StoiximaView: Προγνωστικά και αναλύσεις (Πέμπτη 13/4)

StoiximaView: Προγνωστικά και αναλύσεις (Πέμπτη 13/4)

Ανάλυση και Προγνωστικά

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΡΟΜΑ (19:45): Ως ευκαιρία να πάρουν μια μίνι ρεβάνς για τον περυσινό χαμένο τελικό στην πρώτη διοργάνωση του Conference League, βλέπουν στη Φέγενορντ το ζευγάρωμα με τη Ρόμα. Σε καμία περίπτωση δεν κάνουν λόγο για εκδίκηση, αλλά θέλουν αυτή τη φορά να είναι στη μεριά των νικητών. Η ολλανδική ομάδα ξεπέρασε στον προηγούμενο γύρο το εμπόδιο της Σαχτάρ Ντόνετσκ με ισοπαλία 1-1 εκτός έδρας και νίκη 7-1 στο Ρότερνταμ. Θέλει και έχει τα φόντα να φτάσει μέχρι το τέλος της διαδρομής και φέτος. Στο πρωτάθλημα Ολλανδίας είναι ασταμάτητη και οδεύει ολοταχώς προς την κατάκτηση του τίτλου για πρώτη φορά μετά από μια εξαετία. Προέρχεται από νίκη 5-1 επί της Βάαλβικ και έξι στροφές πριν το φινάλε, οδηγεί την κούρσα με διαφορά 8β. από τον Άγιαξ. Μετράει 8 διαδοχικές νίκες και είναι αήττητη από τον περασμένο Νοέμβριο. Εκτός πλάνων βρίσκονται οι Μπάιλοου (κίπερ), Τίμπερ (μέσος) και Γιάχανμπακς (μεσοεπιθετικός).

Τι να παίξω σήμερα – Μάθε περισσότερα

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΦΕΓΕΝΟΡΝΤ – ΡΟΜΑ (19:45): Δεν έχει συμπληρωθεί καν ένας χρόνος από τη νίκη της Ρόμα στον τελικό του Conference League στα Τίρανα και ο Ζοσέ Μουρίνιο καλείται να αποκλείσει αυτή τη φορά τη Φέγενορντ για να βρεθεί ένα βήμα πιο κοντά στον στόχο. Αυτός δεν είναι άλλος από το τρόπαιο του Europa League! Στον προηγούμενο γύρο οι «τζιαλορόσι» είχαν υψηλό εμπόδιο, αυτό της Ρεάλ Σοσιεδάδ, αλλά κατάφεραν να προκριθούν με νίκη 2-0 στη Ρώμη και ισοπαλία 0-0 στη χώρα των Βάσκων. Δεν ήταν τόσο εύκολο όσο δείχνει, αλλά από την άλλη, φαίνεται η λογική της ομάδας, που έχει ως πρώτο μέλημα το μηδέν στην άμυνα. Δεν είναι τυχαίο ότι μέσα στο 2023 και σε 20 αγώνες σε όλες τις διοργανώσεις, έχει 12 clean sheets! Στο πρωτάθλημα της Serie A, προέρχεται από την νίκη με 1-0 στην έδρα της Τορίνο, που ήταν η τρίτη στην τελευταία πεντάδα αγώνων και σε συνδυασμό με τα αποτελέσματα των Μίλαν και Ίντερ, αναρριχήθηκε στην 3η θέση. Ο έτερος φετινός στόχος είναι η έξοδος στο Champions League και αν συνεχίσει έτσι, θα τον πετύχει. Εκτός αποστολής έμειναν οι τραυματίες Κάρσντορπ (δ. μπακ) και Σολμπάκεν (μεσοεπιθετικός).

Η εκτίμηση του αγώνα

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (22:00): Όταν ξεκίνησε η σεζόν, οι στόχοι της Γιουβέντους ήταν διαφορετικοί. Όμως, ο αποκλεισμός από τη συνέχεια του Champions League και η αφαίρεση 15β. στο πρωτάθλημα λόγω της υπόθεσης plusvalenza, άλλαξαν τα δεδομένα. Τώρα, η κατάκτηση του Europa League αποτελεί βασικό στόχο, προκειμένου να βρει μια θέση στα… αστέρια της επόμενης σεζόν. Στον προηγούμενο γύρο, οι «μπιανκονέρι» με οδηγό την άμυνα και την εμπειρία τους, ξεπέρασαν το εμπόδιο της Φράιμπουργκ με δύο νίκες (1-0 εντός και 2-0 εκτός). Στο πρωτάθλημα της Serie A, προέρχονται από την εκτός έδρας ήττα 2-1 από τη Λάτσιο, χάνοντας την ευκαιρία να μειώσουν κι άλλο τη διαφορά από την εξάδα, αλλά και την τετράδα. Πάντως, σε γενικές γραμμές βρίσκονται σε πολύ καλή αγωνιστική κατάσταση, έχοντας 11 νίκες στα τελευταία 15 παιχνίδια σε όλες τις διοργανώσεις. Επίσης, μετρούν τρεις σερί ευρωπαϊκές νίκες και μάλιστα χωρίς να δεχθεί γκολ. Δεν προλαβαίνει ο Ντε Σίλιο (δ. μπακ), ερωτηματικό με Πογκμπά (μέσος) και Παρέδες (μέσος).

Όλες οι αναμετρήσεις στο Κουπόνι ΟΠΑΠ της ημέρας

ΠΡΟΓΝΩΣΤΙΚΑ ΓΙΟΥΒΕΝΤΟΥΣ – ΣΠΟΡΤΙΝΓΚ (22:00):  Από το Champions League προέρχεται και η Σπόρτινγκ Λισσαβόνας, η οποία άφησε εκτός συνέχειας ένα από τα φαβορί. Τα «λιοντάρια», μετά από δύο επικά παιχνίδια με την Άρσεναλ, που έληξαν ισόπαλα (2-2 εντός και 1-1 εκτός), πήραν την πρόκριση στη διαδικασία των πέναλτι με 5-3 και να πάρουν μια παλικαρίσια πρόκριση. Και από τη στιγμή που έχει φτάσει σε αυτό το σημείο της διαδρομής, μπορεί να ονειρεύεται ακόμη και το τρόπαιο. Στο πρωτάθλημα Πορτογαλίας, προέρχεται από δραματική εκτός έδρας νίκη με 4-3 επί της Κάσα Πία, η οποία ήταν η έκτη στα τελευταία επτά παιχνίδια. Παραμένει στην 4η θέση της βαθμολογίας και συνεχίζει να κυνηγάει τη Μπράγκα, από την οποία απέχει 5β. Στο παρελθόν έχει παίξει στη φάση των ομίλων του Champions League τη σεζόν 2017-18 με τη Γιουβέντους, από την οποία ηττήθηκε 2-1 στο Τορίνο και έφερε ισοπαλία 1-1 στη Λισσαβόνα. Αξίζει να αναφερθεί ότι σε 15 επισκέψεις της στην Ιταλία, δεν έχει κερδίσει ποτέ, έχοντας απολογισμό 4 ισοπαλίες και 11 ήττες. Τραυματίας ο Παουλίνιο (φορ) και τιμωρημένος ο Ουγκάρτε (μέσος).

Η εκτίμηση του αγώνα

Το StoiximaView σας προσφέρει καθημερινές αναλύσεις ποδοσφαίρου, Προγνωστικά ποδοσφαίρου, αλλά και κορυφαίες αναλύσεις σε μπάσκετ, τένις και NBA.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Αθλητικές Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ