολική τους εικόνα άξιζαν να πάρουν κάτι. Ναι, πίεσαν μετά τη μείωση του σκορ από τον Βάργκα στο 66’, όμως, δεν κατάφεραν κάτι και δέχτηκαν και τρίτο γκολ στο 93’. Ενδεχομένως να υποτίμησαν ή να φοβήθηκαν την Ελβετία παραπάνω από όσο χρειαζόταν; Ίσως. Το θέμα είναι να το αφήσει πίσω, να προσπαθήσει να πάρει κάτι από το ματς με τους διοργανωτές και μετά να κάνει… all in απέναντι στην Σκωτία. 

Θέλει να είναι ανταγωνιστική, περισσότερο από την πρεμιέρα της και καλείται να εξαντλήσει τα περιθώρια για να κάνει ό,τι και το 2016 και ό,τι δεν κατάφερε στο Euro 2020: Να περάσει από τη φάση των ομίλων. Δεν είναι εύκολα τα πράγματα. Θυμίζουμε, πάντως, στάθηκε όρθια απέναντι στη Γερμανία, στη φάση των ομίλων του Euro 2020, σε εκείνο το χορταστικό 2-2. Δεν ξέρω αν «λέει» κάτι, αλλά μαζί με αυτό, δεν έχει ηττηθεί από τα «πάντσερ» στα τελευταία τρία παιχνίδια τους. Μέσα σε αυτά είναι και τα δύο του UEFA Nations League, το 2022, με 1-1 στην Ουγγαρία και νίκη 1-0 μέσα στη Γερμανία (στη Λειψία). 

«Απογοητευτήκαμε μετά την ήττα στον πρώτο αγώνα. Τα δύο από τα τρία γκολ ήταν από δικά μας λάθη. Ξέρουμε ότι η Γερμανία είναι καλύτερη από εμάς, κάτι που πρέπει να μας δώσει κίνητρο να παλέψουμε για το καλύτερο. Ελπίζουμε να πάρουμε έστω έναν βαθμό, αλλά για να συμβεί αυτό, θα πρέπει να κάνουμε το τέλειο παιχνίδι», είπε ο κόουτς της Ουγγαρίας, Μάρκο Ρόσι. Μπαλόγκ (κεντρικός αμυντικός) και Νέγκο (δεξί μπακ) δίνονται εκτός για το αποψινό ματς. 

 Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Γερμανία – Ουγγαρία ) 

Το  StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου,Προγνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένις καιNBA. 

 

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ