Ντόρτμουντ και Ρεάλ για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά

Ντόρτμουντ και Ρεάλ για την κούπα με τα μεγάλα αυτιά

Δείτε τις σημερινές αναλύσεις και τα προγνωστικά από την ομάδα του Stoiximaview

Όλα τα βλέμματα στο Γουέμπλεϊ. Εκεί που Μπορούσια Ντόρτμουντ και Ρεάλ Μαδρίτης διασταυρώνουν τα ξίφη τους, στον τελικό του Champions League. Δείτε παρακάτω προγνωστικά στοιχήματος από την ομάδα του StoiximaView.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (22:00): Η Ντόρτμουντ μπαίνει στον τελικό ως το αουτσάιντερ, αλλά αυτό καθόλου δεν την «πειράζει». Άλλωστε, ως τέτοιο απέκλεισε στα προημιτελικά την Ατλέτικο Μαδρίτης (1-2 εκτός, 4-2 εντός). Ως τέτοιο απέκλεισε και την Παρί Σεν Ζερμέν στους «4» και με δύο νίκες, παρακαλώ: 1-0 στη Γερμανία με την γκολάρα του Φούλκρουγκ, 1-0 και στη Γαλλία με το τέρμα του Χούμελς. Σε αυτό το παιχνίδι, πάντως, στο Παρίσι, είχε και την τύχη με το μέρος της. Και τι τύχη, ε; 4 δοκάρια είχε η Παρί! Συμβαίνουν και αυτά στο ποδόσφαιρο. Επίσης, στη φάση των «16», με την Αϊντχόφεν, ήταν και τα μοναδικά παιχνίδια ως τώρα που μπήκε λίγο πιο μπροστά. Και πέρα δύσκολα, βέβαια, με 1-1 στην Ολλανδία και 2-0 στη Γερμανία.

Θα καταφέρει, λοιπόν, η ομάδα του Έντιν Τέρζιτς να κάνει την απόλυτη έκπληξη στο Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης και γενικά στην τρέχουσα σεζόν στο Champions League; Δεν είναι εύκολο, αλλά εδώ που έχει φτάσει, είναι ένα ματς. Ένα παιχνίδι και… γίναμε. Πάντως, η γερμανική ομάδα έχει κατακτήσει μία φορά το τρόπαιο στην ιστορία της, το μακρινό 1997, τότε που σάρωσε με 3-1 τη Γιουβέντους (στο Μόναχο). Επίσης, επιστρέφει σε τελικό μετά το 2013, όταν το είχε χάσει με 2-1 από την Μπάγερν Μονάχου, στο ίδιο γήπεδο («Wembley») που γίνεται και ο αποψινός. Στο πρωτάθλημα, πάντως, έτσι για την ιστορία, δεν είχε καλή παρουσία, τερμάτισε στην 5η θέση, αλλά… σώθηκε γιατί θα παίξει και του χρόνου στο Champions League.

«Αξίζουμε να είμαστε εδώ. Ξέρω ότι δεν είμαστε το φαβορί, όπως, επίσης, και ότι θα είναι εξαιρετικά δύσκολο. Όμως, είναι ένα ματς και σε ένα ματς όλα είναι πιθανά. Το έχουμε αποδείξει αυτό», ανέφερε μεταξύ άλλων ο Έντιν Τέρζιτς. Στο αγωνιστικό σκέλος, για το Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπολογίζονται οι Μπενσεμπαϊνί (αριστερό μπακ), Ντούρανβιλ (εξτρέμ) και Μόρεϊ (δεξί μπακ).

Μάθε τη βασική στρατηγική Blackjack εδώ.

ΝΤΟΡΤΜΟΥΝΤ – ΡΕΑΛ ΜΑΔΡΙΤΗΣ (22:00): Για τη Ρεάλ Μαδρίτης, ό,τι και να πεις, είναι λίγο. Η κάτοχος του ρεκόρ με τα περισσότερα τρόπαια στο Champions League. 14 μετράει συνολικά. Προφανώς και μπαίνει στον μεγάλο τελικό ως το φαβορί, όμως, καλείται να το επιβεβαιώσει και στον αγωνιστικό χώρο του «Wembley». Για να φτάσει εκεί, πάντως, όσο μεγάλο όνομα και βαριά φανέλα και να έχει, ο δρόμος της δεν ήταν εύκολο και είχε δυνατά και υψηλά εμπόδια. Σκεφτείτε, μάλιστα, ότι στη φάση των «16», απέναντι στη Λειψία τα… χρειάστηκε στη Μαδρίτη, κερδίζοντας 1-0 εκτός και φέρνοντας 1-1 στο «Μπερναμπέου». Επίσης, στα προημιτελικά, ήταν το αουτσάιντερ απέναντι στη Μάντσεστερ Σίτι, στάθηκε και τυχερή, μιας και στην Αγγλία έπαιξε μαζική άμυνα, και προκρίθηκε στα πέναλτι, μετά το 3-3 στο πρώτο παιχνίδι και το 1-1 στο δεύτερο σε κανονική διάρκεια και παράταση.

Στους «4» είχαμε κι εκεί θρίλερ, μιας και απέκλεισε την Μπάγερν Μονάχου με 2-2 στη Γερμανία και ανατροπή με 2-1 στη Μαδρίτη, με τα γκολ του Χοσέλου στο 88’ και στο 91’. Και φυσικά, με την υπόδειξη (κακώς) οφσάιντ στην Μπάγερν στο φινάλε των καθυστερήσεων. Όπως και να’ χει, έφτασε και φέτος στον τελικό και φιλοδοξεί να διευρύνει το ρεκόρ, κατακτώντας το 15ο τρόπαιο της ιστορία της. Η τελευταία φορά, θυμίζουμε, ήταν το 2022, στον τελικό του «Stade de France», όπου ήταν το αουτσάιντερ αλλά νίκησε 1-0 τη Λίβερπουλ με το γκολ του Βινίσιους. Επιπλέον, να σημειώσουμε ότι στο ισπανικό πρωτάθλημα έκανε επίδειξη δύναμης, κερδίζοντας τον τίτλο με άνεση και +10 από την Μπαρτσελόνα.

«Αντιμετωπίσαμε τόσα πολλά προβλήματα, τόσους πολλούς μεγάλους τραυματισμούς. Χάσαμε τον Βινίσιους, τον Μπέλιγχαμ και άλλους για σημαντικό διάστημα, και κανένας δεν το ανέφερε. Έχουμε χαρακτήρα και φανταστικές ικανότητες στην ομάδα», ανέφερε ο σπουδαίος Κάρλο Αντσελότι. Για το Ντόρτμουντ – Ρεάλ Μαδρίτης δεν υπολογίζονται ο Αλάμπα (αριστερό μπακ), ο Τσουαμενί (μέσος) και ο Λούνιν (τερματοφύλακας).

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Ντόρτμουντ – Ρεάλ)

ΓΚΡΕΜΙΟ – ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ (22:00): Η Γκρέμιο μπορεί να υπήρχε διακοπή για δύο βδομάδες λόγω των πλημμύρων, όμως σίγουρα της έκανε καλό, διότι δεν είχε ξεκινήσει καθόλου καλά για τα δεδομένα της. Έχασε σπουδαίους παίκτες που τη βοήθησαν την περσινή χρονιά να τα πάει εξαιρετικά, όπως ο Λουίς Σουάρες. Φέτος, όμως παίζει στο Κόπα Λιμπερταδόρες και δεν τα πήγε καλά στον όμιλο, ενώ και στο πρωτάθλημα είναι στην 12η θέση, απλά έχει 4 ματς και όχι 6 όπως οι περισσότερες ομάδες. Είναι στους 6 βαθμούς, ενώ έχει 4 γκολ ενεργητικό και 3 παθητικό. Τελευταίο της ματς πρωταθλήματος ήταν αυτό με την Μπαϊα όπου είχε χάσει με 1-0. Προέρχεται από μία σπουδαία νίκη πριν λίγες μέρες στο Λιμπερταδόρες όπου νίκησε με 4-0 και είναι ζωντανή για την πρόκριση. Αξίζει να σημειωθεί πως η Γκρέμιο έχει αρκετά θέματα, καθώς στο παιχνίδι με την Μπραγκαντίνο εντός έδρας δεν θα παίξουν οι τραυματίες Αντρέ Ενρίκε, Γιονάτα Ρόμπερτ, Λούκας Μίλα, Μάικ και Παβόν.

Μάθε πως παίζεται το πόκερ εδώ.

ΓΚΡΕΜΙΟ – ΜΠΡΑΓΚΑΝΤΙΝΟ (22:00): Η Μπραγκαντίνο από την πλευρά της έφτασε πέρσι να διεκδικεί μέχρι και τις τελευταίες αγωνιστικές το πρωτάθλημα Βραζιλίας, σε μια απίστευτη χρονιά, όμως τελικά λύγισε. Φέτος, θέλει μια παρόμοια πορεία και να διακριθεί και στο Κόπα Σουνταμερικάνα, η διακοπή δεν της έκανε καλό. Μετά από 6 παιχνίδια είναι στην 8η θέση της βαθμολογίας και έχει 9 βαθμούς. Σκοράρει 7 γκολ και έχει 6 παθητικό. Το κενό λόγω των πλημμύρων στη Βραζιλία δεν της έκανε καλό, παρόλα αυτά έχει πάρει μία πρόκριση στο Κύπελλο και στην επόμενη φάση του Σουνταμερικάνα, απλά σαν δεύτερη. Στο Brazileirao έχει να αγωνιστεί από την αναμέτρηση με την Μπαϊα στις 13 Μαϊου. Όσον αφορά τους ποδοσφαιριστές που δεν θα έχει στη διάθεση της η Μπραγκαντίνο για την αναμέτρηση με την Γκρέμιο εκτός έδρας αυτοί είναι οι τραυματίες Νέιθαν Καμάργκο και Ραούλ.

Η εκτίμηση και το προγνωστικό του αγώνα (Σεντ Ετιέν – Μετς)

Το  StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρουΠρογνωστικά στοιχήματος, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκεττένις και NBA.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ