Προεπισκόπηση Euro: Μέρος 3ο

Προεπισκόπηση Euro: Μέρος 3ο

Προεπισκόπηση Euro 2024 συνέχειας, μέρος 3ο το σημερινό, με μακροχρόνια προγνωστικά από τον 5ο & τον 6ο όμιλο. Κλείνουμε την φάση των ομίλων και την Πέμπτη θα δημοσιευτούν οι επιλογές για Νικητή Διοργάνωσης, 1ο σκόρερ, 1ο σε ασίστ κτλ.

Γράφει ο Δημήτρης Βασιλάκος

Ε’ ΟΜΙΛΟΣ

O 5ος όμιλος είναι θεωρητικά ο πιο αδύναμος του φετινού Euro, με δύο εκ των τεσσάρων ομάδων να διαθέτουν ρόστερ που δεν δικαιολογεί παρουσία στην τελική φάση. Περιορισμένη η ποιότητα των Σλοβάκων, ειδικά στο μεσοεπιθετικό κομμάτι, ενώ ο εκλέκτορας Καλτσόνα φθάρθηκε και αποπροσανατολίστηκε την άνοιξη στον πάγκο της Νάπολι. Ακόμα χαμηλότερο το επίπεδο και κυρίως ελάχιστη η εμπειρία υψηλών παραστάσεων στο ρόστερ της Ρουμανίας, συγκυριακή μοιάζει η πρόκρισή τους.

Σλοβάκοι και Ρουμάνοι λοιπόν δεν δείχνουν ικανοί να σπάσουν το δίδυμο Βέλγιο – Ουκρανία στην πρώτη δυάδα και το 2.25 που κυκλοφορεί κρίνεται αρκετά αξιόλογο. Γνωστή η ποιότητα των Βέλγων, ενώ οι Ουκρανοί με τους σταρ της Χιρόνα μπροστάρηδες διαθέτουν τη δυναμική να φτάσουν μακριά.

ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ

Όμιλος τριών ταχυτήτων ο 6ος και τελευταίος όμιλος, με την Πορτογαλία να είναι το μεγάλο φαβορί και #4 για κατάκτηση του τροπαίου. Σε δεύτερο σκαλί οι Τσέχοι και οι Τούρκοι. Με συνοχή και τακτική σοβαρότητα οι Τσέχοι, με ταλέντο-ταπεραμέντο οι Τούρκοι και το Μοντέλα στην καθοδήγηση.

Οι Γεωργιανοί προκρίθηκαν σε Euro για πρώτη φορά στην ιστορία τους και το έπραξαν υπό ευνοϊκές-συγκυριακές συνθήκες. Στα (εντός έδρας) μπαράζ του Nations League τα κατάφεραν και κυρίως εκμεταλλεύτηκαν την παθητικότητα του Πογιέτ. Δύσκολα θα ανταπεξέλθουν στον όμιλο, θα πάρει το ποντάρισμα το Under 1.5 πόντοι για την Γεωργία σε απόδοση 1.88.

Ρευστό το μεσοεπιθετικό ρόστερ της Τουρκίας ενόψει Euro, ο εκλέκτορας Μοντέλα δεν έχει ξεκάθαρο βασικό σχήμα, είναι πολλοί οι ταλαντούχοι, νεαροί ποδοσφαιριστές που διεκδικούν χρόνο στα γήπεδα της Γερμανίας.

Αυτός που είναι το βαρόμετρο της 11αδας και ο φυσικός ηγέτης της ομάδας είναι ο Τσαλχάνογλου, ο οποίος πραγματοποίησε μία εξαιρετική σεζόν κατακτώντας την Serie A. Θα πάρει πολλές πρωτοβουλίες με το εθνόσημο στο στήθος και θα αναλάβει όλα τα στατικά. Δίχως τον ξεκάθαρο εκτελεστή στην επίθεση των Τούρκων υπάρχει αξία να πάμε στο Τσαλχάνογλου πρώτος σκόρερ ομάδας σε απόδοση 7.00.

Προγνωστικά Στοιχήματος

26/06 | Ε’ ΟΜΙΛΟΣ: Να τερματίσουν στις 2 πρώτες θέσεις  ➡ Βέλγιο & Ουκρανία (απόδοση 2.25)

26/06 | ΣΤ’ ΟΜΙΛΟΣ  ➡ Γεωργία Under 1.5 πόντοι (απόδοση 1.88)

26/06 | Πρώτος σκόρερ Τουρκίας  ➡ Τσαλχάνογλου (απόδοση 7.00)

πηγή: bethome.gr

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ